• Anasayfa
  • Haberler
  • Sanata Bi Yer Platformu Üyesi Sanatçıların ''Doğa Nerede'' Sergisi 30 Eylül Tarihine Kadar Uzatıldı
Sanata Bi Yer Platformu Üyesi Sanatçıların ''Doğa Nerede'' Sergisi 30 Eylül Tarihine Kadar Uzatıldı
Haberler

Sanata Bi Yer Platformu Üyesi Sanatçıların ''Doğa Nerede'' Sergisi 30 Eylül Tarihine Kadar Uzatıldı

Doğuş Grubu’nun kültür-sanat alanındaki önemli sosyal yatırımları arasında yer alan Sanata Bi Yer ile HAN Spaces iş birliğinde, ArtPick organizasyonu ve küratörlüğünde kapılarını açan ‘Doğa Nerede?’ sergisi, yoğun ilgiden dolayı 30 Eylül tarihine kadar uzatıldı.

Sergi kapsamında, öğrencilerin “Doğa Nerede?” arayışını merkeze alan 55 çalışması eş zamanlı olarak HAN Levent ve HAN Ataşehir ofislerinde görülebilir. Genç sanatçıları keşfetmeyi ve desteklemeyi hedefleyen sanatseverler için eser satışları devam ediyor…

Doğuş Grubu’nun “Doğuş’tan İyi Bir Gelecek” sosyal sorumluluk vizyonuyla 2015 yılından bu yana sanatla uğraşan öğrencilere destek olmak üzere yürüttüğü “Sanata Bi Yer” platformu “Çünkü Sanat Alan İster” mottosuyla genç sanatçıları desteklemeye devam ediyor.  “Sanata Bi Yer ile HAN Spaces iş birliğinde ve ArtPick organizasyonu ve küratörlüğünde düzenlenen ‘Doğa Nerede?’ odağındaki sergide, platform üyesi 17 genç sanatçının çalışması yer alıyor. Yoğun ilgi gören ve 30 Eylül Cuma gününe kadar uzatılan sergi, HAN Levent ve HAN Ataşehir ofislerinde ziyaret edilebilir. 

Son yıllarda küresel ısınmayla birlikte dünyanın birçok noktasında gerçekleşen orman yangınları ve insanlığın doğayla olan ilişkisine odaklanan ‘Doğa Nerede?’ sergisinde yer alan çalışmalar, doğayla kurulan ilişkinin bir yansıması olarak ele alınıyor. Sergide, İnsanın ilk mekânı, ilişki kurduğu/oyun oynadığı yer olan doğa ile günümüze kadar değişmeyen ve insan olmanın yapı taşını oluşturan öğeleri gözler önüne seriyor. Genç sanatçıların çalışmalarındaki çeşitli metot kullanımının yanı sıra doğayla ilişkimiz ve onu arayışımızdaki noktalara da dikkat çeken sergi, ‘Doğa Nerede?’ sorusunun yanıtlarını sanatseverlerle birlikte aramayı hedefliyor.

‘Doğa Nerede?’ sergisi karbon salınımı, doğa tahribatı ve şehrin trafik yükünün azaltılmasını da amaçlayarak İstanbul’un Avrupa ve Anadolu Yakası’nda iki ayrı noktada bulunan HAN Levent ve HAN Ataşehir ofislerinde 30 Eylül’e kadar eş zamanlı görülebilir. 

Sergide; Abdulgani İlhan, Aylin Erdem, Ayşenaz Çubukçu, Berrak Zeynep Yılmaz,  Ece Maria Aslanbey, Eyhan Çelik, Hilal Özdemir, İbrahim Deniz Tavlıbıyık, İlayda Çorlu, İrem Terzi, Safiye Otman, Semiha Adsız, Şeyma Lakot, Tuğçe Çakal, Tuğçe Şen, Yağmur Demir ve Yağmur Kevser Barutçu olmak üzere 17 genç sanatçının çalışması yer alıyor.

Doğa Nerede?

