Haberler

Canon'un Yeni Aynasız Fotoğraf Makinesi EOS M5

Canon kompakt ürün serisine Canon EOS M5’i ekliyor. Yeni fotoğraf makinesi DSLR makine kullanım hissini yaşatmayı amaçlıyor.

Canon EOS M5 bir DSLR’ın yerini alacak teknik yeterlilikte olmasa da, Canon’un daha profesyonel kullanıcıları hedefleyen EOS 80D modeline benzer bir kaç özelliği bünyesinde barındırıyor. EOS M ailesinin en hızlı otofokus yeteneğine sahip olan fotoğraf makinesi 24,2 megapiksel CMOS sensör ve elektonik vizörle birlikte geliyor.

 

 

EOS M5’te Digic 7 görüntü işlemcisi bulunuyor, 7 fps sürekli çekim (otofokus kilidi aktifken 9 fps) özelliğine destek veriyor. 5 eksenli dijital görüntü sabitleme özelliğiyle videolarda oluşabilecek titreşimi minimuma indiren makine, 1,62 milyon noktalı 3,2 inç hareketli ve dokunmatik ekrana sahip. Pil dahil 427 gram ağırlığındaki EOS M5’in ISO hassasiyeti maksimumda 25.600’e kadar artırılabiliyor. Maksimum deklanşör hızı 1/4.000 saniye olan EOS M5, 60p’de Full HD video kaydına da izin veriyor. EF-M yuvalı makineye adaptör yardmıyla EF serisi lensler de takılabiliyor. USB 2.0 haricinde micro-HDMI, Wi-Fi, Bluetooth ve NFC bağlantılara da sahip olan makine Kasım ayından itibaren yurt dışında satışa sunulması bekleniyor. Sadece gövdesi 980 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak. 15-45 mm f/3.5-6.3 zum lens ile birlikte fiyat 120 dolar daha artıyor.

 

 

Canon EOS M5’in Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağı ise henüz açıklanmadı.

Yazdır e-Posta