• Anasayfa
  • Haberler
  • Yeni Stacked BSI Live MOS Sensörü ve Çapraz Dört Piksel AF ile OM SYSTEM OM-1 Değiştirilebilir Lensli Kamera ile Tanışın
Yeni Stacked BSI Live MOS Sensörü ve Çapraz Dört Piksel AF ile OM SYSTEM OM-1 Değiştirilebilir Lensli Kamera ile Tanışın
Haberler

Yeni Stacked BSI Live MOS Sensörü ve Çapraz Dört Piksel AF ile OM SYSTEM OM-1 Değiştirilebilir Lensli Kamera ile Tanışın

 Türkiye’de Nisan 2022 tarihinde satışa çıkması planlanan OM SYSTEM amiral gemisi kamerası olan bu model, müşterilere benzersiz bir deneyim sunacak ve fotoğrafçıların yaratma arzusunu artıracak. 

Sensör boyutunun beklentilerini aşan yüksek görüntü kalitesi sunan yeni cihazların ve en son dijital teknolojilerin doruk noktasıdır. Ayrıca, geleneksel modelleri çok aşan ve temel performansı önemli ölçüde artıran otomatik odaklama ve sıralı çekim performansına sahiptir. İleri çekim tekniklerine veya özel ekipman veya becerilere ihtiyaç duymadan, fotoğrafçının Canlı Kompozit ve Yüksek Çözünürlüklü Çekim modu gibi özellikleri kullanmasını sağlayan hesaplamalı fotoğrafçılık teknolojisini erken bir aşamada dahil etmiştir. OM SYSTEM OM-1, her zamankinden daha fazla fotoğraf fırsatı için zengin bir ifade gücü yelpazesi sunmak için gelişmiş hesaplamalı fotoğrafçılık işlevlerine sahiptir.

Micro Four Thirds sisteminin üstün mobilitesi sayesinde, OM SYSTEM OM-1 herhangi bir zamanda herhangi bir yere götürülebilir ve herkesin yüksek görüntü kalitesiyle çok yönlü görüntüleme ifadelerini yakalamak için yüksek performansından yararlanmasına olanak tanır. Bu, OM SYSTEM tarafından size sunulan yeni nesil Micro Four Thirds kameradır.

GENEL ÖZELLİKLER:

1.  Sensör Boyutunun Beklentilerini Aşan Yüksek Görüntü Kalitesi

Bu model, yeni 20 Megapiksel1 Yığılmış BSI Live MOS sensörü ve önceki modellerden üç kat daha hızlı olan en yeni TruePic X görüntü işlemcisi dahil olmak üzere OM SYSTEM'e özgü üst düzey kompakt, hafif bir gövdeye sahiptir. OM SYSTEM OM-1, sensör boyutunun beklentilerini aşan yüksek görüntü kalitesi sunar. Şimdiye kadarki en yüksek çözünürlüğü2 sunan yüksek çözünürlüklü M.Zuiko Dijital lens performansından tam olarak yararlanmakla kalmaz, aynı zamanda yeni parazit işleme teknolojisi maksimum normal duyarlılığı ISO 25600'e ve genişletilmiş maksimum duyarlılığı ISO 102400'e yükseltir. En son görüntü işleme teknolojisi sayesinde dinamik aralığın iyileştirilmesi gölgelerden parlak noktalara kadar her zamankinden daha zengin bir ton ifadesi yelpazesi sunar.
Yüksek performanslı görüntü sabitlemenin OM SYSTEM avantajı, 5 eksenli senkronizasyon IS ile 8,0 adıma3 ve yalnızca gövde ile 7 adıma4 kadar telafi sağlar. Yeni Handheld Assist özelliği, daha önce bir tripod gerektiren yavaş deklanşör hızı efektlerini yakalamayı kolaylaştırıyor.

2.  Fotoğrafçının Görüntüleme İfadelerinin Alanlarını Daha da Genişletmesini Sağlayan Hesaplamalı Fotoğrafçılık İşlevleri

OM SYSTEM OM-1'de, geleneksel olarak özel ekipman ve görüntülerin birleştirilmesi için bir bilgisayar gerektiren fotoğrafik ifadeler mevcuttur. Hesaplamalı fotoğrafçılık (gelişmiş dijital görüntü işleme) teknolojisi sayesinde, bu özellikleri erken bir aşamada bu değiştirilebilir lensli fotoğraf makinesinde çekim özellikleri olarak benimsedik. OM SYSTEM OM-1, hesaplamalı fotoğrafçılık özelliklerini daha iyi ve daha da kolay hale getirmek için yeni TruePic X görüntü işlemcisi, yeni görüntü sensörü ve en son dijital teknolojilerin bir kombinasyonunu kullanır. Yüksek performanslı M.Zuiko PRO lenslerle eşleştirildiğinde, sistem yalnızca OM SYSTEM OM-1 ile mümkün olan daha geniş bir görüntüleme ifadesi yelpazesi yakalamayı mümkün kılar.

