• Anasayfa
  • Haberler
  • "Doğanın Belleğinde Uyuyanlar" Sergisi Müze Gazhane'de Açıldı
"Doğanın Belleğinde Uyuyanlar" Sergisi Müze Gazhane'de Açıldı
Haberler

"Doğanın Belleğinde Uyuyanlar" Sergisi Müze Gazhane'de Açıldı

Belgesel yapımcısı ve foto muhabiri Coşkun Aral ile ressam Sinan Demir'in eserlerinin yer aldığı ''Doğanın Belleğinde Uyuyanlar'' sergisi Müze Gazhane'de açıldı.

Sinan Demir, bu sergiyle dünyadaki iklim krizine dikkati çekmek istediklerini ifade ederek, "Coşkun Bey buzulların fotoğrafını bana gönderdi, ben de konar göçer kültürden gelen bir çoban olarak yaşadığım kültürdeki kuralık ve su krizine dikkati çekmek için onun fotoğraflarından yola çıkarak tatlı su balıklarının suya özlemini anlatmaya çalıştım." dedi.

Sergide yaklaşık 20 eser yer aldığını aktaran sanatçı, "İklim meselesi aslında uzun süredir üzerine çalıştığımız konular. Sergideki seçkiyi oluştururken de hem Coşkun hocanın buzul fotoğraflarına çeşitli dokunuşlar yaptım hem de aynı temadan hareketle tuval üzerine resim çalışmaları gerçekleştirdim." diye konuştu.

Usta fotoğrafçı Coşkun Aral ise ressam Sinan Demir'i uzun yıllardan beri tanıdığını anlatarak, "Sinan, toprağa, havaya, dağlara dokunan, can dostlarıyla beraber yaşayan bir arkadaşım ve onlara bakarken gören bir arkadaşım. Onun duyguları çok daha farklı, yıllardır birlikte ne tür bir mesaj verebiliriz diye düşünürken ortaya böyle bir sergi çıktı." ifadelerini kullandı.

Doğanın insanlara mesaj verdiğini söyleyen Aral, "Çanlar bizim için çalıyor ama bunu çok duyan yok açıkçası. Seller, yangınlar, obruklar giderek artıyor. Biz de bu krize böyle bir mesajla dikkati çekmek istedik. Özellikle bizim bulunduğumuz coğrafyanın tehlikede olduğunu düşünüyoruz, geçmişte de küçük buzul erime dönemlerimde bizim bölgemiz çok büyük zararlar görmüştü." değerlendirmesini yaptı.

"Doğanın Belleğinde Uyuyanlar" sergisi, 26 Kasım'a kadar Müze Gazhane'deki İklim Müzesi'nde ziyaret edilebilecek.

Etiketler: kültür, sanat, fotoğraf, ileri fotoğrafçılık

Yazdır e-Posta