İFSAK 55. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
Haberler

İFSAK 55. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

2021-2023 döneminde dernek bünyesinde yapılan faaliyetlerin değerlendirildiği İFSAK Genel Kurulu’nda Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyeleri de seçildi. 

29 Ocak 2023 Pazar günü İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda düzenlenen Genel Kurul’da yeni Yönetim, Denetleme ve Disiplin kurulları seçildi.

Nurettin Erkılıç başkanlığında ülkemizde fotoğraf ve sinema sanatının öğrenilmesini, yaygınlaştırılması ve gelişmesini sağlamak için 1959 yılında kurulan İFSAK’ın iki yılda bir düzenlenen seçimli Genel Kurul toplantılarında Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurulu üyeleri belirleniyor.

Açılış konuşmasını yapan İFSAK 54. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Dayk Danzig, 2021-2023 yılları arasında yapılan dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

“Tüm dünyada etkili olan Covid-19 salgını sebebiyle ertelenen ve oldukça zor koşullarda 27 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirebildiğimiz son genel kurulumuzun üzerinden 22 ay geçti. İFSAK Yönetim Kurulu olarak görev aldığımız günden bugüne, maalesef ilk yılımızı pandemi etkisinde ikinci yılımızı da hepimizin şahit olduğu ve yaşadığı ekonomik kriz etkisinde mücadele ederek geçirdik.

Her zaman olduğu gibi, “İkinci Evimiz” İFSAK ’ta, büyük bir aile olarak, birlikte üretip, paylaşarak her türlü zorluğun altından kalktık. Kuruluş amacımızdan sapmayarak yolumuza devam ederken, etik ilkelerle hareket etmenin ne kadar önemli ve değerli olduğunu bir kez daha gördük.

Sizlerin huzurunda tüm yönetim kuruluna, bir ferdi olmaktan her daim onur duyduğumuz İFSAK Ailesine, yönetim süremiz boyunca bizlere sağlamış oldukları katkı ve desteklerden dolayı çok teşekkür ediyor ve bu süreçte hayatını kaybederek aramızdan ayrılanları minnet ve şükranla anıyoruz.’’

Yapılan seçimle 2023-2025 yılları için İFSAK Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu asil ve yedek üyeleri belirlendi. Yeni dönem için İFSAK Yönetim Kurulu’na Dayk Danzig liderliğindeki “Her Zaman Birlikte” ekibi seçildi.

Seçim sonrası her zaman birlikte ekibi adına söz alan Dayk Danzig: “İFSAK’ın etkileyici ve saygıdeğer tarihinde sarf edilen çabalarla aydınlanan yolun, etik ilkelerle hareket ederken güncel ve özgün işler gerçekleştirmekten geçtiğini görüyoruz.  Görsel kültür içerisinde yer alan bu önemli yolculuğu sürdürülebilir kılmak için yapılması gereken işleri gerçekleştirme sorumluluğu taşıyoruz.

Yeni dönemde seminerlerimiz, atölyelerimiz, projelerimiz, etkinliklerimiz, gezilerimiz aralıksız devam edecek. Dernek lokalimiz her zaman üyelerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazır olacak. Fotoğraf ve Sinema odaklı gösterimler ve sergiler izleyicileri ile buluşmaya, İFSAK Yayınları kitap üretmeye, İFSAK Blog içerik üretmeye devam edecek.

Bu kapsamda yeni dönemde ekibimizi Yönetim Kurulu görevine layık gören genel kurulumuza teşekkür eder, İFSAK’ı önceki dönemlerimizde olduğu gibi demokratik, şeffaf, çoğulcu ve paylaşımcı bir anlayış ile çok daha ileriye taşımak için çalışacağımıza söz veririz.

Her zaman birlikte üretip, birlikte paylaşıp, birlikte yönetelim.”

 

 

Etiketler: etkinlikler

Yazdır e-Posta