• Anasayfa
  • Haberler
  • Yerli Ve Yabancı 20 Fotoğrafçı Diyarbakır'ın Parlayan Yıldızı Ve Modern Yüzü Kayapınar'da
Yerli Ve Yabancı 20 Fotoğrafçı Diyarbakır'ın Parlayan Yıldızı Ve Modern Yüzü Kayapınar'da
Haberler

Yerli Ve Yabancı 20 Fotoğrafçı Diyarbakır'ın Parlayan Yıldızı Ve Modern Yüzü Kayapınar'da

Aralarında iki Pulitzer ödüllü fotoğrafçı Muhammed Muheisen, Adem Meleke, Mehmet Aslan, Dilan Bozyel ve Mehmet Özcan’ın da bulunduğu ulusal ve uluslararası 20 fotoğrafçının katılımıyla Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde düzenlenen Kayapınar Çağrılı Fotoğraf Günleri sona erdi.

Etkinlik boyunca fotoğrafçılar Kayapınar ilçesinin  yeni modern mimarisinin yanında kültürel yapısı ve gastronomosi ile ilgili çalışmalar yaptı.

Fotoğraf Günlerinin açılışına katılan Kayapınar Kaymakamı Arif Karaman, dünya çapında fotoğrafçıları ağırlamaktan mutlu olduklarını ve bu sayede Diyarbakır’ın modern yüzünü göstermek istediklerini belirtti.

Diyarbakır ilinin Kayapınar ilçesi mimari yapısıyla,  hızlı gelişen  yönüyle, sosyal  ve şehir yaşantısıyla cazibe merkezi olmaya devam ediyor. 

Peygamberler yurdu, sahabeler şehri, evliyalar durağı bir şehir; ilim, irfan ve edeyatta sayısız alim ve edip yetiştirmiş emsalsiz bir uygarlık merkezi; sultanların gözdesi, seyyahların uğrağı, sanatkarların ilham kaynağı Diyarbakır’ın gelişen ve modern yüzü olarak  caddeleri, sokakları, yeşil ve sosyal yaşam alanlarıyla  göz kamaştırıyor. 

Doğa ve çevre dostu kimliğiyle, geniş caddeleri ile kamu ve özel sektörün iş birliği içerisinde hayata geçirdiği projeler ile hızla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Özellikle ismini 75 metrelik ve 50 metrelik  genişliğinden alan halk arasında Cadde 75 ve  50 metrelik yol olarak bilinen Mahabat Bulvarı ve Mezopotamya Bulvarındaki restaurantlar, cafeler, plazalar ve alış veriş merkezleri ön plana çıkmaktadır. 

Diyarbakırlılar ve kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistler; Anadolu’da bir çok medeniyete ev sahipliği yapan ve binlerce yıl boyunca sağlam surlarının ardında zengin bir insanlık mirası barındıran ve her dönemden canlı izler taşıyan bir kültür ve sanat merkezinde tarihi bir yolculuğa çıkmakla kalmayıp, modern mimarinin en güzel örneklerini görebilecekleri ve şehir yaşantısıyla bir çok ili kıskandıracak görkemli bir ilçe olan ve 400.000’ni aşan nüfusuyla bir çok ili geride bırakan Kayapınar’ıda gezme, görme ve tanıma imkanı bulmaktadır.   

Etiketler: kültür, etkinlikler, fotoğraf, ileri fotoğrafçılık

Yazdır e-Posta