Sony, 2024 TIPA Ödülleri'nde 4 Ödül Kazandı
Haberler

Sony, 2024 TIPA Ödülleri'nde 4 Ödül Kazandı

Dünyanın en prestijli fotoğraf ve görüntüleme teknolojilerini ödüllendiren Technical Image Press Association (TIPA), Sony'nin performansını ve yenilikçiliğini toplam dört TIPA ödülü ile bir kez daha onurlandırdı.

Sony bu yıl Alpha 9 III ile "EN İYİ PROFESYONEL HİBRİT KAMERA" ve Alpha 6700 ile "EN İYİ APS-C UZMAN KAMERA" unvanlarını aldı.

EN İYİ APS-C UZMAN KAMERA: Sony Alpha 6700

Çok çeşitli fotoğraf ve video çekme seçenekleri arayan içerik oluşturucular için tasarlanan Sony Alpha 6700, Sony'nin Cinema Line serisi modellerinden uyarlanan birçok özelliği bünyesinde barındırıyor. Hem video hem de fotoğraf modlarında eş zamanlı izleme, 11 fps fotoğraf hızı ve -3EV'ye kadar AI destekli otomatik odak sayesinde düşük ışıkta mükemmel performansı ile hareketli anları yakalamayı da kolaylaştırıyor. Özelleştirilmiş video özellikleri arasında vlog çekerken nesne takibi için geliştirilmiş yapay zekâ destekli otomatik çerçeveleme, çok çeşitli hızlandırılmış çekim ayarları, USB ve WiFi üzerinden akış, paylaşım ve Creative Cloud bağlantısı yer alıyor. Cihaz ayrıca HEIF veya Yüksek Verimli Görüntü Dosyası adı verilen ve görüntü kalitesini korurken daha az alan kullanan eşsiz bir format sunuyor.  Bu da cihazı özellikle yüksek kareli videolar ve seri çekim, HDR ve benzeri yüksek veri modlarında birden fazla görüntünün depolanması için kullanışlı bir hale getiriyor.

PROFESYONEL HİBRİT KAMERA: Sony Alpha 9 III

Global deklanşör sistemi "rolling shutter" ile çekim yaparken karedeki tüm pikselleri aynı anda pozlayıp kaydeden Alpha 9 III, tüm pikselleri tek karede toplayan ilk hibrit veya video/still full frame fotoğraf makinesi olma özelliğini taşıyor. Sunduğu inanılmaz avantajlar arasında 1/80.000 saniyelik maksimum deklanşör hızı, JPEG ve RAW'da tam AF/AE takibi ile saniyede 120 kareye varan kadrajlama hızlarının yanı sıra tüm deklanşör hızlarında flaş senkronizasyonu ve deklanşöre basılmadan önce gerçekleşen anları kaydeden yeni Ön Çekim işlevleri yer alıyor. Videografikerler, özellikle de sosyal ve spor fotoğrafçıları için global deklanşör, video kaydı sırasında flaşın patlamasından kaynaklanan titremeleri, ışık titremesi ve ekran yırtılması gibi yapaylıkları ve kusurları ortadan kaldırıyor. TIPA editörleri, Sony Alpha 9 III’deki küresel deklanşör teknolojisinin, kameraların çekebileceklerini değiştirecek ve profesyonellerin çantasına yeni araçlar ve teknikler getirecek yepyeni bir hibrit kamera türüne öncülük edeceğini düşünüyor. 

EN İYİ TELEFOTO PRIME LENS: Sony FE 300mm F2.8 GM OSS

Düşük deklanşör hızlarında sabitlik; tüm odaklama modlarında çok yönlülük, uzun çalışma günleri için hafiflik ve hız; bunlar profesyonellerin çalışırken özellikle spor, özel etkinlikler ve vahşi yaşamı çekerken bir tele lenste aradıkları özellikleri kapsıyor. TIPA editörleri, bu yeni GM sınıfı lensin, heyecan verici ve ayırt edici bokeh efektleri için 11 kanatlı diyafram özelliğiyle tüm özellikleri taşıdığı konusunda hemfikir.

Sony FE 300mm F2.8 GM OSS, tele dönüştürücü kullanırken bile etkileyici çözünürlük ve keskinlik sunan hassas görüntü yakalama özelliği, kaydırma ve hızlı obje yakalama modları da dahil olmak üzere üç optik sabitleme modu ile hızlı, güvenilir ve sessiz çalışma özelliği ile donatılmış. 3,2 lb. (1,45 kg) ağırlığında ve 10,4 inç (0,26 m) boyutunda olan gerçekten hafif olan bu lens, video veya fotoğraf çekerken elde veya tripod üzerinde çalışırken dengeli ve sorunsuz bir çalışma imkânı sunuyor.

EN İYİ MAKRO ZOOM LENS: Sony FE 70-200mm F4 Macro G OSS II

Klasik odak uzaklığının önemli güncellemesi, en yeni odaklama ve izleme teknolojisini daha kısa ve daha hafif bir gövdeye sığdırıyor. Sınıfında zoom aralığı boyunca yarı makro özelliği sunan Sony FE 70-200mm F4 Macro G OSS II, ilk zoom objektifi olma özelliğinin yanı sıra 2x telekonvertör ile kullanıldığında tam makroya kadar yükseliyor. Yakın odaklama yeteneği, 70 mm'de 10,2 inç (@26 cm) minimum odaklama mesafesine izin veren hareketli bir odaklama elemanı ile güçlendirilen lens, ayrıca dairesel 9 kanatlı diyaframıyla da güzel bokeh efektleri sunuyor. Videografikerler için Sony'nin sinema bölümünün yeni özellikleri arasında AF modlarında hızlı odak çemberi ayarlamaları için Direct Manual Focus özelliği yer alıyor. Lensin odaklama gruplarının her biri için iki adet olmak üzere dört XD linear motor, sabit netlik için yakınlaştırma sırasında odak takibini destekliyor ve fotoğrafçılık için de bir avantaj sağlıyor. Sony'nin OSS (Optik Sabit Çekim) özelliği, zorlu aydınlatma senaryolarında yardımcı olmak için kamera gövdesindeki sabitleme sistemiyle bir ekip olarak çalışıyor.

Yazdır e-Posta