Haberler

PENTAX APS-C Serisinin Yeni Amiral Gemisi: PENTAX K-3 Mark III

RICOH IMAGING, PENTAX APS-C formatlı SLR'lerin yeni en üst modeli PENTAX K-3 Mark III’ü sunuyor. PENTAX K-3 Mark III, geleneksel fotoğrafçılığın yanısıra bir dizi gelişmiş işlevlerle yeni standartlar belirliyor.

PENTAX K-3 Mark III'ün geliştirilmesi, PENTAX felsefesine uygun en yüksek teknik standartları karşılayan bir kamerayla SLR teknolojisi geleneğini sürdürme arzusunu takip etmiş, 100 yılı aşkın geçmişiyle PENTAX, günümüzde birçok gelişme ve buluşa öncelik etmiştir. PENTAX K-3 Mark III, fotoğraf tutkunları için maksimum fotoğraf deneyimi sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Klasik SLR tasarımının altında, PENTAX K-3 Mark III tamamen güncellenmiş bir iç yapıya sahiptir. %100 görüş alanına ve yaklaşık 1,05x büyütme oranına sahip geniş ve parlak prizma vizör mevcuttur. Yeni görüntüleme motoru ve hızlandırıcı ünitesiyle birlikte yeni 25 megapiksel BSI sensörü, ISO 1.600.000 gibi yüksek ışık hassasiyeti ile olağanüstü görüntü kalitesi sunar. Yeni SAFOX 13 otomatik odaklama sistemi, Gövde İçi Sarsıntı Azaltma (IBIS) ve saniyede 12 kareye varan hızlı kare hızı gibi diğer teknik özelliklerle, yeni PENTAX K-3 Mark III'te geleneksel fotoğrafçılık ve yaratıcı kamera teknolojileri biraradadır.

Ek olarak, ergonomik gövde tasarımı ve kontroller, farklı el boyutları ve parmak uzunlukları için optimize edilmiştir. Yüksek dayanıklılığa sahip alüminyum gövde ve çok sayıda conta sabitliği sağlarken Pentax'a özgü, hava koşullarına ve soğuğa dayanıklıdır.

PENTAX K-3 Mark III Deteyalı Özellikler

%100 görüş alanına ve yaklaşık 1,05x büyütme oranına sahip geniş ve parlak prizma vizör

PENTAX K-3 Mark III’te %100 görüş alanına ve 1.05x büyütme oranına sahip optik bir vizör mevcuttur. Yüksek kırılma indeksli cam prizma, 35 mm'lik full frame SLR'ye eşdeğer geniş bir görüş alanı sağlar.

Bozulmayı düzelten bir optik eleman kullanarak ve lens kaplamalarını optimize ederek net ve gerçeğe yakın bir görüntü sağlar. Parlaklık, PENTAX K-3 II modelinin vizörüne göre yaklaşık %10 arttırılmıştır. Natural Bright Matte III, kolay manuel odaklama sunar ve görüntüdeki bokeh efektinin aslına uygun şekilde yeniden üretilmesini destekler.

Ek olarak, vizör penceresinde çok çeşitli çalışma verilerinin şeffaf görüntülenmesi, çekim sırasında önemli parametrelerin doğrudan izlenmesine olanak tanır. Bu, görüntü kompozisyonu için bu temel kamera bileşeninin öneminin altını çiziyor. PENTAX K-3 Mark III'ün büyük prizma vizörü ile fotoğrafçı, önemli anda kamerayı gözden uzaklaştırmak zorunda kalmadan her şeyi görebilir.

ISO 1.600.000 ışık hassasiyetine sahip yeni 25,73 megapiksel BSI sensörü

PENTAX K-3 Mark III, ilk kez bir BSI sensörüne sahiptir. Bu arkadan aydınlatmalı sensör, yaklaşık 25.73 megapiksel, yeni PRIME V Görüntüleme Motoru ve yeni tasarlanmış hızlandırıcı birim ile birlikte olağanüstü yüksek görüntü kalitesi sağlar. Ek olarak bir optik AA filtre (kenar yumuşatma) ile dağıtarak, kamera süper yüksek çözünürlüklü ve keskin görüntüler üretir.