21 Mart – 31 Mayıs 2022

HAN Spaces Levent ve HAN Spaces Ataşehir

Sanata Bi Yer Hakkında:

Türkiye’nin farklı illerindeki üniversite öğrencisi genç sanatçılara Doğuş Grubu mekanlarında çalışmalarını sergileme imkanı sunan ve yeni yetenekleri keşfetmek isteyen sanatseverleri genç sanatçı adaylarıyla buluşturan Sanata Bi Yer platformu sanatı galerilerin dışına taşıyor. Doğuş Grubu mekanlarının galeriye dönüştüğü, duvar ve boşlukların genç sanatçıların resim, video art, fotoğraf ve baskı türlerindeki yaratıcı çalışmalarıyla hayat bulduğu platform www.sanatabiyer.com web sitesinde erişilebilir sanat felsefesiyle dijital sergiye de ev sahipliği yapıyor. Geleceğin sanatçılarına profesyonel kariyer yolculuklarına giden yolda destek olabilmek için 2015 yılında Doğuş Grubu’nun “Doğuş’tan İyi Bir Gelecek” sosyal sorumluluk vizyonu kapsamında “Çünkü Sanat Alan İster” mottosuyla hayata geçen platformun web sitesinde bugüne kadar 1.600’den fazla öğrencinin 9.000’den fazla çalışması yer aldı. 700’den fazla çalışmanın 30’dan fazla sergileme noktasında ve sergilerde sanatseverlerle buluştuğu Sanata Bi Yer platformu aracılığıyla 100’den fazla öğrencinin çalışması satıldı.

www.sanatabiyer.com

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

IG @sanatabiyer

HAN Spaces Hakkında:

HAN Spaces çalışma alanlarını, ofis binalarını, inovasyon ve teknoloji merkezlerini yeni nesil gayrimenkul yaklaşımları ve teknolojileri ile geliştiren ve işleten bir platform ve iş ağıdır. NURUS’un 93 yıllık zanaat ile tasarımı birleştiren deneyimi ve ALKAŞ’ın 30 yılı aşkın sektörel vizyon, konsept ve ticari gayrimenkul tecrübesi ile kurulmuştur. Yeni nesil çalışma alanları için ilhamımızı geleneksel hanlarımızın üretkenliği ve dayanışmayı arttıran birleştirici gücünden alıyoruz. Sanatın hayatı güzelleştirdiğine, çalışma alanlarında bizlere ilham verecek dürtüyü sağladığına inanıyor, HAN’da sanata alan açıyoruz.  Yüzyıllar öncesinden gelen iş hanı kültürümüzü tasarım ve teknolojiyle harmanlıyor, günümüzün çağdaş paylaşım ekonomisi ürünü HAN’lara taşıyoruz. İnsan odaklı, ekosisteme saygılı ve mutlu mekanlar ve sürdürülebilir projeleri hayata geçirirken amacımız hizmet ve deneyim ile ayrışan, farklılaşan ve iş birliğini arttıran mekan ve zamanlar sunmak. HAN Flex ve Hibrit çalışma modelleri ile şirketlerin kısa veya uzun dönemli talepleri doğrultusunda çalışma alanları geliştiriyor ve yönetiyoruz.

www.hanspaces.com

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

IG @han_sanatabiyer

ArtPick Hakkında:

Sanatın herkes tarafından ulaşılabilir olduğu, aslında bir lüksten öte bir ihtiyaç olduğu gerçeği ile yola çıkarak ArtPick’i 2019 yılında kurduk. Mimari çevrede ise, projeleri tamamlanırken, onların iş ortağı konusundaki açığını fark ettik. Sanat eserlerini mekânda dekorasyon unsuru olmaktan kurtarıp ilham unsuru olmalarını hedefleyerek, mimarlara sanat projelerinde yol göstermek ve bu açığı kapatmak için yola çıktık. Tüm yaşam alanlarında sanatı dâhil etmenin en güçlü yolunun da mimarlar ile iş ortaklığı yapabilmekten geçtiğini biliyoruz. Özellikle yaşadığımız alanlar ile çok daha fazla zaman geçirdiğimiz bu dönemlerde, sanat eserlerine yer vermenin önemini daha da iyi anlamış olduk. Ofiste sanat kavramı ise, insanların iş ortamlarında da sanat eserlerine ulaşabilmelerine, sanatla çevrili bir atmosferde çalışabilmelerine olanak tanıyor. HAN Spaces ile iş birliklerimiz de bu bağlamda başladı.

 

Etiketler: kültür, sanat, istanbul, fotoğraf

Yazdır e-Posta