• Anasayfa
  • Haberler
  • Uluslararası 212 Photography İstanbul Fotoğraf Yarışması Başvuruları Başlıyor
Uluslararası 212 Photography İstanbul Fotoğraf Yarışması Başvuruları Başlıyor
Haberler

Uluslararası 212 Photography İstanbul Fotoğraf Yarışması Başvuruları Başlıyor

6 – 16 Ekim 2022 tarihleri arasında beşinci kez festival takipçileri ile buluşacak olan 212 Photography Istanbul’un geleneksel hale gelen uluslararası fotoğraf yarışması için başvurular 23 Mayıs’ta başlıyor… 

Her yıl alanında dikkat çeken ve ufuk açan isimlerin jürisinde yer aldığı  Uluslararası 212 Uluslararası Fotoğraf Yarışması için başvurular 23 Mayıs’ta başlıyor. Fotoğraf etrafındaki diyalogu çeşitlendirmeyi hedefleyen yarışma her yaştan amatör ve profesyonel fotoğrafçının katılımına açık.

212 Photography Istanbul Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın bu yılki jürisinde Unseen Amsterdam Direktörü Roderick van der Lee, fotoğrafçı Ahmet Sel, sanatçı, tasarımcı ve küratör Erik Kessels, British Journal of Photography (1854 Media) Yayın Direktörü Izabela Radwanska Zhang gibi uluslararası isimler yer alıyor.

Yarışmanın kazananını ise 5000 Euro ile ödüllendiriliyor. Türkiye’de gerçekleştirilen en kapsamlı uluslararası fotoğraf festivali olan 212 Photography Istanbul, uluslararası katılıma açık yarışması ile ulaştığı farklı seslerin ve sosyal, kültürel ve sanatsal olguların izini coğrafyadan ve önyargılardan bağımsız sürüyor.

16 Eylül’e kadar devam edecek olan başvurular ve Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması hakkında detaylara www.212photographyistanbul.com adresinden ulaşılabilir.  

Sürdürülebilir bir sanat ve kültür geleneği oluşturmak üzere 2018 yılında yola çıkan 212 Photography Istanbul, beşinci yılında 6 - 16 Ekim 2022 tarihleri arasında uluslararası  sanatçıları ağırlamaya hazırlanıyor.

 

212 Photography Istanbul Hakkında:

212 Photography Istanbul, başladığı 2018 yılından bu yana fotoğraf başta olmak üzere pek çok farklı disiplinde görsel hikâye anlatımındaki metod ve yaklaşımları keşfederken, alanında öncü ve yeni sanatçıların katılımcılarla buluştuğu yenilikçi bir platform olmayı sürdürüyor.

www.212photographyistanbul.com - @212photographyistanbul

Roderick van der Lee

Roderick van der Lee, çağdaş fotoğrafçılıktaki en yeni gelişmelere adanmış bir sanat fuarı olan Unseen'in Yönetici Müdürüdür. Aynı zamanda, sergiler ve araştırmalar yoluyla fotoğraf için yeni multidisipliner sınırları keşfetmeye adanmış, kâr amacı gütmeyen yeni bir vakıf olan Unbound Photography'nin kurucusu ve yöneticisidir. Fotoğrafçılık üzerine sıklıkla konuşmalara davet edilir ve aynı zamanda bir öğretim görevlisidir. Geçmiş yıllarda Christie's Müzayede Evi’nde ve Foam Fotoğraf Müzesi’nde çalışan Roderick van der Lee, Elliott Erwitt Bursu'nun yönetim kurulu üyesidir ve bağımsız bir küratör olarak dünya çapında sergilenen birçok fotoğraf sergisinin küratörlüğünü yapmıştır.

Ahmet Sel

1956 yılında Türkiye’de doğan Ahmet Sel, kariyerinde belgesel ve portre fotoğrafçılığına odaklanmıştır. Fotoğrafları, Le Monde, Stern, Paris-Match, VSD, l'Express, The Walrus, Sette, Noticias gibi önemli uluslararası gazete ve dergilerde yayınlanmıştır. 2003 yılında Portre kategorisinde Fransa Fujifilm Press Photo Ödülü'nü ve 2004 yılında Words & Pictures kategorisinde Kanada’nın fotoğrafçılık alanında önemli ödüllerinden olan National Magazine Awards Foundation Altın Ödülü'nü kazanmıştır. Daha sonra 2021'de Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Ödülü’ne layık görülmüştür.  2001-2012 yılları arasında yayımladığı 4 kitabının yanı sıra 2020-2022 yılları arasında “Fotoğraf Konuşmaları” adlı bir podcast gerçekleştirmiştir.

Ahmet Sel'in fotoğrafları birçok müze ve galeride sergilenmekte, özel ve kamu koleksiyonlarında yer almaktadır. Sel ayrıca çeşitli uluslararası ve ulusal yarışma jürilerinin üyesidir.

Erik Kessels

Erik Kessels, çalışmalarında fotoğrafa ağırlıklı olarak yer veren Hollandalı bir sanatçı, tasarımcı ve küratör. Kessels, 1996'dan beri Amsterdam ve Londra'daki iletişim ajansı KesselsKramer'ın Yaratıcı Ortağıdır. Bir sanatçı ve küratör olarak Kessels, 'yeniden sahiplenilmiş' görüntülerinden oluşan 75'in üzerinde kitap yayınlamış ve uluslararası en çok satan Failed It! Adlı kaleme aldı. Kessels, Resimlerinizi Sevmek, Doğa Ana, Fotoğraflarda 24 Saat, Albüm Güzeli, Bitmemiş Baba ve Grup Gösterisi gibi sergiler yapmış ve küratörlüklerini üstlenmiştir. Kariyer ortası retrospektifi Torino, Düsseldorf, Budapeşte'de gösterilmiş ve bu yıl SFMOMA'da sergilenmiştir. Time Magazine tarafından “görsel büyücü” ve Vogue Italia tarafından “modern antropolog” olarak adlandırılmıştır.

Izabela Radwanska Zhang

Izabela Radwanska Zhang, British Journal of Photography'nin Editörü ve 1854 Media'nın Yazı İşleri Müdürüdür. Londra'da yaşayan Zhang, Çin-Polonya mirasına sahiptir. Yazdıkları Disegno ve Press Association gibi kurumlarda yayınlanmıştır. Aynı zamanda İngiltere'de bulunan çeşitli üniversitelerde fotoğrafçılık ve yayıncılık üzerine konuk öğretim üyesidir. Bundan önce, Londra City University'de Magazin Gazeteciliği alanında yüksek lisansını tamamlamıştır ve daha sonra London College of Communication'da Grafik Tasarım alanında Lisansüstü Sertifikası almıştır.

Etiketler: sanat, istanbul, etkinlikler, yarışma, fotoğraf yarışması, fotoğraf

Yazdır e-Posta