• Anasayfa
  • Haberler
  • Nikon Türkiye Marka Elçisi Muammer Yanmaz'ın ''Öyle Bir Andı Ki'' Sergisi Başlıyor
Nikon Türkiye Marka Elçisi Muammer Yanmaz'ın ''Öyle Bir Andı Ki'' Sergisi Başlıyor
Haberler

Nikon Türkiye Marka Elçisi Muammer Yanmaz'ın ''Öyle Bir Andı Ki'' Sergisi Başlıyor

Fotoğraf sanatçısı ve Nikon Türkiye Marka Elçisi Muammer Yanmaz’ın meslek hayatı boyunca çekerken kendisinde derin izler bırakan fotoğrafların yer aldığı “Öyle Bir Andı Ki” fotoğraf sergisi, Nikon Türkiye sponsorluğunda, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin 43 - 44. Dönem Başkanı Sami Yılmaztürk anısına düzenlenen program kapsamında 7 - 31 Mart tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Muammer Yanmaz’ın fotoğraf sergisiyle beraber vefatının 4. yılında, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi 43. ve 44. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı C. Sami Yılmaztürk’ü anmak üzere ailesi, meslektaşları, çalışma arkadaşları, dostları ve mücadele arkadaşları bir araya gelecek. 7-31 Mart tarihleri arasında fotoğraf meraklılarıyla buluşacak olan serginin açılışı 7 Mart Pazartesi 18.00 – 21.00’da Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy Binası’nda gerçekleşecek.

“Hangisini çekmemiş olsam eksik kalırdım.”

Muammer Yanmaz’ın çektiği bütün fotoğraflar içinde çekim esnasında kendisini en fazla etkileyen ve heyecanlandıran 40 farklı fotoğraf yer alıyor. Muammer Yanmaz, sergi süresince çeşitli etkinlerle fotoğraf severlerle bir arada olacak. Fotoğrafçılarla ve fotoğraflara olan heyecanını hiç yitirmeyen Muammer Yanmaz, Öyle Bir Andı Ki sergisi ile ilgili düşüncelerini bu cümlelerle ifade ediyor, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi; 43. ve 44. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı C. Sami Yılmaztürk’ü anma programında bir sergi açmam istendiğinde, fotoğraflarımdan 40 tanesini seçtim. Bu seçkinin özelliği, her fotoğrafın çekim anında bende yoğun duygular uyandırmış olmasıdır. Her birinin beni tamamladığını düşünüyorum. Hangisini çekmemiş olsam eksik kalırdım. Demek istediğim: ÖYLE BİR ANDI Kİ…”

Görüntü teknolojileri alanında dünyanın önde gelen markalarından Nikon’un sponsorluğunda gerçekleşecek olan “Öyle Bir Andı Ki” fotoğraf sergisi ile ilgili düşüncelerini aktaran Nikon Türkiye Yetkili Distribütörü Karfo Karacasulu’nun Eğitim ve Pazarlama İletişimi Yöneticisi Erdem Aydın, “Fotoğrafçılık sanatının daha geniş kitlelere ulaşması için marka olarak var gücümüzle çalışıyor ve bu alanda ülkemizin önemli değerlerine destek olmaktan gurur duyuyoruz. Nikon tecrübesini ve marka değerini başarıyla genç nesillere aktaran usta isim Muammer Yanmaz’ın sergisine destek olmak bizler için oldukça önemli. Meslek hayatı boyunca kayda aldığı ve ona izler bırakan anları yakından görme şansı elde edeceğimiz bu sergi tüm fotoğraf severlerin yoğun ilgisi ile karşılaşacak bundan eminiz.” dedi.

“Paylaşmak Fotoğrafı Özgürleştirir”.

Daha önce “40 İstasyon”, ‘’40 Ayna’’, ‘’Yaşanmış Yüzler’’, “40 Hayat”, “Kadın Sinema Oyuncuları” gibi pek çok proje gerçekleştiren Muammer Yanmaz, aynı zamanda reklam fotoğrafçılığına ve fotoğraf projeleri üretmeye devam ediyor. Muammer Yanmaz, 2004’te kurduğu 40 Haramiler Platformu’nda fotoğraf eğitmeni olarak insanların hayatlarına dokunuyor. Rengini bulma yolunda; Ara Güler, Richard Avedon, Duane Michals, Robert Doisneau, Elliott Erwitt, Werner Bischof’dan ilham alan Muammer Yanmaz, 1986 yılından beri fotoğrafçılık yapıyor. Mesleğine tutkuyla bağlı olan Muammer Yanmaz, fotoğrafçılık ile ilgili düşüncelerini, “16 yaşımdan beri, kesintisiz 37 yıldır bu eylemin içerisindeyim. Fotoğraf çekmek, nefes alıp vermek gibi bir şey benim için! Çektiğim fotoğraflar içerisinden en iyilerini seçip, bekletmeden izleyicisi ile buluşturmayı sevenlerdenim. Paylaşmak fotoğrafı özgürleştirir. Fotoğraf yolculuğa çıkar ve yeni zihinlerle tahmin edilemeyecek etkileşimlere girer. Seyredene benden selam olur…” cümleleriyle ifade ediyor.

 

Daha fazla bilgi için, ziyaret edin:

Web sitesi: www.muammer.com - www.nikon.com.tr – www.karacasulu.com

Facebook: https://www.facebook.com/karfokaracasulu

Instagram:https://www.instagram.com/muammeryanmaz/     https://www.instagram.com/karfokaracasulu/

Etiketler: sanat, etkinlikler, fotoğraf

Yazdır e-Posta