Haberler

Drone Almak İçin 8 Sebep

Konu ürün satın almaya geldiğinde, o ürünü almak ya da almamak sıkça sorulan bir sorudur. Kullanıcı için o ürünün doğru ürün olup olmadığını anlamak oldukça kafa karıştırıcı olabilir. Bu sebeple, karar vermenize yardımcı olmak adına, drone satın almak için 8 mükemmel nedeni sizler için derledik.

Eşşiz Fotoğrafik Deneyim

Evinizi hemen hemen her gün görüyorsunuzdur ama evinizin tepeden nasıl göründüğünü daha önce hiç gördünüz mü? Yüksek ihtimalle görmemişsinizdir ve dronlar söz konusu olduğunda bu gerçekten cezbedici bir özellik. Az kişinin görebildiği çevremizdeki kapıyı açarlar dronlar. Bu cihazlar, etrafınızdaki sıradan şeylere yepyeni bir ışık tutacak ve nefesinizi kesecek eşsiz perspektiflerle harika fotoğraflar yaratıyor. Bir drone almak için en iyi sebeplerden biri, bu fotoğrafı çekmek için için kullanılan en iyi kameralı dronlardan olan DJI Mavic 2 Pro’dur. Büyülenmemek elde değil!

Pürüzsüz Video Çekimleri

DJI, dronlarının tümüne yüksek performanslı gimballer ile donattığından dolayı video çekerken benzersiz bir kayıt deneyimi sunar. Pürüzsüz videolara hazır olun! Gimballar, DJI’ın insansız hava araçlarını (İHA) dünyanın her yerindeki film yapımcıları ve V-logger için en iyi seçim haline getirdi. DJI İHA’ları sadece profesyoneller, birçok drone kullanıcısı tatile çıktıklarında değerli aile anılarını veya çarpıcı görüntüleri yakalamak için kullanmaya devam ediyor. Tatile giderken yanınızda götürmeniz açısından tavsiye edilebilecek en iyi dronlar, katlanabilir kolları ve pürüzsüz çekim yapabilen gimbalı ile Mavic serisinde bulunur. Mavic Mini 2 veya Air 2 güzel seçeneklerdir.

Eğlence

Dronu “S” yani Spor Modu’na alıp gökyüzünde bir kuş gibi süzülürken etrafı istediğiniz gibi izleyebilmek kadar güzel bir şey yoktur. Tabii ki bunu deneyimlemeden bilemezsiniz. Belki de bu duygu insanlığın uçabilme hakkındaki kadim arzularından. Hazerfen Mehmet Çelebi’nin Galata Kulesinden süzülürkenki efsanevi hikâyesinden geliyordur ama DJI FPV ile birlikte gelen gözlükleri (DJI Goggles) kullanıyorsanız, dünyanın altınızdan akıp gittiğini görmek size mükemmel sürükleyici bir deneyim sunacak.

Para Kazanmak

Bir hobinin kendi masrafını kolayca ödeyebildiği durumlar pek te rastlanır bir durum değildir fakat dronlar birçok para kazandıran fırsatı, örneğin: fotoğrafçılık, film yapımı, reklamcılık, 3D modelleme, modern tarım gibi alanlarda fırsatlar sunar. Bunlar para kazanma açısından sadece buzdağının görünen kısmı, drone kullanabilme geliştikçe ve kişisel kabiliyetlerle birleştirildikçe liste her zaman genişleyebilir. Son olarak, eğer bir İHA’yı hobi amaçlı dahi kullanacaksanız şunu bilmelisiniz ki hobinizi böyle bir cihazın desteği ile hem çok daha keyifli bir hale getirip, hem de cihazın kendi parasını çıkartmasını sağlamak hiç de zor değil!

Yeni Bir Topluluğa Adım Atın

Dronculuk, deneyimlerini birbirleriyle tartışmaktan ve paylaşmaktan mutluluk duyan, yeni başlayanlardan tutun uzman pilotlara kadar yardımsever insanlarla dolu tutkulu bir topluluğa sahiptir. Kullanıcıların birbirleriyle tüyolarını paylaştıkları, uçuş, fotoğrafçılık ve post-prodüksiyon becerilerini geliştirmek için birbirleriyle sürekli iletişim halinde oldukları drone ve pilotluk üzerine birçok internet topluluğu var. DJI, kendine ait forumları ve sosyal medya oluşumlarına sahiptir.

Eğitim Amaçlı Kullanım

Gelişen teknolojiye bütün Dünya ayak uydurmaya çok hızlı bir şekilde başladı ve Drone’lar eğitim sektöründe de öğretmenlerin, öğrencilerine etkileşimli ve ilgi çekici dersler vermelerine yardımcı olmaya başladılar. Bu sebeple, dünyanın dört bir yanında bu cihazlar artık temel eğitim araçlarından biri haline gelmeye başladı desek yeridir. Aynı zamanda, öğrenciler bu cihazları farklı proje çalışmalarında kullanmak üzere deneyip gerçekten yararlı buluyorlar. Son olarak eklemeliyiz ki dijital dünya artık geleceğimiz ve bu cihazlarda gençlerin bu dünyaya hazırlanmasına yardımcı oluyor.

Sosyal Medyada Öne Çıkmak

Kabul etmek lazım, özellikle son zamanlarda sosyal medyadaki videolar ve içerikler gerçekten çok sıkıcı ve hepsi birbirine çok benziyorlar. Gerçekten bu içeriklerden de yığınla var bu sebeple sosyal medyada öne çıkmak bir hayli zor olabiliyor. Bir dronun havadan fotoğraf çekme özelliğiyle içeriklerinizi daha da geliştirebilecek ve internetin gündemine taşıma konusunda endişelenmenize gerek kalmayacaktır.

Sosyalleşme

Bir drone sahibi olmak sosyalleşmenize yardımcı olabilir çünkü sizi evden çıkıp ilginç fotoğraflar ve videolar çekmek için farklı yerlere gitmeye teşvik eder. Dışarıdayken ve dronları uçururken, genellikle diğer insanları gelip size soru sormaya ve nasıl uçurduğunuza bakmaya gelirler, gerçekten de ilgi çekici bir cihaz olduğu gerçeği yadsınamaz. Bir köpeğe sahip olmaya benzer, ama tabii ki çok daha az bakıma ihtiyaç olanından.

Dronlar artık geleceğin değil bu çağın aracı haline geldi ve bu teknolojiyi benimsemenin tam zamanı! Umarım bir drone satın almak için bu 8 neden sizi ikna etmiştir. Bu yüzden etrafınızdakiler tarafından duyma bilgiler ile siz de kanatlarınızdan mahrum kalmayın. Bir drone’a sahip olmak ne amaçla kullanıyorsanız kullanın size avantaj sağlayacaktır.

Etiketler: fotoğraf, kamera, ileri fotoğrafçılık

Yazdır e-Posta