Nikon Z f
Haberler

Nikon Z f

Yeni fotoğraf makinesi geleceği geçmişle bir araya getirerek, zamansız duruşu rakipsiz yaratıcılık ve yenilik ile buluşturmayı başarıyor.

Z f, kullanıcısına günü yakalama, cesur olma, yaratıcı olma, sıra dışı ve göze çarpan görüntüler yakalama olanağı sunuyor.

Nikon, eski tasarımı gelişmiş teknoloji ve üstün performans ile bir araya getiren, tam çerçeveli FX biçimli aynasız fotoğraf makinesi modeli Z f ile içerik oluşturuculara ve fotoğrafçılara heyecan dolu ve karizmatik çekim vaat ediyor.  İkonik FM2'den ilham alarak geliştirdiği Z f, Nikon Z 9 ile aynı EXPEED 7 görüntü işleme sistemiyle donatıldı, gelişmiş durağan görüntü ve video kaydı olanağı vaadiyle geldi. Kaliteli içerik sağlayan bu fotoğraf makinesi, olağanüstü AF ve VR performansı da dahil olmak üzere en son teknolojiye sahip.

Retro tasarımı Nikon mirasının etkisi…

Tasarım, kadranların ve deklanşör düğmesinin kullanılmasının yanı sıra 1970'lerden kalma Nikon logosunun da eklenmesiyle ikonik FM2'yi yansıtıyor. Hassas frezeli pirinç malzeme ile kaplanan tüm kadranlar, yüksek kalite hissi sunuyor. Fotoğraf meraklıları klasik siyah renk dışında altı farklı dış yüzey renk seçeneği ile makinesini kişiselleştirip bireysel tarzını yansıtabilecek.

Görüntü ifadesi olanaklarını genişleten yeni işlevler… 

Geleneksel monokrom Picture Control özelliğine ek olarak Z f, düz monokrom ve derin tonlu monokrom olmak üzere iki yeni Picture Control özelliği ile donatıldı. Kontroller arasında anında geçiş sağlamak için fotoğraf ve video seçiciye özel bir siyah-beyaz konumu eklendi. Ayrıca bu fotoğraf makinesi, Z f'nin ilk desteklediği bir özellik olan Creative Picture Control özellikleri ve piksel kaydırmalı çekim de dahil olmak üzere çeşitli diğer ilham verici işlev ve özelliklere sahip.

Farklı ihtiyaçlar için gelişmiş video performansı…

Yeni fotoğraf makinesi, dahili 10 bitlik H.265 kayıt özelliğinin yanı sıra 125 dakikaya kadar 4K UHD kayıt yapabilme gibi bazı heyecan verici video özellikleri de sunuyor. ISO duyarlılığını 1/6 EV'lik adımlarla ayarlama kabiliyeti ve video kaydı sırasında kırmızı bir çerçevenin görüntülenmesi de dahil olmak üzere diğer işlevler Z 9'dan devralındı.

Kullanılan en son teknolojiler sayesinde olağanüstü performans 

Z f, yüksek IOS kapasitesi sağlayan en yeni EXPEED 7 görüntü işleme sistemi ile destekleniyor. İlaveten Z 8'de bulunan dokuz tür konu algılama özelliğinin tümüne sahip olan bu modelin, konu algılama özelliği kullanılırken izleme performansı da artırıldı. Ayrıca bu fotoğraf makinesi, her ikisi de loş ışıklı veya karanlık iç mekan koşullarında çekim yaparken görüntü kalitesini artıran dahili titreşim azaltma ve geliştirilmiş elektronik VR özellikleri ile de destekleniyor. 

Z f'nin diğer özellikleri

  • Enstantane öncelikli otomatik modda video kaydını destekleyen ilk Nikon fotoğraf makinesi. Bu mod seçildiğinde kullanıcı deklanşör hızını seçer ve fotoğraf makinesi de diyaframı ayarlar.
  • AF alanı modu seçeneklerine 3D izleme (yalnızca fotoğraf modu) ve Konu İzleme AF (yalnızca video modu) eklendi.
  • Görüntüleri oluşturmak için kullanılan pikseller ve AF için kullanılan özellikler, her işlem için en uygun pozlamayı elde ederek söz konusu konu arkadan aydınlatmaya karşı kontrast oluşturduğunda ya da sahne loş veya karanlık olduğunda bile çekimi yapılan konuya netleme yapmayı kolaylaştıyor.
  • Otomatik alan AF modunda kullanılan kapsama alanı ve netleme noktası sayısı, uzaktaki veya hareketli konulara daha iyi netleme yapma performansı sağlamak için artırıldı.
  • Özel geniş alan AF modu için mevcut seçenekler artırılarak birden çok konuya sahip sahnelerin etkileyiciliği artırıldı.
  • Bu modelde kullanılan EXPEED 7 görüntü işleme sistemi, konuların düz kısımlarında kumlanmayı azaltarak görüntü kalitesini artırıyor.
  • Değişken açılı ekranla donatılan, ilk tam çerçeveli Z serisi aynasız fotoğraf makinesi…
  • Dikey yönde görüntü izleme özelliği ve izleme sırasında kullanılabilen <i> menü ekranı, dikey çekim için verimli destek sağlıyor.
  • Resimleri vizörde kadraja alırken fotoğraf makinesi ayarlarının yapılabilmesi için Dokunmatik Fn özelliğini destekleyen ilk Z serisi fotoğraf makinesi…
  • EXPEED 7 görüntü işleme sisteminin yüksek işleme kabiliyeti, 30 fps'ye kadar yüksek hızlı sürekli çekim sağlayan Yüksek Hızlı Çekim+ (C30) özelliğini etkinleştiriyor.
  • Deklanşöre tam olarak basılmadan önce ara belleğe alınmış görüntüleri bir saniyeye kadar kaydetme olanağı sunan Kayıt Öncesi Çekim işlevi ile donatıldı.
  • Cilt pürüzsüzleştirme ve portre gösterim dengesi işlevleri sayesinde kullanıcıların çekmek istedikleri portreleri daha iyi elde etmelerini sağlıyor.
  • Konunun teninin ayrıntılarını daha iyi yakalayan Zengin Tonlu Portre Picture Control özelliğine sahip.
  • Otomatik çekim modunda durağan görüntüler yakalarken sahneyi tanımlamak için derin öğrenme teknolojisini kullanır ve sahneye göre optimum pozlama kontrolü gerçekleştiriyor.
  • Toz ve suya karşı üstün dayanıklılık, zorlu ortamlarda bile zahmetsiz ve dertsiz çekim olanağı sağlıyor.
  • Biri SD kartları ve diğeri Micro SD kartlarını destekleyen iki adet hafıza kartı yuvası ile donatıldı.
  • Görüntü sensörünü tozdan korumak için çift kaplama kullanıldı.
  • NX Studio Sürüm 1.5.0 kullanılarak piksel kaydırmalı çekimle yakalanan NEF (RAW) görüntülerin birleştirilmesini destekliyor. Picture Control Utility 2'nin işlevleri; Picture Control özelliğinin ayarlanması, uygulanması ve yönetilmesi gibi işlemlerin tek bir uygulama içinde gerçekleştirilebilmesi için birleştirildi.

Daha fazla bilgi için, ziyaret edin:

Web sitesi: www.dji.comwww.karacasulu.com

Facebook: https://www.facebook.com/karfokaracasulu

Instagram: https://www.instagram.com/djıkaracasulu/

Etiketler: ileri fotoğrafçılık

Yazdır e-Posta