İFSAK 62. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
Haberler

İFSAK 62. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

İFSAK 62. kuruluş yıldönümünü 24 Aralık 2021 Cuma akşamı Şişli Radisson Blu Hotel’de yapılan geleneksel yemeği ile kutladı. Yoğun ilgi gören gecede, 10. ve 20. yılını tamamlayan üyelere teşekkür plaketleri ile İFSAK Yılın Başarılı Fotoğrafçısı Ödülü (2020-2021 Ayın Fotoğraf Etkinliği Birincisi), İFSAK Kültür ve Sanata Katkı Kurum Ödülü, Yılın Fotoğraf ve Sinema ödülleri verildi.

İFSAK Yönetim Kurulu Başkanı Dayk Danzig gecenin açılış konuşmasına, başta kurucu üyeler Nurettin Erkılıç ve arkadaşları olmak üzere 62 yılda katkı ve emeği olan tüm geçmiş yönetim kurulları ve başkanlarını saygıyla anarak başladı. Danzig konuşmasına “Derneğimize gönüllü olarak, hiçbir karşılık beklemeden destek olan ve katkı sağlayan danışmanlarımıza, danışman yardımcılarımıza, etkinlik konuklarımıza, tüm birimlerimize gönül dolusu teşekkürler. Onlar olmasa, olmazdı.” diyerek devam etti.

İFSAK’ın en önemli gücünün üyeler olduğunu vurgulayan Dayk Danzig, üyelere hitaben: “Bugün sizler sayesinde İFSAK’ın 62 yıl önce başlayan yolculuğu devam ediyor. Sizler insanlık tarihinin belki de en zor dönemlerinden biri olan son iki yıldaki pandemi sürecinde, derneğe ne kadar bağlı olduğunuzu gösterdiniz. İFSAK’ı ne kadar önemsediğinizi bir kez daha açık ve net bir şekilde ortaya koydunuz. Birçok kurumun ayakta kalamadığı bu zor dönemde, birlik ve beraberlikle ayakta kalıp devam edebilmemizi sağladınız. Yönetim Kurulumuz adına, İFSAK‘a vermiş olduğunuz katkı ve destekten dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Pandemi dolayısıyla koruma tedbirlerinin alındığı gecede, 2021-23 dönemi Yönetim Kurulu üyeleri 10. ve 20. yıllarını tamamlayan dernek üyelerine teşekkür plaketlerini verdi. İFSAK üyelerine yönelik düzenlenen Ayın Fotoğraf Etkinliği kapsamındaki “Yılın Başarılı Fotoğrafçısı” ödülleri 2020-2021 sezonunda Yasemin Atasoy ve Aylin Öztürk’ün oldu.

Türkiye’de fotoğraf ve sinema alanında başarılı çalışmalar yapan kişi ve kurumları teşvik etmek amacıyla, üyelerinin önerilerinin de değerlendirilmesiyle, 1984 yılından bu yana “İFSAK Yılın Fotoğraf Ödülü” ile “İFSAK Yılın Sinema Ödülü” veriliyor. 2021 yılında Gözaltı Fanzin, Yılın Fotoğraf Ödülü’nü alırken; Yönetmen Azra Deniz Okyay Yılın Sinema Ödülü’ne layık görüldü. 2012’den itibaren verilmeye başlayan Kültür ve Sanata Katkı Kurum Ödülü ise bu yıl İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi (IMOGA)’nin oldu.

Katılımın yoğun olduğu gece, içerisinde usta fotoğrafçılardan imzalı fotoğrafların da bulunduğu hediye çekilişi ve eğlencenin ardından son buldu.

 

 

Etiketler: kültür, istanbul, etkinlikler, fotoğraf

Yazdır e-Posta