Haberler

Leica Doğuş Grubu İle Artık Türkiye'de

Doğuş Grubu, teknoloji ve sanatı bir araya getiren dünyaca ünlü fotoğraf makinesi üreticisi Leica’yı, Bomontiada’da açtığı yerleşkeyle İstanbul’a taşıdı.

Kültür ve sanatın gelişimine önemli katkılar sağlayan Doğuş Grubu, 100 yılı aşkın süredir görsel tarihin en önemli temsilcilerinden olan Leica Camera AG ile önemli bir iş birliği gerçekleştirdi. Bu iş birliği kapsamında Leica mağaza, galeri ve akademinin yer aldığı Leica yerleşkesini İstanbul’a taşıdı. 20. yüzyıldan itibaren Leica’nın devrim yaratarak yön verdiği fotoğraf tarihinin izlerini Tarihi Bira Fabrikası’nın yeniden işlevlendirilmesiyle oluşturulan kültür kampüsü Bomontiada’da fotoğraf meraklılarıyla buluşturan Doğuş Grubu, bu yatırımla Türkiye’de fotoğraf sanatı ve sanatçısının gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.


Törende bir konuşma yapan Leica Camera AG CEO’su Oliver Kaltner, “İstanbul dünyanın en heyecan verici şehirlerinden biri olmanın yanı sıra gelenekselle modernlik arasındaki derin kültürel bağlara da sahip. Biz de Leica mirasını bu şehre getirerek markamızın geleceğinde yeni bir sayfa açacağımız için büyük heyecan duyuyoruz. Doğuş Grubu ile İstanbul'daki ilk Leica mağazasını ve Leica galerisini açmamızın temelini oluşturan güçlü ortaklığımız, sonuçta Türkiye'deki konumumuzu kuvvetlendirirken küresel büyüme stratejimizi de destekleyecek.” dedi. Leica İstanbul Yerleşkesi’nin açılış toplantısında konuşan Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan ise, Doğuş Grubu olarak Leica İstanbul Yerleşkesi ile fotoğraf sanatına Türkiye’de ikinci büyük yatırımı gerçekleştirdiklerini belirtti. Akhan şu bilgileri verdi: “Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda Leica’nın önde gelen kullanıcılarından ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in Türkiye’de açılacak uluslararası müzesinin temellerini attığımızın haberini paylaştık. Leica ile yaptığımız bu iş birliğiyle ise Türk fotoğraf tarihinin geçmişinin koruma altına alınması ve geleceğin fotoğrafçılarının yetiştirilmesine bir katkıda daha bulunmuş oluyoruz. Leica İstanbul Yerleşkesi, fotoğraf meraklılarının Leica makina ve aksesuarlarına doğrudan ulaşmasını sağlamakla beraber, uluslararası kalitedeki sergiler ve seminer programlarıyla da fotoğraf pratiğinin hem teknik hem de sanatsal olarak anlaşılmasında benzersiz bir rol oynayacak.”



Kültür-sanat alanında İstanbul’un yeni rotası bomontiada’da 1000 metrekarelik alana kurulan Leica Yerleşkesi’nde Leica ürünlerinin satışa sunulacağı mağazanın yanı sıra Türkiye’de fotoğraf sanatının gelişimine öncülük edecek birçok ilk hayata geçirilecek. Fotoğraf severlere satın almadan deneyimlemeye, eğitimden sergi alanı imkanına kadar entegre bir hizmet sunacak olan Leica, markanın tutkunlarının yanı sıra yeni başlayanlar, amatörler, fotoğraf profesyonelleri bir araya gelme fırsatları da sunacak. Bomontiada'da bulunan Leica Mağazası, Galerie ve Akademie Bomontiada, Tarihi Bomonti Bira Fabrikası, Birahane Sokak No: 1 Bomonti, Şişli, Istanbul adresinde yer alıyor.

Yazdır e-Posta