Haberler

Nikon, 2021-2022 EISA Awards'da Dört Ödül Birden Kazandı

Nikon Z6II aynasız fotoğraf makinesi, “Advanced Camera” (Gelişmiş Fotoğraf Makinesi) ödülüne ve Nikon Z 5 de “Best Buy Camera” (En Uygun Fiyatlı Fotoğraf Makinesi) ödülüne layık görüldü.

Birkaç NIKKOR objektif modeli de kazananlar arasında yerini aldı: NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 en iyi yerli “Macro Lens” (Makro Objektif) ödülünü kazanırken NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S' de “Professional Telephoto Zoom Lens” (Profesyonel Telefoto Zoom Özellikli Objektif) kategorisinde birinci oldu.

Nikon'un en gelişmiş aynasız modellerinden biri olan Z 6II'nin etkileyici otomatik netleme sistemi ve görüntü işleme kabiliyetlerinin övgüyle karşılanması, onu başarılı fotoğrafçılar için ilk tercih hâline getiriyor. Bunun yanı sıra Z 5'in tam çerçeveli sensörü, elektronik vizörü ve yüksek ISO duyarlılığı, piyasadaki en değerli tam çerçeveli fotoğraf makinesi olarak kabul görmesine katkıda bulunuyor. Objektif kategorilerinde ise hem NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 hem de NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S, optik mükemmellikleri ve üst düzey tasarımları ile övgü topladı.

Kazandığı ödüller Nikon'un, fotoğrafçılarının hem yaratıcı hem de teknik anlamda ihtiyaçlarını karşılayan, heyecan verici ve yenilikçi ekipmanlar sunarak tasarım ve mühendislik mükemmelliğine ilişkin kanıtlanmış başarı sicilini geliştirmeye devam ettiğini gösteriyor.

EISA, 2021-2022 Ödüllerinde Nikon Z 6II'ye Verilen “Advanced Camera” Ödülünü Yorumladı

Nikon Z 6II, 60 fps'de 4K Ultra HD'ye kadar video kaydedebilen 24,5 milyon piksel BSI CMOS tam çerçeveli sensöre sahip çok yönlü bir fotoğraf makinesi. Yeni nesil otomatik netleme sistemi, -4,5 EV kadar düşük ışık seviyelerinde bile çalışabilirken, iki EXPEED 6 işleme motoru, önceki modele kıyasla daha hızlı görüntü işleme kabiliyeti ve sürekli çekim için daha büyük bir arabellek kapasitesi sağlıyor. Ayrıca Z 6II, biri CFexpress/XQD için ve diğeri de standart SD için olmak üzere çift kart yuvasına sahip. USB-C arayüzü ile çalıştırılabiliyor ve dikey pil yuvası ile de tamamen uyumlu. Gerçek anlamda tutkulu fotoğrafçılar için mevcut en başarılı fotoğraf makinelerinden biri.

EISA, 2021-2022 Ödüllerinde Nikon Z 5'e Verilen “Best Buy Camera” Ödülünü Yorumladı

Nikon Z 5, mekanik bir sabitleme sistemine monte edilmiş 24,3 milyon piksellik tam çerçeveli sensörle donatılmış, kompakt ve hafif bir fotoğraf makinesi. Geniş tutma yeri, seçenekleri hızlıca değiştirmeyi sağlayan kumanda kolu, dokunmatik ekran ve 3,6 milyon noktalı keskin elektronik vizör sayesinde kullanımı çok keyifli. Maksimum ISO 51.200 duyarlılığa sahip olan Nikon Z 5, zorlu ışık koşullarında çekim yapmaya devam edebiliyor. Oldukça etkili olan 273 noktalı otomatik netleme sistemi, bazı evcil hayvanların yanı sıra insan gözlerini ve yüzlerini de otomatik olarak tanıyabiliyor. Ayrıca bu fotoğraf makinesi 1,7 kat kırpma özelliğine sahip olmasına rağmen 4K video da çekebiliyor. Genel olarak, piyasadaki en değerli tam çerçeveli fotoğraf makinesi.

EISA, 2021-2022 Ödüllerinde NIKKOR Z MC 50mm f/2.8'ye Verilen “Macro Lens” Ödülünü Yorumladı

Nikon Z fotoğraf makinelerine yönelik bu uygun fiyatlı, kompakt ve hafif standart makro objektif, 16 cm'lik minimum netleme mesafesinde 1:1 oranında reprodüksiyon sağlıyor. Optik tasarımında renk sapmalarını en aza indirmek için hem asferik hem de ekstra düşük dağılımlı mercekler kullanılmış. Flor kaplama, ön objektif elemanını korurken objektif gövdesi ise toz, kir ve neme karşı yalıtımlı yapısıyla zorlu koşullarda kullanıma olanak tanıyor. Diyaframı veya ISO duyarlılığını ayarlayabileceğiniz sessiz bir kontrol halkasına sahip. Bu objektif, DX biçimli Z serisi bir fotoğraf makinesiyle kullanıldığında 75 mm'ye eş değer bir görüş açısına sahip olduğundan, hem makro hem de portre çekimleri için mükemmel bir seçim.

EISA, 2021-2022 Ödüllerinde NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S'ye Verilen “Professional Telephoto Zoom Lens” Ödülünü Yorumladı

Üst düzey profesyonel kullanım için üretilmiş bir objektiften bekleneceği üzere bu hızlı telefoto zoom özellikli objektif modeli de olabildiğince gelişmiş. Optik olarak mükemmel yapısının yanı sıra yüksek düzeyde keskinlik ile etkili sapma bastırma özelliklerini bir araya getiriyor. Diğer çekici özellikler arasında hava koşullarına karşı dayanıklı yapı; hızlı, sessiz ve doğru otomatik netleme ve etkili optik sabitleme yer alıyor. Özelleştirilebilir kontrol halkası, iki adet programlanabilir düğme ve plakanın üzerinde bulunan ekran paneli, eşsiz bir kontrol seviyesi sağlıyor. Sonuç olarak ortaya vahşi yaşam ve spor çekimlerinden portre ve düğün fotoğrafçılığına kadar çok çeşitli kullanımlar için ideal olan harika bir objektif çıkıyor.

 

Yazdır e-Posta