• Anasayfa
  • Haberler
  • “Erzincan’dan Tercan’dan Kent, Mekân, İnsan” Mecidiyeköy Sanat'ta
“Erzincan’dan Tercan’dan Kent, Mekân, İnsan” Mecidiyeköy Sanat'ta
Haberler

“Erzincan’dan Tercan’dan Kent, Mekân, İnsan” Mecidiyeköy Sanat'ta

İstanbul’un yeni kamusal sanat alanı Mecidiyeköy Sanat, yeni sergisi “Erzincan’dan Tercan’dan Kent, Mekân, İnsan” ile bu defa Anadolu’nun zengin yaşam kültürüne yakından bakıyor.

Haber Fotoğrafı: Mehmet Aslan

Erzincan’da düzenlenen Tercan, Çayırlı ve Otlukbeli Fotoğraf Günleri kapsamında gerçekleştirilen sergide, bölgenin renkli yaşam kültürüne yakından bir bakış sunan kareler yer alıyor.

Murat Bakmaz

Kültür, sanat ve hafıza sergileriyle İstanbul’a ayna tutmak üzere Mecidiyeköy meydanında yerini alan Mecidiyeköy Sanat, bu defa Anadolu’nun kadim kentlerinden Erzincan’ın yaşam kültürünü İstanbullularla buluşturuyor. Kamu kurumlarının daveti ve Erzincan 24 Doğa ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği’nin verdiği desteklerle bölgeye davet edilen toplam 19 fotoğrafçının çektiği 86 fotoğrafın yer aldığı sergide, Erzincan’a bağlı Çayırlı ve Mama Hatun Türbe ve Külliyesi ile UNESCO geçici listeye girmeye aday Tercan bölgesinin tarih ve kültürünün yanı sıra doğası birbirinden etkileyici detaylarıyla izlenebiliyor.

Her biri farklı tarzlara sahip fotoğraf sanatçıları; Ali Mermertaş, Arzu İbranoğlu, Elif Öz, Emrah Karakoç, Fevzi Sarıçicek, Gülin Yiğiter, Hakan Çöplü, Hasan Açan, Hüseyin Remzi Konak, Mehmet Aslan, Murat Bakmaz, Murat İbranoğlu, Mustafa Kılıç, Osman Maaşoğlu, Roni Rıdvan Süslü, Sema Mermertaş, Seyit Konyalı, Şeref Akçay, Zehra Çöplü’nün özgün bakış açılarıyla zenginleştirdikleri karelerin yer aldığı sergi, binlerce yıllık birikimin izlerini daha yakından gösteriyor.

Arzu İbranoğlu

Anadolu’nun yaşam kültürünü ve doğal zenginliklerini yansıtan fotoğraflardan oluşan “Erzincan’dan Tercan’dan Kent, Mekân, İnsan” sergisi, 18 Ağustos - 30 Kasım 2022 tarihleri arasında Mecidiyeköy Sanat’ta ziyaret edilebilir.

Ziyaret Saatleri: 10.00-19.00 (Pazartesi hariç her gün)

 

Etiketler: sanat, istanbul, etkinlikler, fotoğraf

Yazdır e-Posta