• Anasayfa
  • Haberler
  • Uçak Bileti Ödüllü Fotoğraf Yarışmasının 13.'sü Başladı
Uçak Bileti Ödüllü Fotoğraf Yarışmasının 13.'sü Başladı
Haberler

Uçak Bileti Ödüllü Fotoğraf Yarışmasının 13.'sü Başladı

GezginFoto ve Fibona Academy işbirliği ile düzenlenen 13. Instagram Yarışması, 25 Aralık tarihinde başladı.

Yarışma başvuruları 15 Şubat 2017 tarihine kadar Instagram üzerinden devam edecek.

Yarışmaya katılmak için Instagram kullanıcılarının HDR fotoğraflarını (doğa, mimari, moda, sokak vb. her alanda olabilir) GezginFoto ve Fibona Academy Instagram hesaplarını takip ederek #hdrseviyoruz, @fibonaacademy ve @gezginfoto etiketleri ile paylaşmaları yeterli!

Yarışma sonucunda birinci seçilecek fotoğrafın sahibi, yurtiçinde seçeceği bir rotaya gidiş dönüş uçak bileti kazanacak. Ayrıca yarışma sonucunda jürinin beğenisini kazanan 10 fotoğrafın sahibine 1 yıllık GezginFoto aboneliği hediye edilecek.

HDR Nedir?

HDR (High Dynamic Range), çekilmiş fotoğrafa uygulanan bir tekniktir. Aynı kadraja ait farklı pozlanmış en az üç adet fotoğraf, yazılım sayesinde karanlık ve aydınlık yerleri belli bir mantık dahilinde yeniden değerlendirilerek, dördüncü ve göze hitap eden bir fotoğraf oluşturulur. 0 poz değerinde karanlık çıkan yerler + pozlanmış kareden, aydınlık çıkan yerler - pozlanmış kareden alınır. Böylece ışık dengesizliklerinin olduğu ve detayların kaybolduğu fotoğraflardan tüm detayları barındıran HDR uygulanmış kare elde edilir. 

Yarışma şartnamesi ve ödül hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Yazdır e-Posta