Yılın Basın Fotoğrafları Heyecanı Başladı
Haberler

Yılın Basın Fotoğrafları Heyecanı Başladı

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin 37 yıldır aralıksız olarak düzenlediği “Yılın Basın Fotoğrafları” yarışmasının başvuruları başladı.

Yarışma Türkiye’de aralıksız olarak devam eden en uzun süreli fotoğraf organizasyonu olan “Yılın Basın Fotoğrafları” medya dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alıyor. 

Tarihe Not Düşen Kareler Kalıcı Hale Geliyor

Yılın Basın Fotoğrafları’2022; Haber, Spor, Günlük Yaşam, Foto Röportaj, Portre, Doğa ve Çevre kategorilerinde düzenleniyor. Yarışma, zor şartlarda görev yapan foto muhabirlerini mesleklerinde özendirmek amacını taşıyor. Basın fotoğrafçılığının gelişmesinde katkı sağlamayı da hedefliyor. Ödül alan tarihe not düşen fotoğraflar, 32 yıldır aralıksız “Yılın Basın Fotoğrafları” adıyla basılan özel katalogda kalıcı hale getiriliyor.

''Türkiye Güzellikleri'' Genel Katılıma Açık

Yılın Basın Fotoğrafları yarışmasında son 6 yıldır ayrı bir kategori olarak değerlendirilen ve büyük ilgi gören “Türkiye Güzellikleri” ayrı bir yarışma formatında amatör, profesyonel tüm fotoğrafçılarının katılımına açık. Yarışmada ödül alan fotoğraflar, Türkiye’nin tanıtımı adına uluslararası alanda sergilerde değerlendirilecek. Yarışmanın toplam para ödülü ise 13 bin TL.

Yarışmada ''Türkiye'nin Güzellikleri''ni fotoğrafla, Instagram üzerinden @fotomuhabirleridernegi hesabını takip edip ve etiketle, #TurkiyeGuzellikleri ve #beautyofTurkey etiketleriyle paylaş ''Türkiye Güzellikleri Etkileşim Ödülü'' kazanma şansını yakala.

Ara Güler Adı Yaşıyor

Yılın Basın Fotoğrafları, yarışmasına iki yıl önce eklenen yalnızca lise ve üniversite öğrencilerinin katılımına açık olan Ara Güler Özendirme Ödülü ise usta foto muhabirinin adını ve anısını yaşatmak amacıyla kalıcı hale geliyor. Toplam ödülü 5 bin TL olan Ara Güler Özendirme Ödülü’ne Türkiye’de ve KKTC’de örgün eğitim gören tüm üniversite ve lise öğrencilerinin başvuruları kabul ediliyor. 

Son Başvuru 5 Şubat

Yılın Basın Fotoğrafları’2022 yarışmasının toplam para ödülü ise 37 bin TL. Yılın Basın Fotoğrafları’2022 başvuruları Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin resmi web sitesi www.tfmd.org.tr adresinden online olarak kabul ediliyor. Her yıl binlerce kare fotoğrafın değerlendirildiği yarışmanın son başvuru tarihi ise 5 Şubat 2022. 

Etiketler: spor, yarışma, fotoğraf yarışması

Yazdır e-Posta