Paris Photo 2022 Başladı
Haberler

Paris Photo 2022 Başladı

Fotoğraf alanındaki en büyük uluslararası fuar olma niteliği taşıyan Paris Photo, Paris'in kalbindeki Grand Palais Éphémère'de bugün başladı.

Bu yıl 25.’si düzenlenen Paris Photo, yüzlerce sanatçıdan galeri sahiplerine, onlarca yayıncıya ve binlerce fotoğraf severe yine ev sahipliği yapıyor.

10-13 Kasım 2022 tarihleri arasında sürecek olan bu fuarda Rossy de Palma ‘onur konuğu’ seçildi.

30’a yakın ülkeden yaklaşık 200 katılımcı ile düzenlenen Paris Photo, 18’i yeni olmak üzere 134 galeri sanat eserlerini sergileniyor. Bu büyük etkinlikte ülkemizden Martch Art Project ve Zilberman sanat galerileri de yer alıyor.

Bruce Gilden, Adem Meleke, Merih Akoğul Paris Photo 2022 VIP açılışında buluştu.

Etkinlik boyunca, sanatçıların çalışmalarını anlatacağı solo ve duo (ikili) gösterilere yer verilecek. Duyurusu yapılan grup gösterilerinde ise ADN (Barselona); kadınlık ve medya üzerinden felaket ve protesto ikonografisini gözler önüne serecek. Karsten Greve (Paris), üç fotoğraf ustası Eugene Atget, Brassai ve Edward Steichen’ı izlememize imkân tanıyacak. Magnum (Paris) ise Martin Parr küratörlüğünde açacağı sergisiyle, ajansın kuruluşunun 75. yıldönümünü kutlayacak.

Paris Photo hakkında detaylı bilgi almak için Uluslararası fotoğraf fuarı, 10.13 KASIM 2022, Grand Palais Ephémère, Paris (parisphoto.com) adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: kültür, sanat, etkinlikler, fotoğraf

Yazdır e-Posta