29 Ekim'de İstanbul PhotoMaraton 2022 ile Bayram Yapacak
Haberler

29 Ekim'de İstanbul PhotoMaraton 2022 ile Bayram Yapacak

Sokak fotoğrafçılığının Türkiye’deki en önemli organizasyonu olan PhotoMaraton “Fotoğraf Şenliği”, bu sene beşinci kez hem de 29 Ekim Cumartesi günü Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenecek.

Etkinliğin basın toplantısı 26 Ekim’de Point Hotel Taksim’de FOTON Derneği Başkanı Coşkun Aral ve FOTON Derneği yönetim kurulu üyeleri Tanın Helvacı, Prof. Ozan Bilgiseren, Murat Gür, Fatih Arslan ve H. Alper Koç, etkinlik jüri başkanı Nadir Ede ve diğer jüri üyeleri, Canon Orta Doğu ve Türkiye B2C Pazarlama Direktörü Bengü Topçu ve birçok önemli isimin katılımı ile gerçekleşti.

Bengü Topçu, “Geçtiğimiz yıl ana sponsor olarak yer aldığımız PhotoMaraton İstanbul’da, görüntülü hikaye anlatıcılığına olan inancımızla bu yıl da yeniden birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Bu yıl da değerli jüri üyelerimizin yorumlarıyla belirlenen kazanan fotoğrafçılara, PhotoMaraton genel birincisine vereceğimiz Canon EOS R10 + RF-S 18-45 Kit de dahil toplamda 15 adet Canon imzası taşıyan hediyemiz olacak.

Kurumsal felsefemiz olarak benimsediğimiz Kyosei; Japonca’da "ortak fayda için birlikte yaşamak ve çalışmak" perspektifiyle kültür, sanat ve spor faaliyetlerini desteklemeye önem veriyor ve bu doğrultudaki etkinliklerin yanında olmaya özen gösteriyoruz.”

Amatör ve profesyonel her yaştan bütün fotoğraf severlere açık olan etkinlik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve Canon’un ana sponsorluğunda Fotoğraf Organizasyonları Derneği FOTON tarafından düzenlenecek.

Her sene en az 1000 kişinin katıldığı etkinlikte İstanbul’un sokakları Sirkeci- Beyazıt- Şişhane üçgeninde 9 saatte fotoğraflanacak. PhotoMaraton’da dijital, analog, cep telefonu ve video kategorileri bulunuyor. Etkinliğin kayıt işlemleri, tarihi Sirkeci Tren Garı’nda saat 09:00’da başlayacak.

1984 yılından beri dünyanın 90’dan fazla ülkesinde düzenlenen uluslararası PhotoMaraton etkinlikleri, 2018 yılından beri Türkiye’de her sene daha da büyüyerek gerçekleşiyor. Bu zamana kadar toplamda 7000’den fazla kişinin katılım gösterdiği etkinlik serisi; müzikler, danslar ve performans gösterileriyle bir panayır havasında geçiyor.

Fotoğraf tutkunları PhotoMaraton günü öğlen 12.00’de Sirkeci Garı’nda, daha sonra 15.00’de Beyazıt Meydanı’nda ve 18.00’de Şişhane Meydanı‘nda belirlenecek 1 Cep kategori, 1 Video kategori ve 3 Dijital kategori temalarıyla ilgili çektikleri fotoğrafları, photomaraton.com üzerinden paylaşacak. Toplamda 15 tema fotoğraflanacak ve 15 kişi ödüllerin sahibi olacak.

Bu sene büyük ödül Canon EOS R10 + RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM Kit olarak belirlendi. Dijital kategorideki diğer 8 tema birincisi ise birer adet Canon EOS M50 Mark II Vlogger Kit kazanacak. 3 mobil tema birincisine Canon Selphy Square QX10 Fotoğraf Yazıcısı + XS-20L Mürekkep ve Kağıt Seti; 2 analog ve 1 video tema birincisine ise Canon SELPHY CP1300 Wi-Fi fotoğraf Yazıcısı + KP-108IN Kağıt ve Kartuş Seti hediye edilecek.

Her sene değişen PhotoMaraton jürisi 2022 yılında birbirinden deneyimli isimlerden oluşuyor. Ayşe Akhan, Bülent Teymur, Hakkı Yıldırmaz, Mert Çağıl Türkay, Nadir Ede, Özlem Demircan, Serdar Akyay, Timurtaş Onan ve Zehra Çöplü gibi isimler bu sene PhotoMaraton etkinliklerinin jürisi olarak görev alacak.

2022 Tema Belirleyicileri ise Dijital Kategoride: Emel Sezer, Emirkan Cörüt, Gılcan Mete Delibay, Gülsen Salman, K. Deniz Kalaycı, Onur Çam, Ömer Serkan Bakır, Soner Arkan, Zeki Çelik.

Mobil Kategoride: Cüneyt Güngör, Serhan Akın, Yonca İnceoğlu.

Analog Kategoride: Abdulkadir Karataş, Ahmet Hamza Üstün.

Video Kategori: Murat Türkbıkmaz.

PhotoMaraton’a kayıt olan her katılımcı, aslında bir şehrin olağanüstü günlerinden birini daha coşku ile yaşayacak ve çektiği fotoğraflar aracılığıyla, bunu kalıcı hale getirecek.

Gelin şehrin nabzını hep birlikte tutalım, dünyanın en güzel şehirlerinden İstanbul’da buluşalım.

PhotoMaraton hakkında detaylı bilgiye sahip olmak ve kayıt yaptırmak için: photomaraton.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

PhotoMaraton Düzenleme Komitesi

PhotoMaraton Hakkında:

PhotoMaraton fikri İspanyol iki arkadaş Antonio Bolivar ve Eduardo Soto’ya ait. 1984’te projelerini “Maratón Fotográfico” adıyla Madrid Kent Konseyi’ne sunan ikili, Kodak ve Albacolor markalarının sponsorluğuyla ilk etkinliği hayata geçirdi. 1985'ten 1988'e kadar Madrid Kent Konseyi ve Kodak'la birlikte dört kez tekrarlanan etkinlik Lizbon ve Santiago de Compostela’da yapıldı, ardından dünyayı dolaşmaya başladı.

Etiketler: etkinlikler, yarışma, fotoğraf yarışması, fotoğraf, canon, temel fotoğrafçılık

Yazdır e-Posta