Haberler

Tamron'dan Lansman Duyurusu

Tamron Co., Ltd., APS-C aynasız fotoğraf makineleri için hepsi bir arada yakınlaştırma lensi olan Sony E-mount modeli 18-300mm F/3.5-6.3 Di III-A VC VXD'nin (Model B061) lansman tarihini duyurdu: 24 Eylül 2021. Bu lens, 21 Temmuz 2021'de duyurulan modeldir. 

18-300mm F3.5-6.3 VC VXD, tam çerçeve eşdeğer odak uzaklığında yaklaşık 27mm ile 450mm arasında geniş bir zoom aralığını kapsar. 16,6x zoom oranına sahip dünyadaki ilk1 APS-C aynasız kamera zoom lensi olan lens, çok çeşitli fotoğraf senaryoları için ideal olan çok yönlü hepsi bir arada zoom lensinin avantajlarını sunar. AF sürücü sistemi, üstün sessizlik ve çevik performans için TAMRON'un VXD (Ses bobini eXtreme-torque Drive) lineer motor odak mekanizmasını kullanır. Lens, uçtan uca yüksek çözünürlük performansını korumak ve yüksek görüntü kalitesi sağlamak için hassas şekilde düzenlenmiş özel lens elemanları içerir ve bu da onu tüm hepsi bir arada zoom lenslerinin en iyisi yapar.

Ayrıca 18mm geniş uçta 0,15 m (5,9 inç) MOD (Minimum Nesne Mesafesi) ve 1:2'lik olağanüstü maksimum büyütme oranı ile bu lens, yakın çekim yaparken şaşırtıcı derecede iyi performans gösterir. Objektif, TAMRON'un tescilli VC (Titreşim Telafisi) mekanizması ile donatılmıştır ve bu mekanizma, düşük ışık koşullarında veya daha düşük deklanşör hızlarında ultra telefoto aralığında kamera sarsıntısının neden olduğu görüntü bulanıklığını etkin bir şekilde azaltır.

Ayrıca, aynasız fotoğraf makinelerine yönelik diğer TAMRON lenslerinin çoğunda olduğu gibi, bu lens de birleşik 67 mm filtre boyutuna sahiptir. Rahat çekim için çok çeşitli diğer özelliklere sahip olan bu lens, geniş açıdan ultra telefotoya kadar yüksek görüntü kalitesinin keyfini kolayca çıkarmanızı sağlayan çok yönlü bir lenstir.

 

 

Ürün Özellikleri

1. APS-C Aynasız Fotoğraf Makineleri İçin Dünyanın İlk 16.6x Hepsi Bir Arada Zum Lensi 

18-300mm F3.5-6.3 VC VXD, APS-C aynasız fotoğraf makineleri için 16.6x yakınlaştırma oranına sahip dünyanın ilk lensidir, bu lensin en büyük özelliği, geniş açıdan ultra telefoto aralığını kapsar. Tam çerçeve eşdeğer odak uzaklığı aralığı 27 mm ile 450 mm arasındadır. Bu geniş kapsama alanıyla, hem geniş açılı hem de dinamik ultra telefoto manzara fotoğrafçılığı ve makro fotoğrafçılık gibi günlük yaşam ve seyahat enstantaneleri de dahil olmak üzere çok çeşitli durumlarda çekime olanak tanır.. 

2. VXD Lineer Motor Odak Mekanizması Tarafından Sağlanan Sınıfının En İyisi, Son Derece Hızlı ve Hassas AF 

18-300mm F3.5-6.3 VC VXD, TAMRON'un tescilli VXD lineer motor odak mekanizmasını kullanır. Hepsi bir arada zoom lenslerin en iyileri arasında yer alan AF hızına ve hassasiyetine ulaşır. Geniş açıdan ultra telefotoya kadar tüm yelpazesinde hassas AF çekimi sağlar. Odaktaki hareketli bir nesneyi takip ederken mükemmel; hayvanları, uçakları, demiryollarını ve diğer hareketli nesneleri fotoğraflarken idealdir. Son derece sessizdir ve bu nedenle sessiz çalışma gerektiren koşullarda hem fotoğraf hem de video çekimi için mükemmel şekilde uygundur.

