O Bir Fotoğraf Tutkunuydu
Haberler

O Bir Fotoğraf Tutkunuydu

1953'te tahta çıkan ve yaklaşık 70 yıldır hükümdar olan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, 96 yaşında yaşamını yitirdi.

İngiltere tarihinin ''en uzun süre tahtta kalan hükümdarı" unvanına sahip olan Kraliçe II. Elizabeth'in bilinmeyen birçok ilgi alanı bulunuyordu. Bunlar:

  • Atlar - Asaletin sembolü olan atlar da Kraliçe tarafından çok seviliyordu. Atlarla ilgili engin bilgi birikiminin yanında at binmek ve at yarışları izlemek de Elizabeth’in en büyük zevkleri arasında bulunuyordu.
  • Fotoğraf - Fotoğraf makinesini genellikle yanında taşıyan Elizabeth, özellikle dünya liderlerinin fotoğraflarını çekerdi. Leica marka fotoğraf makinesi kullanıldığı biliniyor.
  • Arabalar - Orduda kamyon şoförlüğü yapan Kraliçe Elizabeth, arabalardan bir hayli iyi anlıyordu. Jaguar’ın Browns Lane tesisine yaptığı ziyarette montaj sürecinin her aşamasında gösterdiği ilgiyle herkesi şaşırtmış ve otomobiller konusundaki bilgisine hayran bırakmıştır.

Kraliçe Elizabeth'in Daima Çantasında Taşıdığı 8 Şey:

1- Okuma Gözlüğü

Kraliçe, konuşma notlarını okumak için 1982'de bir çift gözlük aldı ve o günden beri her zaman çantasında taşıdığı en önemli şeylerden biri oldu. Silhouette marka gözlüklerini yarı şeffaf, yumuşak plastik çerçeve ile kullanıyor.

2- Ruj ve Ayna

Kraliçe fuşya renginde bir ruj taşıyor. Ruj ve aynasını gittiği yerlerde sıklıkla çıkarıp kullandığını mutlaka görmüşsünüzdür. Kraliçenin seçtiği ruj markası ise Clarins. Kullandığı küçük metal ayna ise Prens Philip'in düğün hediyesi.

3- Çanta Kancası

Bu biraz size garip gelebilir ama aslında zekice! Kraliçe çantasında bir metal kanca taşıyor çünkü çantasını asla yere bırakmazmış. Kraliçe bu yüzden çantasında mutlaka bu kancayı bulunduruyor.

4- Dolma Kalem

Kraliçe bir taziye defteri ya da belge imzalamasını isteyen herkesten bir kalem rica etmez. Bu yüzden kendisini garantiye alıp ve her zaman çantasında bir dolma kalem taşıyor.

5- Ütülenmiş Para

Kraliçenin asla para taşımadığını düşünürüz, aslında bu yanlış. Kraliçe, kiliseye gittiği zaman yanında hep para taşıyor. Bazı yerlerde bağış yapıyor ve bu nedenle nakit gerekli. Genellikle 5 sterlin, bazen 10 sterlinlik banknotlar taşıdığı söyleniyor. Ayrıca kraliçenin paraları çalışanlar tarafından, kraliçenin yüzü dışarıda kalacak şekilde önceden ütülenerek katlanırmış.

6- Mendil

Kendisi görgü kurallarının en büyük temsilcisi olabilir ancak o da bizim gibi bir insan. Ara sıra burnu akabilir ve sümkürebilir, en azından hapşırabilir. Bu yüzden mendili asla çantasından çıkarmaz.

7- Nane Şekeri

Evet çantasında mutlaka bir paket nane şekeri bulunuyor. Bir insanın ağız kokusunu düşünmesi oldukça normal. Milyarlarca insandan daha düşünceli. Ayrıca bazen de pastil paketi de bulundurur.

8- Fotoğraf Makinesi

Kraliçe her zaman çantasında fotoğraf makinesi taşımıyor ancak genellikle yanında bulundurur. İyi bir fotoğrafçı olan kraliçe, kişisel koleksiyonu için dünya liderlerinin fotoğraflarını çekmekten çok hoşlanıyor.

II. Elibazeth'in Hayatı Hakkında Kısa Bilgiler

  • 21 Nisan 1926'da Londra'da, babasının 17. Bruton-Street adresinde bulunan evinde doğdu.
  • 1934'te Danimarka ve Yunanistan Prensi Philip ile tanıştı. 
  • 20 Kasım 1947'de Westminster Abbey Kilisesi'nde Philip ile evlendi.
  • 6 Şubat 1952'de babasının ölümü üzerine 26 yaşında kraliçe oldu.
  • 2 Haziran 1953'te resmi törenle taç giydi. Tören ''televizyondan canlı yayımlanan ilk kraliyet taç giyme töreni'' oldu.
  • 9 Nisan 2021'de eşi Philip hayatını kaybetti.
  • 8 Eylül 2022'de Kraliçe II. Elizabeth hayata gözlerini yumdu.
  • 15 İngiltere Başbakanı gördü.
  • 16 ülkenin devlet başkanı konumundaydı.
  • Görev süresince ziyaret ettiği ülke sayısı 110'dan fazla olarak bilinmekte.

Dünyanın hüküm sürmüş en yaşlı ve Britanya'nın en uzun ömürlü hükümdarıdır.

9 Eylül 2015'te dedesinin babaannesi Kraliçe Victoria'nın saltanatını geride bırakarak Britanya'nın en uzun süre tahtta kalan hükümdarı ve tarihte en uzun süre hüküm süren kraliçe oldu ve en uzun süre hüküm süren ikinci hükümdar oldu.

Etiketler: kültür, fotoğraf

Yazdır e-Posta