  • High Res Shot (Yüksek Çözünürlüklü Çekim)

50 MP Elde Yüksek Çözünürlüklü Çekim için işlem süresi önemli ölçüde azaltıldı (Elde Yüksek Çözünürlüklü Çekim: birleştirmek için yaklaşık 5 saniye). Birden fazla görüntüyü birleştirerek yaklaşık 50 Megapiksel yüksek çözünürlüklü görüntüler yakalayabilmesi nedeniyle manzara fotoğrafları için popüler ; ve yaklaşık 80 Megapiksellik ultra yüksek çözünürlüklü görüntüler oluşturan Tripod Yüksek Çözünürlüklü Çekim. Bileşik işleme teknolojisi, şaşırtıcı derecede yüksek piksel sayısı ve düşük gürültü için gürültüyü yaklaşık 2 adım azaltır. Gelişmiş kullanılabilirlik için normal çekim ve Elde Yüksek Çözünürlüklü Çekim/Tripod Yüksek Çözünürlüklü Çekim arasında hızla geçiş yapmak için kamerada özel bir düğme de bulunur.

  • Live ND

ND64'e (6 adım) (ND2 - ND64) kadar ND filtresi kullananlar gibi yavaş deklanşör hızı efektleri elde edin. LV Simulation etkinleştirildiğinde, çekimden önce vizördeki ve LCD monitördeki yavaş deklanşör hızı efektlerini kontrol edebilir ve bir ND filtresini barındıramayan ultra geniş açılı lenslerde aynı efektleri elde edebilirsiniz.

  • Live Composite (Canlı Kompozit)

Bu ayarda, Lighten Composite, uzun pozlamalar çekerken genel olarak çok parlak olan görüntülerin yaygın sorununu önlemek için kompozit görüntüye yalnızca daha parlak bölümleri eklemek için kullanılır, bu da çok sayıda varyasyonla güzel Lighten Composite fotoğrafları sağlar. Bu özellik artık görüntü sabitleme ile uyumludur ve elde çekim sırasında kullanılabilir.

  • Focus Stacking (Odak İstifleme)

Bu özellik, odağı ön plandan arka plana odakta olan fotoğrafları kaydetmek için birden fazla çekim yapmak ve birleştirmek için değiştirir. Daha kolay kullanım için birleştirme süresi önemli ölçüde azaltılmıştır.

  • HDR Shooting (HDR Çekim)

Vurgular ve gölgeler de dahil olmak üzere geniş bir dinamik aralıkla tek bir çekim oluşturmak için farklı pozlamalardaki birden fazla görüntü birleştirilir.

3. AF/AE izleme ile maksimum 50 fps5 Ardışık Çekim İçin Yeni Geliştirilen Otomatik Odaklamanın Yüksek Hızlı Performansı ve Önemli Ölçüde İyileştirilmiş Performans

Dört bölmeli bir foto diyot konfigürasyonu, hem dikey hem de yatay yönlerde Çip Üzerinde Faz Algılamaya izin verir. 1.053 noktalı, tamamı çapraz tip, Çapraz Dört Piksel AF, tüm piksellerde ve tüm çekim aralığında çeşitli nesne modellerine odaklanmak için kullanılır. Yeni TruePic X işlemcinin yüksek hızlı hesaplama yetenekleri ve yeni AF algoritması, çerçevenin neresinde olursa olsun nesneye yüksek hızlı, yüksek hassasiyette odaklanmayı mümkün kılar. Ayrıca, bu model Yapay Zeka AF Bulma ile donatılmıştır, 

Derin öğrenme teknolojisi kullanılarak geliştirilen bu özellik her zamankinden daha yüksek hızlı, yüksek hassasiyetli nesne tanıma ve izlemeye ek olarak, bu model formül arabaları, motosikletleri, uçakları, helikopterleri, trenleri ve kuşları ve ayrıca hayvanları (köpekler ve kediler) tanıyabilir. C-AF'ye ek olarak, bu işlevsellik daha geniş bir sahne çeşitliliği çekmek için S-AF ile de desteklenir. Yüz Öncelikli/Göz Öncelikli AF'nin algılama hassasiyeti, izleme performansı ve yanıt verme hızı önemli ölçüde iyileştirildi.

