Erhan Arık, 'Gayan' ile Ermeni Toplulukların İzinde
Haberler

Erhan Arık, 'Gayan' ile Ermeni Toplulukların İzinde

NarPhotos Fotoğraf Kolektifi üyesi Erhan Arık’ın, 1915 sonrası Ortadoğu’ya yayılan Ermeni toplulukların izini sürdüğü ‘Gayan’ isimli çalışmasının sergisi 16 Ekim'e kadar Tophane Depo’da ziyaret edilebilir.

Fotoğrafçı Erhan Arık, Ermenilerin 1915 sonrasında Ortadoğu’da yaşama tutundukları Irak, Lübnan, İsrail, Filistin, İran ve Ürdün’ün yanı sıra Türkiye ve Ermenistan’daki Ermeni topluluklarının izini sürdüğü “Gayan”da, geçmişle bugünün iç içeliğine ve Ermenilerin 1915’e dair hafızasına odaklanıyor.

“Gayan”, Arık’ın 2014 ve 2016 arasında Tahran, İsfahan, Zaho, Duhok, Beyrut, Cubeyl, Antilyas, Ancar, Amman, Kudüs, Beytüllahim, El İzariya, Erivan, Aştarak, Antakya ve İstanbul’daki Ermeni mahalleleri ve köylerinde çektiği fotoğraflardan oluşuyor.

1915 sonrasında hayatta kalabilen Ermenilerin toplandığı ve başta çadırlarda, daha sonra ise çoğunlukla teneke damlı kulübelerde yaşadıkları kamplara “gayan” deniyor. Gayan, bu bakımdan Ermenilerin belleğinde yaşanan büyük kayıpları ve hayatta kalabilme çabasını ifade ediyor.

Sanatçının yine Gayan isimli kitabını da Depo'dan edinebilirsiniz. Sergi 16 Ekim'e kadar Depo'da görülebilir.

Yazdır e-Posta