• Anasayfa
  • Haberler
  • Sur Kültür Yolu Festivali'nde 13 Sergi Sanatseverlerle Buluşacak
Sur Kültür Yolu Festivali'nde 13 Sergi Sanatseverlerle Buluşacak
Haberler

Sur Kültür Yolu Festivali'nde 13 Sergi Sanatseverlerle Buluşacak

Sur Kültür Yolu kapsamında Diyarbakır’ın farklı noktalarında yer alan toplamda 13 sergi, 8-16 Ekim tarihleri arasında ücretsiz olarak görülebilecek.

2.000’den fazla sanatçının katılımıyla 600’den fazla etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında Refik Anadol’dan İsmail Acar ve Devrim Erbil’e pek çok sanatçının birbirinden özel sergileri sanatseverlerle buluşacak.   8-16 Ekim tarihleri arasında Diyarbakır’ın farklı lokasyonlarında yer alacak sergiler 10.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Refik Anadol’un Rönesans Dreams’i ve İsmail Acar’ın sergisi Sur Kültür Yolu’nda..

Çalışmalarıyla tüm dünyada büyük ilgi ve beğeni ile takip edilen Refik Anadol’un Rönesans dönemine ait tüm heykellerin görselleriyle yapay zekayı eğiterek oluşturduğu, dinamik formda veri heykellerinin yer aldığı Rönesans Dreams Dijital Enstelasyon’u Saint George Sanat Merkezi’nde olacak.

Çağdaş Türk resim sanatçısı İsmail Acar, Diyarbakır Kültür Yolu Festivali kapsamında Keldani Kilisesi’nde eserlerini sergileyecek. İnsanoğlunun yaradılış hikayesini konu alan, Adem’den bugüne birçok efsaneyi yeniden yorumlayan birçok farklı tekniğin iç içe geçtiği bir zamansız seçkiden oluşan sergide birleştirici, bütünleştirici, barışçıl semboller sanat severlerin dikkatini çekecek.

Resmin Şairi Devrim Erbil’den Renkler ve Teknikler sergisi..

1991’de Devlet Sanatçısı unvanıyla onurlandırılan Devrim Erbil’in sergisi Renkler ve Teknikler Keçi Burcu İçi’nde olacak. Resmin şairi olarak adlandırılan Devrim Erbil’in mozaik, sedef, vitray, batik, halı, özgün baskı, marküteri ve resimden oluşan tüm tekniklerden elde ettiği örneklerin izlenebileceği Renkler ve Teknikler sergisinde birçok eser yer alıyor.

 Sergiye dair her şey Sur Kültür Yolu Festivali’nde.. 

Surp Giragos Kilisesi’nde düzenlenecek olan İtalyan Ressamlar sergisi, iş insanı Hikmet Eraslan’ın İtalyan Ressamlar koleksiyonunda yer alan orijinal tablolardan, dünyaca ünlü ressam İsmail Acar’ın resimlerinden oluşan karma bir sergi de olacak.

Cezeri’den Leonardo Da Vinci’ye sergisi, Leonardo ve ondan çok uzun yıllar önce yaşamış Cezeri’nin mühendislik alanında geliştirmiş oldukları yapıtların ortak özelliklerini sunarak, İslam Alimleri’nin bilim dünyasına yapmış oldukları katkıları gözler önüne serecek. Sergi Yenikapı Caddesi’nde ziyaretçileri ile buluşacak. 

İç Kale Açık Hava Sahnesi’ndeki Siyah Beyaz Diyarbakır sergisinde ise Diyarbakır Amida Höyük Artuklu Sarayı Kazısı Fotoğraf Sergisi, Diyarbakır Surları Restorasyonları Sergisi, Diyarbakır Arkeolojik Kazıları Sergisi, Gre Fılla Kazısı Sergisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü Restorasyon Çalışmaları Sergisi olmak üzere beş ayrı bölüm yer alacak. 

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Galeria Sergi Alanı’ndaki Çağdaş Sanatlar sergisinde genç sanatçıların eserleri sergilenecek. Bu sergi tüm ziyaretçilere sanata gençlerin gözünden bakma fırsatını sunacak. Arkeoloji Müzesi’nde düzenlenecek Diyarbakır Kazı İzleri sergisi Diyarbakır’ın tarihine ışık tutacak.

 

Fotoğrafın ayna tutacağı, bizzat ayna olacağı bir etkinlik olan Ustaların Gözüyle Mezopotamya sergisinde Coşkun Aral, Faruk Akbaş, İbrahim Zaman, İzzet Keribar, Lütfü Özgünaydın, Ozan Sağdıç ve Yusuf Tuvi katılımcılar arasında yer alacak. Ustaların Gözüyle Mezopotamya Sergisi Paşa Hamamı’nda düzenlenecek.

Türkiye Jokey kulübü tarafından; resim sanatçılarını At temalı eserler yaratmaya teşvik etmek yoluyla Türk görsel sanatlarına özgün eserler kazandırmak ve ülkemiz kültür & sanat birikimine katkıda bulunmak amacıyla 11.’si düzenlenen “At, At Sevgisi ve At Yarışı” konulu geleneksel resim yarışmasının sergisi Türkiye Jokey Kulübü 11.Resim Yarışması Sur Kültür Yolu Festivali’nde, Saint George Sanat Merkezi’nde olacak. 

Tematik Müze’de Diyarbakır Arkeolojik ve İslami Eserler sergisinde arkeolojik ve İslami eserler sergilenirken Mesudiye Medresesi’nde Diyarbakır Uleması ve Eserleri sergisi  düzenlenecek. Diyarbakır Uleması ve Eserleri sergisinde Diyarbakır’ın yetiştirdiği sanatçı, din adamı, müellif ve alimlerin oluşturduğu kültürel zenginlik ve sağladığı katkı bu sergiyle gözler önüne serilecek. Diyarbakır Uleması ve Eserleri sergisi 82 esere ev sahipliği yapacak, ayrıca hat levhalar da sergilenecek. 

  

Keçi Burnu Terası’ndaki Zerzevan Kalesi sergisinde Diyarbakır İli, Çınar İlçesi, Demirölçek Köyü'nde bulunan Zerzevan Kalesi kazılarından ele geçen mühür, ağırşak, ok uçları, amulet, tıp aletleri, kandil, takılar, seramik kaplar, kantar, sikke ile İstanbul Arkeoloji Müzeleri envanterine kayıtlı olup anılan geçici sergide teşhir edilmek üzere ödünç olarak alınan "Vaftiz Kovası" olmak üzere toplam 110 adet eser sergilenecek.

Etiketler: kültür, sanat, etkinlikler, fotoğraf

Yazdır e-Posta