• Anasayfa
  • Haberler
  • Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Yılın Basın Fotoğrafları'21 Ödül Töreni
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Yılın Basın Fotoğrafları'21 Ödül Töreni
Haberler

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Yılın Basın Fotoğrafları'21 Ödül Töreni

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin organize etiği 'Yılın Basın Fotoğrafları 2021 Ödül Töreni', dün akşam Ankara Meyra Place Otel'de gerçekleştirildi. 

Ödül törenine, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekiili Özgür Özel, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut, Azerbaycan Büyükelçisi Reşat Memmedov gibi önemli isimler ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ödül alan gazetecileri tebriklerini sunarak, "Türk fotoğrafçılığının duayeni Ara Güler başta olmak üzere, ahirete göç etmiş olan bütün fotoğrafçılarımızı, basın emekçilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum" şeklinde konuştu.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut ise gazetecilerin mesleklerini tehlikeli ve zor koşullar altında yaptığını söyleyerek, "Biz 'bir resim, 10 bin kelimeden fazla şey ifade eder' deriz. Bu nedenle dışarıda kocaman bir kütüphane var aslında. 10 bin kelimeyle bazen istediğiniz mesajı veremezsiniz ama bir fotoğrafla tek bir mesaj verebilmek mümkündür" dedi.

DHA'YA 3 ÖDÜL

Ödüllerin takdiminde, DHA foto muhabiri Serhat Ozan Yıldırım'a Tunceli'deki filyasyon ekiplerinin çalışmasını aktaran fotoğrafıyla 'Sağlık Çalışanlarına Saygı Özel Ödülü' verilirken, DHA foto muhabiri İbrahim Laleli'ye Antalya ve Muğla'daki orman yangınlarında kaydettiği fotoğraflar nedeniyle ödül takdim edildi. Törende ödül alan bir diğer DHA foto muhabiri ise Can Erok oldu.

Törende ayrıca, Hürriyet Gazetesi'nden Selahattin Sönmez ve Mert Gökhan Koç, Milliyet Gazetesi'nden Ozan Güzel ve Fanatik Gazetesi'nden Murat Akbaş ödüllendirildi.

 Yılın Basın Fotoğrafı - Uğur Yıldırım / Sabah Gazetesi

Sağlık Çalışanlarına Saygı Özel Ödülü - Serhat Ozan Yıldırım / DHA 

Haber Fotoğrafı Üçüncüsü - Süreyya Mümtaz Kurt / İstanbul Büyükşehir Belediyesi 

 

 

Etiketler: kültür, sanat, etkinlikler, fotoğraf

Yazdır e-Posta