Ayrıca, yaklaşık 20,37 Megapikselde 50 fps'ye kadar karartmasız AF/AE takibine ve 120 fps'ye kadar AF/AE kilitli ultra yüksek hızlı ardışık çekime ulaşan sıralı çekim performansında üstel iyileştirmeler yapıldı. Normal çekim sırasında mümkün olmayan çekimler yapmak için tasarlanmış Pro Capture'ı kullanırken, 50 fps'ye kadar (AF/AE izleme) ve 120 fps'ye kadar (AF/AE kilitli) ardışık çekimin keyfini çıkarabilirsiniz.

4.  Kamera Gövdesi, Yüksek Hızlı, Yüksek Çözünürlüklü Elektronik Vizör ile Birlikte Gelişmiş Toza ve Su Sıçramasına Karşı Dayanıklılık Performansına Sahiptir

Toz geçirmez ve su sıçramasına dayanıklı performans, sağlam, hafif magnezyum alaşımlı gövde üzerinde uygun yerlere sızdırmazlık malzemeleri eklenerek, IP53 toz ve su sıçramalarına karşı koruma sınıfı6 ve -10°C'ye kadar donmaya dayanıklı performans sağlanarak elde edilir. Bu model kompakt, hafif ve toza ve su sıçramasına dayanıklı performansa sahip olduğundan, zorlu ortamlarda çekim yaparken güçlü bir müttefiktir. Çekim konforunu etkilediği için optimum vizör performansını sağlamaya özen gösterdik. Bu yüksek performanslı EVF, yaklaşık 5,76 milyon nokta çözünürlük, 1,65x'e kadar vizör büyütme, 0,005 saniyelik görüntüleme gecikmesi7 ve 120 fps yüksek hızlı görüntüleme performansı ile donatılmıştır. Yalnızca optik vizörün en iyi yönlerini sunmakla kalmaz, aynı zamanda dijital vizörün avantajlarını sunarak, karanlık yerlerde bile nesneleri görüntülemeyi ve pozlamayı kontrol etmeyi mümkün kılar. OM SYSTEM OM-1'de menü ekranı konfigürasyonu tamamen yeniden tasarlandı. Öğeler bölündü, birleştirildi ve yeniden sınıflandırıldı ve istenen işlevleri bulmayı kolaylaştırmak ve ilk kez kullananlar için ayarları değiştirmeyi kolaylaştırmak için açıklamalar basitleştirildi

5.  İçerik Oluşturucular İçin Gelişmiş Video İşlevleri (10bit 4K 60p, Full HD 240p)

Kompakt, hafif gövde ve endüstri lideri görüntü sabitleme sayesinde sabit elde video kaydı mümkündür. Yaratıcı video işlevleri arasında akıcı, yüksek çözünürlüklü videolar için 4K 60p ve maksimum 240p'de Full HD videolar içeren yüksek hızlı film bulunur. Kamera ayrıca 30 dakikadan uzun video klipleri kaydetmek için H.264 (8bit), H.265 (10bit) ve Çoklu Kare Hızını destekler. Gelişmiş post prodüksiyon görevleri için harici cihazlara 12 bit 4:4:4'e kadar RAW veri çıkışına ek olarak, OM SYSTEM OM-1, renk derecelendirme sayesinde görüntüleme ifadelerinde daha fazla özgürlük için OM-Log'u destekler. kullanıcıların çekimleri aşırı veya az pozlamadan vurguları ve gölgeleri yakalamasına olanak tanır. Daha kolay HDR video kaydı için yeni HLG (Hybrid Log Gamma)8 video resim modu eklendi.

Diğer Özellikler:

  • Görüntü sensöründeki kiri ve tozu anında gidermek için saniyede 30.000 defadan fazla titreşen güvenilir SSWF (Süpersonik Dalga Filtresi) toz azaltma sistemi
  • 000 deklanşör çalıştırmasını temizleyen son derece dayanıklı deklanşör ünitesi (şirket içi test koşullarına göre)
  • Kademeli düzen UHS-II uyumlu çift SD kart yuvaları, kayıt ortamının çıkarılmasını kolaylaştırır
  • Kamera üzerindeki derecelendirme sistemindeki beş derecelendirme kategorisi
  • Gece görüş modu, nesneleri karanlık ortamlarda bile görüntülemeyi mümkün kılar
  • Starry Sky AF, yıldızlara odaklanmayı her zamankinden daha kolay hale getiriyor.
  • Minimum güç tüketimi ile çekim yeri bilgilerini kaydedin (akıllı telefon bağlantısı)
  • Bağımsız bir AEL düğmesi ve AF-ON düğmesi ile donatılmıştır.

