''Capella'nın Merceği'' Sergisi Açılıyor
Haberler

''Capella'nın Merceği'' Sergisi Açılıyor

Fotoğrafçı Duygu Aydemir’in “Capella’nın Merceği” isimli sergisi 20 Mayıs – 8 Haziran tarihleri arasında İFSAK (Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) Lokal’de sergilenecek.

Fotoğrafçı Duygu Aydemir, ilk kişisel fotoğraf sergisinin açılışını 20 Mayıs’ta İFSAK Lokal’de gerçekleştirecek. Aydemir “Zaman akar, fotoğraf kalır” bakış açısıyla duyguların ölümsüzleştiği kareleri sergisinde gözler önüne seriyor:

Aydemir’in “Capella’nın Merceği” adıyla açtığı sergi aslında fotoğraf tutkusunun da özeti niteliğinde… Aydemir, “Fotoğrafla ilişkim  filozof, yazar ve eğitmen Schopenhauer’un “Her insan dünyanın sınırları için kendi görüş alanının sınırlarını alır” sözünü benimseyerek sonu olmayan görüş alanlarının peşinden koştuğum ve onların uçup gitmesinden kaygı duyduğum için fotoğraf çekiyorum. Bence fotoğraf, kişisel ve toplumsal belleğin en önemli unsurlarından… Bu bakış açısıyla her fotoğrafa bir belge hassasiyetiyle yaklaşıyorum. Özellikle -insan- kavramını öne çıkarmaya çalışarak düşünsel, duygusal, yaşantısal veya karakteristik bir nokta yakalama arayışındayım” diyor.

Zaman akar, fotoğraf kalır

Duygu Aydemir fotoğraflarının şehir karmaşasının içinde saklı olan doğadan kesitlerin ruhsal anlamda yarattığı terapik etkiye hayranlığı olduğunu dile getiriyor. Aydemir “Bazen gökyüzü ile bağ kurarak kuşları, yıldızları, bulutların alabildikleri şekilleri, bazen ise yeryüzündeki gölgeleri, ışığı, suya yansıyan anları, gerçek renklerinden soyutlayarak siyah-beyaz şekilde, duygusal etkileri ile zihnime ve görüntülerime kaydediyorum. Sanatın her dalında olduğu gibi, fotoğraf da insanın çevresine karşı algısını arttırarak farklı bakış açıları oluşturuyor. Söz uçar, yazı kalır.” sözünü ‘Zaman akar, fotoğraf kalır’ olarak benimsiyor ve görüntüleri ortaya çıkarırken fotoğraflarımda öncelikle duyguları ölümsüzleştirmeyi, onlar sayesinde hayatlarımızdaki kesişimleri ve ortak hisleri yakalayabilmeyi amaçlıyorum. İçerik ve formun belli belirsiz kesiştiği, merkezine insanın iç dünyasını aldığım bu serim üzerinde 3 senedir çalışıyorum. “Capella’nın Merceği”, bana unutamadığım bir rüyayı, bazen bir filmi veya okuduğum bir kitabı anımsatan, beni o anlara geri götüren karelerden oluşuyor”

Duygu Aydemir Hakkında:

1979 yılında Ankara’da doğdu. TED Ankara Koleji’nin ardından Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Kariyerinin ilk yıllarında PR ajanslarında farklı sektörlere ait pek çok marka için iletişim danışmanlığı yaptıktan sonra kurumsal hayatta finans sektöründe iletişim kariyerine devam etti.Sanata ve fotoğrafa olan ilgisi ilkokul öğrencilik yıllarından itibaren başladı ve giderek arttı. Bu alanda kendini geliştirmek için farklı eğitimler aldı.

2017 - Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi  (MSGSU) “Resim Okuma ve Üslup Tarihi (Gotik- Rönesans) Eğitimi

2018 – MSGSU’ Resim Okuma ve Modern Üslup Tarihi (Tüm Bolümler)

2018 – İstanbul Modern: Çağdaş Sanatı Anlamak Eğitimi

2019- İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Fakültesi (İkinci üniversite): Felsefe Bölümü 2019 – Haliç Üniversitesi – Sanat Terapisi Eğitimi

2021 - İFSAK Fotoğrafçılık Eğitimi

2022 – İstanbul Psikoloji Okulu – Psikoloji Okuryazarlığı Eğitimi (“Kendine ve Ötekine Bakmak”)

2023 – Deprem Mağdurları Yararına “Sanat ve Tarih Atölyesi” 

Etiketler: fotoğraf

Yazdır e-Posta