'Istanbul Photo Awards 2022' Başvuruları Başladı
Haberler

'Istanbul Photo Awards 2022' Başvuruları Başladı

Dünya gündemini belirleyen fotoğrafların yarıştığı "Istanbul Photo Awards"ın 2022 başvuruları başladı.

Anadolu Ajansının (AA) basın fotoğrafçılığını desteklemek için düzenlediği yarışma, bu yıl 8'nci kez gerçekleştiriliyor. Uluslararası haber fotoğrafı yarışması Istanbul Photo Awards, dünya genelinde en önemli yarışmalar arasında gösteriliyor.

Her yıl binlerce fotoğrafın gönderildiği yarışma, basın kuruluşlarının yanı sıra serbest çalışan fotoğrafçılardan da yoğun ilgi görüyor. Yalnızca profesyonel fotoğrafçıların katılımına açık olan yarışmaya geçen yıl içerisinde çekilen karelerle başvuru yapılabiliyor.

Bu yıl ayrıca dünya gündemini son yıllarda en çok meşgul eden konulardan biri olan çevre alanında yapılan çalışmaların değerlendirileceği "Tekil Doğa ve Çevre" kategorisinde üç ödül verilecek.

7 Kategoride Başvuru Yapabilecek

"Tekil Haber", "Seri Haber", "Tekil Spor", "Seri Spor", "Tekil Doğa ve Çevre", "Canon Seri Günlük Yaşam" ve "Seri Portre" olmak üzere yedi kategoriden oluşan yarışmaya her katılımcı, tüm kategorilerde başvurabilecek.

Başvurular, dünyanın her köşesinden yayınlanmış ve yayınlanmamış tüm çalışmalara açık olacak.

Yarışmanın kazananları her yıl olduğu gibi fotoğraf dünyasının prestijli isimlerinden oluşan uluslararası jüri tarafından mart ayında belirlenecek.

Teknik yeterlilik, perspektif, hareket, duygu gibi birçok farklı açıdan değerlendirilecek fotoğraflar için başvuru şartlarına yarışmanın web sitesinden ulaşılabilecek.

"Yılın Fotoğrafı"na 6 bin Dolar Verilecek

Yarışmanın büyük ödülü "Yılın Fotoğrafı", tekil haber kategorisinde birinci olan fotoğrafa verilecek ve eserin sahibi fotomuhabiri 6 bin dolar ödül kazanacak.

Kategori birincilerine 3 bin, ikincilerine 1500, üçüncülerine ise 1000'er dolar ödül takdim edilecek. "Seri Günlük Yaşam" ve "Seri Portre" kategorilerinde sadece birincilik ödülü verilecek.

Ödüllere ek olarak bu yıl tekil haber ve seri spor kategorileri birincileri, Canon EOS R3 fotoğraf makinesi, diğer kategori birincileri ise Canon EOS R5 fotoğraf makinesi kazanacak.

Canon, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Türk Hava Yolları tarafından desteklenen yarışmaya, 15 Şubat'a kadar "http://istanbulphotoawards.com" adresinden başvuru yapılabilecek.

Etiketler: istanbul, yarışma, fotoğraf yarışması, fotoğraf

Yazdır e-Posta