AYRI OLARAK SATILAN AKSESUARLAR: M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO II

HLD-10, Güç Pil Tutucu (ayrı satılır)
OM SYSTEM OM-1 için özel olarak tasarlanmış bu güç pil tutucusu, dikey konumda yatay konumda olduğu gibi aynı kontrolleri sunar. OM SYSTEM OM-1 ile eşleştirildiğinde IP53 toz ve su sıçramasına dayanıklı yapı sunar. Fotoğraf makinesindeki iki BLX-1 Lityum İyon Şarj Edilebilir Pil ve HLD-10 birlikte kullanıldığında, yaklaşık 1.000 çekim (CIPA testlerine göre) çekilebilir. OM SYSTEM OM-1'e takıldığında, BLX-1 Lityum-İyon Şarj Edilebilir Pil, HLD-10'un içinde şarj edilebilir.

RM-WR1, Kablosuz Uzaktan Kumanda (ayrı satılır)
Bu kablosuz uzaktan kumanda, OM SYSTEM OM-1 ile eşleştirildiğinde her türlü ortamda uzaktan çekim (iletişim aralığı: kamera gövdesinin 5 m yakınında) sağlayan IP5710 toza ve su sıçramasına dayanıklı yapıya sahiptir. Uzaktan deklanşör serbest bırakma, otomatik odak kontrolü, hareketsiz görüntüler ve videolar arasında görüntü görüntüleme kontrolü ve ayrıca uzun pozlamalar sırasında serbest bırakma kilidini etkinleştirir. Bu güç tasarrufu tasarımı, Bluetooth® Low Energy iletişimi kullanılarak elde edilir. Video kaydını başlatmak ve durdurmak için kullanılabilir ve kablolu uzaktan kullanım için verilen kabloyla bağlanır. RM-WR1, Olympus OM-D E-M1X ve Olympus OM-D E-M1 Mark III gibi uyumlu bir uzak kablo terminali ile donatılmış Micro Four Thirds fotoğraf makinesi modellerinde3 verilen kablo kullanılarak bağlandığında kablolu uzaktan kumanda olarak da kullanılabilir.

BLX-1 Lityum İyon Şarj Edilebilir Pil (birlikte verilir/ayrı satılır)
Bu, yüksek kapasiteli, 2.280 mAh lityum iyon pildir. Yaklaşık 500 kez şarj edilebilir.

BCX-1 Pil Şarj Cihazı (ayrı satılır)11
Bu özel şarj cihazı aynı anda iki BLX-1 Lityum-İyon Şarj Edilebilir Pili şarj edebilir. Piller yaklaşık 150 dakikada tamamen şarj olur. Pil, USB Güç Dağıtım standardıyla uyumlu olduğundan, bir güç bankası (9V/3A çıkış) ile şarj edilebilir.

ÇEKİM VE DÜZENLEME DESTEK İÇİN UYGULAMALAR/YAZILIM

OM Image Share akıllı telefon uygulaması (OI.Share)
Bu akıllı telefon uygulaması, Wi-Fi aracılığıyla kameraya bağlanmak, görüntüleri ve çekim verilerini aktarmak ve uzaktan işlemleri gerçekleştirmek için kullanılır. OM SYSTEM OM-1'de, OI.Share, kamera gövdesindeki bellenimi güncellemek ve kamera ayarlarını yedeklemek/geri yüklemek için kullanılabilir.

OM Workspace v2.0 görüntü düzenleme yazılımı
Bu görüntü düzenleme yazılımı, gelişmiş RAW işleme ve düzenleme özellikleri içerir. OM SYSTEM OM-1'deki USB RAW Veri Düzenleme özelliğinin yeteneklerini artırır ve kamerada uygulanabilen işleme ayarlarına ek olarak ton eğrisi ve Dehaze ayarları gibi düzenlemeleri sağlar. RAW işleme için AI Gürültü Azaltma eklendi. Desteklenen bir kamerada12 çekilen RAW dosyalarına işlenmek üzere uygulandığında, daha net görüntüler oluşturmaya yardımcı olur.

Detaylı ürün özellikleri için  https://omsystem-tr.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: fotoğraf, kamera, ileri fotoğrafçılık

Yazdır e-Posta