• Anasayfa
  • Haberler
  • Manzara Fatih Instagram Fotoğraf Yarışması Katılım Şartları
Manzara Fatih Instagram Fotoğraf Yarışması Katılım Şartları
Haberler

Manzara Fatih Instagram Fotoğraf Yarışması Katılım Şartları

Galata Kulesi, Üsküdar Salacak Bölgesi, Harem, Karaköy, Şehir Hatları vapurları Fatih manzarasının en güzel izlendiği yerlerdir. Aynı şekilde Süleymaniye Camii’nin arka bahçesi, Zeyrek, Topkapı Sarayı, Yavuz Selim Camii, İtfaiye Kulesi gibi tarihi mekânlar Fatih’teki en güzel manzara noktalarıdır. Instagram fotoğraf yarışmasındaki amaç, bilinen Fatih manzara noktaları dışında Fatih’in içinden ya da dışından yeni manzara noktaları keşfetmektir.

-Manzara fotoğraflarında, Fatih İlçesi’nden cami, külliye, çeşme, hisar, saray, ahşap evler gibi en az bir adet “kültür mirası” yapı yer almalı/görünmelidir.

-Yarışmada fotoğraflar #manzarafatih etiketi kullanılarak ve @mirasfatih Instagram hesabı etiketlenerek paylaşılmalıdır.

-Yarışmacıların @mirasfatih hesabını takip etmeleri gerekmektedir. Mobil cihaz dışında fotoğraf makinesiyle çekilmiş fotoğraflar da yarışmaya kabul edilmektedir.

-Her katılımcı en fazla 5 fotoğrafıyla yarışmaya katılabilir.

-Yarışmaya son katılım tarihi 31 Temmuz 2021’dir. Dereceye giren eserler, 7 Ağustos 2021 tarihinde; #mirasfatih, resmî Instagram ve Twitter hesabından ve Fatih Belediyesi resmî internet sayfasından http://fatih.bel.tr duyurulacaktır.

-Yarışmaya katılanların, yarışma sonuçlanana kadar Instagram kullanıcı/hesap isimlerini değiştirmemeleri ve Instagram hesaplarının herkese açık olması gerekmektedir.

-İnsanlı veya insansız hava araçlarıyla (drone) çekilen fotoğraflar yarışmaya kabul edilir. Bu araçların kullanımına ilişkin tüm izin ve sorumluluk katılımcıya aittir.

-Yarışmaya katılan fotoğrafların, üçüncü kişilerin fikrî mülkiyet haklarını ihlâl etmemesi, kamu düzenini bozucu, zararlı ve kötü alışkanlıkları özendirici, genel ahlâk ve adaba aykırı olmaması, suç teşkil etmemesi, herhangi bir şekilde üçüncü kişilerin reklamı amacını taşımaması gerekmektedir. Bu konudaki her türlü hukukî ve cezaî sorumluluk, katılımcılara aittir.

-Yarışma sonuçları açıklanmadan önce kazananlara Instagram profilleri üzerinden ulaşılacak, iletişim ve fotoğraf bilgileri kontrol edilecektir.

-Katılımcılar, paylaştıkları fotoğrafı kendilerinin çektiğini taahhüt ederler. Aksi halde doğacak hukukî sorunlardan, paylaşımı yapan fotoğrafçı sorumludur. Yarışma sonrasında kendilerine ait olmadığı ya da şartnamede belirtilen kurallara uymadığı tespit edilen ödül veya sergileme alan fotoğraflar diskalifiye edilecek, verilen ödülün iadesi istenecek ve diskalifiye edilen ödülün yeri boş bırakılacaktır.

-Bu yarışmanın Instagram platformu ile direkt bir ilgisi bulunmamaktadır. Instagram’ın yapacağı değişiklikler ve düzenlemeler yarışmanın seyrini değiştirebilir. Bu sebeple düzenleyici kurum sorumlu tutulamaz.

-Katılımcılar; ödül ve sergileme kazanan fotoğrafların, Fatih Belediyesi’nin her türlü çevrimiçi ve/ veya basılı yayınlarında, resmî internet sayfasında, sosyal medya hesaplarında ve muhtelif yerlerde katılımcının adı belirtilerek kullanım hakkını verdiklerini peşinen kabul ederler.

-Katılımcılar, yarışma şartlarını peşinen kabul etmiş sayılırlar.

-Yarışma seçkisi Fatih Belediyesi’nce belirlenecek jüri üyeleri tarafından yapılacaktır.

-Yarışmada dereceye giren 5 katılımcıya ödül olarak “İşte Sanat Serisi Seti” (17 Kitaplık Takım) verilecektir.

 

Etiketler: kültür, istanbul, fotoğraf yarışması, fotoğraf, temel fotoğrafçılık

Yazdır e-Posta