"Değişim Yaratacak Duygular" Kadınların Ağlaması
Haberler

"Değişim Yaratacak Duygular" Kadınların Ağlaması

Papa Franciscus'un ansiklopedik Fratelli Tutti'den sözlerini yansıtan, kadınların çoğu zaman görünmez dünyasına olağanüstü bir fotoğraf yolculuğu. Lia ve Marianna Beltrami tarafından yaratılan bir sergi. Başrolde Türk fotoğrafçı Neşe Arı yer alıyor.

Bir fotoğraf, dünyanın dört bir yanındaki kadınların sıklıkla gizlenen çığlıklarını tasvir edebilir mi? Dünyanın dört bir yanından sekiz farklı fotoğrafçı bunu yapmaya çalıştı ve bizi kadınların, kızların, çocukların, yaşlı kadınların bakışlarını yakalayan yoğun bir yolculuğa çıkardı. Amazon'un kalbinden Brezilya'nın kuzeydoğusundaki favela'ya, Yunan adalarından, Ukrayna sınırlarına, Anadolu’nun kalbi Türkiye’den , Hindistan ve Bangladeş kırsalına ve güneydoğu Asya'ya kadar uzanırlar.

WUCWO'nun Dünya Kadın Gözlemevi, çekimlerin güzelliği ve Papa Francis'in Ansiklopedisi Fratelli Tutti'nin birkaç cümlesini iç içe geçirerek, birçokları için görünmez görünen kadınlara hayatlarını dönüştürmek için görünürlük kazandırmaya çalışıyor.

Sergi, sanatın en derin duygulara dokunduğu, kişisel ve toplumsal değişimi zorladığı yer-olmayan "Değişim Yaratmak İçin Duygular"ın bir parçası.

Kim

Sergi, Lia ve Marianna Beltrami'nin sanatsal yönetiminde, Dünya Kadın Gözlemevi - UMOFC WUCWO için, Kutsal Makam'ın İletişim Dicastery'sinin işbirliğiyle buluşuyor. Handshake, olası ortakları ortak bir hedef etrafında bir araya getiren bir ajans olarak, gerçekleşmesini mümkün kıldı.

Sergi fotoğrafları fotoğrafçılar Neșe Ari, Sebastiano Rossitto, Asaf Ud Daula, Luca Catalano Gonzaga, Vassilis Ikoutas, Ferran Paredes Rubio, Giuseppe Caridi, Caterina Borgato, Silvia Tenenti tarafından sunuluyor. Grafikler Mauro Radici tarafından.

Nerede

İlk sergi Vatikan'ın Aziz Petrus Meydanı'nda, 2-29 Mayıs 2023 tarihleri arasında sol sütunda gerçekleştirilecek.

Fratelli Tutti ansiklopedisinin cümlelerini içeren 26 çekim, Trento Özerk Bölgesi Çevresel Değerleme Servisi tarafından Vaia fırtınasından kurtarılan ahşaptan yapılmış desteklerde (240x150) gösterilecek. Serginin sonraki aşamaları Cannes, Ruanda, Venedik ve New York'a dokunacak.

İlgili Etkinlikler

Serginin açılışı 2 Mayıs Salı günü saat 12.30'da Aziz Petrus Meydanı'nda kurdele kesme töreniyle gerçekleştirilecek.

11 Mayıs'ta, Papalık Bilimler Akademisi'ndeki Toplumda Sanat ve Medya Sempozyumu, serginin misyonunu, her birinin ilerlemeyi nasıl ilerlettiğini ve ortak geleceğimizi çalışmalarıyla nasıl şekillendirdiğini tartışmak için özel sektörden, sivil toplumdan, hükümetten ve inanç topluluklarından küresel liderlerin ve yaratıcıların bir araya gelmesiyle ilerletecek.

13 Mayıs'ta UMOFC WUCWO'dan 2.000 kadın sergiyi ziyaret ederek dünyanın renklerini getirecek.

24 Mayıs'ta Brezilyalı dans grubu Laudato Si' Amazonia - O Espaco da Vida na Terra genel izleyici kitlesine katılıyor ve ardından sergideki fotoğrafların etrafında dans ediyor. Sergilenen fotoğraflardan biri, favelanın kalbinde dans eden grubun kızlarını gösteriyor. Başka bir fotoğrafta, Amazonya'da, yerli kadınlar tarafından yapılan kutsal başlıklar Papa Francis'e bağışlanacak.

Etiketler: kültür, sanat, etkinlikler, fotoğraf

Yazdır e-Posta