3. 0.15m (5.9 inç) MOD ve Geniş Uçta 1:2 Maksimum Büyütme Oranı

18mm geniş uçta 0,15m (5,9 inç) ve maksimum 1:2 büyütme oranıyla 18-300mm F3.5-6.3 VC VXD, diğer hepsi bir arada zum lenslerle karşılaştırıldığında yakın çekim yaparken inanılmaz derecede iyi performans gösterir3. Kullanıcıların, makro fotoğrafçılığa özgü bir özellik olan, son derece bulanık arka planlarla yaratıcı makro fotoğrafçılığın keyfini çıkarmasını sağlar. Hepsi bir arada zum lenslerinde öncü olan TAMRON, yakın plan çekimlerde eşsiz bir özgünlük sergiliyor.

3 0,15 m / 5,9 inç (geniş uç 18 mm'de) MOD'da çekim yaparken, özne ile lensin ucu arasındaki mesafe yaklaşık 5 mm'dir (0,2 inç). MOD'da çekim yaparken ön elemanın özneye temas etmemesi için önlem alın.

4. Sınıfının En İyi Görüntü Kalitesi 

Görüntü kalitesi açısından, bu yeni 18-300mm F3.5-6.3 VC VXD, APS-C aynasız kameralar için en iyi performans gösteren hepsi bir arada zoom lenslerinden biridir. Yüksek görüntü kalitesi sağlarken 16,6x yakınlaştırma oranı elde etmek için lens, optik sapmaları etkili bir şekilde bastırmak için üç hibrit asferik eleman ve dört LD (Düşük Dağılım) lens elemanından oluşan iyi dengelenmiş bir düzenlemeye sahiptir. Yakınlaştırma aralığı boyunca merkezden köşelere kadar yüksek çözünürlük gücünü korur.

5. Olağanüstü VC Stabilizasyonu 

Kompakt boyutuna rağmen lens, TAMRON'un tescilli VC mekanizması ile donatılmıştır. Kamera gövdesinde görüntü sabitleme olsun ya da olmasın, bu lenste bulunan VC, iç mekanlarda ve geceleri düşük ışık koşullarında meydana gelmesi muhtemel kamera sarsıntısını etkili bir şekilde azaltır. Ayrıca, yapay zeka teknolojilerini kullanan lens, 70 mm veya daha az odak uzunluklarında videografi için telafi özelliğini seçecektir.

6. Kompakt Tasarım

7. Kullanıcı Dostu Özellikler (Neme Dayanıklı Yapı, Flor Kaplama, Yakınlaştırma Kilidi anahtarı)

8. Hızlı Hibrit AF ve Eye AF Dahil Olmak Üzere Kameraya Özgü Birçok Özellik ve İşlevle Uyumludur.

ÖZELLİKLER 

Model

: B061

Odak Uzaklığı

: 18-300mm ((APS-C çerçeve aynasız format için)

(tam çerçeve aynasız format için: 27-450 mm eşdeğer görüş alanı)

Maksimum Diyafram

: F3.5-6.3

Görüş Açısı (diyagonal)

: 77° 24'-5° 30' (APS-C çerçeve aynasız format için)

Optik Konstrüksiyon

: 15 grupta 19 element

Minimum Nesne Mesafesi

: 0.15m /5.9 in (GENİŞ), 0.99m /39 in (TELE)

Maksimum Büyütme Oranı

: 1:2 (GENİŞ) / 1:4 (TELE)

Filtre Boyutu

: φ67mm

Maksimum Çap

: φ75.5mm 

Uzunluk*

: Sony E-mount 125.6mm (4.9 in)

Ağırlık

: 620g (21.9 oz)

Diyafram Bıçakları

: 7 (dairesel diyafram)**

Minimum Diyafram

: F22-40

Standard Aksesuarlar

: Çiçek şekilli başlık, Lens kapakları

Uyumlu Sistem

: Sony E-mount

   

* Uzunluk, merceğin ön ucundan mercek montaj yüzeyine kadar olan mesafedir.

** Dairesel diyafram, maksimum diyafram açıklığından iki durak aşağıya kadar neredeyse mükemmel dairesel kalır.

Özellikler, görünüm, işlevsellik vb. önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir.

Bu ürün, Sony Corporation ile yapılan lisans anlaşması kapsamında Sony Corporation tarafından açıklanan E-mount özelliklerine göre geliştirilmiş, üretilmiş ve satılmıştır..

Etiketler: ileri fotoğrafçılık

Yazdır e-Posta