Ara Güler Vefatının 4. Yılında AKM'de Anıldı
Haberler

Ara Güler, Vefatının 4. Yılında AKM'de Anıldı

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında, dünyaca ünlü 22 fotoğraf sanatçısı tarafından çekilen Güler'in 48 portresinin yer aldığı "Dostlarının Gözünden Ara Güler Portre Sergisi" Ara Güler dostlarıyla buluştu.

Anma programına Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, belgesel yapımcısı ve gazeteci Coşkun Aral, foto muhabiri Ercan Arslan, gazeteci - fotoğrafçı Adem Meleke, karikatürist Sadık Üçok, gazeteci Musa Ağacık, fotoğrafçı İbrahim Zaman, gazeteci ve sunucu Fuat Kozluklu, gazeteci Eyüp Coşkun gibi birçok önemli isim katıldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Ara Güler'in bu toprağın insanı olmak konusunda çaba sarf ettiğini belirterek, "İnsan en değerli olandır, Ara Güler de en değerli olan insanı bize tanıttı ve gösterdi" dedi.

Ara Güler'in asistanı Fatih Aslan da sergiye eserleriyle destek olan sanatçılara ve Ara Güler dostlarına teşekkür ederek, "Ona arkadaşlık, ona evlatlık etmek benim için büyük bir onurdu. Ona yoldaşlık ettiğim 21 yıl boyunca çok şey öğrendim" ifadesini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Coşkun Aral ve Nebil Özgentürk'ün Ara Güler ile tanışma hikayelerini ve hatıralarını anlattığı bir söyleşi gerçekleştirildi.

Daha sonra Coşkun Aral ve Fatih Aslan tarafından hazırlanan ve Ara Güler’in hayatını konu alan "Bu Dünya Böyle Dünya" isimli belgesel film gösterildi.

Ara Güler’in hayatını ve işlerini konu alan "Ara" adlı kitabın da katılımcılara hediye edildiği gece, Lusavoriç Korosu’nun konseriyle sona erdi.

AKM'de yer alan ''Dostların Gözüyle Ara Güler'' Sergisini 23 Ekim'e kadar ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: kültür, istanbul, etkinlikler, fotoğraf

Yazdır e-Posta