Tasarım sayesinde, yalnızca dinamik aralık genişletmekle kalmaz, aynı zamanda düşük veya süper yüksek aralıkta bile bozulma en aza indirilir. PENTAX K-3 Mark III, ISO 1.600.000 süper yüksek ışık hassasiyeti sunar.

Gövdeye Entegre Sarsıntı Azaltma II Sistemi (Body-integrated Shake Reduction II – IBIS )

PENTAX K-3 Mark III'te Sarsıntı Azaltma Sistemi bir dizi farklı işlevi yerine getirir.

1. 5.5 f-stop telafisi ile kamera titreme telafisi

Dahili Sarsıntı Azaltma Sistemi, örneğin bulanık görüntülerin nedeni olabilecek,düşük ışık koşullarında uzun odak uzaklığına sahip lensler ve / veya düşük deklanşör hızları kullanıldığında meydana gelebilecek kamera sarsıntısını önler. Görüntü sabitleme beş eksende gerçekleşir. Sensör dönüşü, yatay ve dikey kaymaya ek olarak, PENTAX K-3 Mark III örneğin makro fotoğrafçılık sırasında ortaya çıkabilen yatay ve dikey eğim düzeltmesi de sunar. Yatay pan hareketleri otomatik olarak algılanır ve buna göre düzeltilir. Sonuç olarak, bu sistem 5,5 LV adımına kadar pozlama güvenilirliği sağlar ve böylece serbest el fotoğrafçılığının sınırlarını genişletir. Kullanılan lenslerden bağımsız olarak çalışır. Bu, uyarlanmış M42 lenslerin mevcut lens serisiyle tamamen aynı şekilde kullanılabileceği anlamına gelir. Kaydedildikten sonra, telafi için gerekli lens bilgileri gerektiği gibi alınabilir.

2. Çözünürlüğü artırmak için Piksel Kaydırma (Pixel Shift)  işlevi

Bu işlev ile  PENTAX K-3 Mark III, tripod olmadan da kullanılabilir. Geleneksel sistemlerde, sensörün tüm pikselleri farklı renkler tarafından yakalanamadığından, sensörün eksik RGB renk bilgilerinin enterpolasyonu yapılmalıdır. Piksel Kaydırma işlevi ile PENTAX K-3 Mark III, arka arkaya dört çekim yapma imkanı sunar. Sensör bir seferde bir piksel yukarı, aşağı, sola ve sağa kaydırılır ve kamera bundan JPEG veya RAW dosyası olarak kaydedilebilen tek bir görüntü hesaplar.

Bu teknikle, 25,73 megapiksel tam olarak görüntü dosyası için kullanılır, bu da önemli ölçüde daha yüksek keskinlik ve renk sunumu ile daha düşük görüntü paraziti sağlar.

3. Low-pass filtre simülasyonu

Olası bir harelenme etkisinden kaçınmak için, sensör ünitesi mikro titreşimlere ayarlanır ve böylece bulanıklığı azaltır. Bu, yerleşik bir low-pass filtre kadar etkili bir şekilde çalışır. İki seviye, uygun çekim durumuna ayarlama sağlar.

4. Sensör kaydırma ve otomatik ufuk düzeltmesi

IBIS (Gövdeye Entegre Sarsıntı Önleme Sistemi) , otomatik ufuk hizalaması için de kullanılır. 2 ° görüş açısına kadar eğik kamera konumu, sensör tarafından otomatik olarak düzeltilebilir. Sensör manuel olarak da değiştirilebilir. Bu, 1,5 mm'ye kadar toplam kaydırma ve hatta 2 ° 'ye kadar dönüşte, yatay veya dikey olarak yapılabilir.

5. DR II (Dust Removal -Toz Giderme)

Sensördeki toz parçacıklarını temizlemek için ultrasonik titreşimler kullanılır. Bu işlev aynı zamanda açma / kapama işlevi olarak da ayarlanabilir veya manuel olarak da gerçekleştirilebilir.

101 odak sensörlü SAFOX 13 otomatik odaklama sistemi

SAFOX 13 faz karşılaştırmalı otofokus sistemi, PENTAX K-3 Mark III için yeni geliştirilmiştir. 25'i merkezi olarak çapraz sensör şeklinde konumlandırılmış toplam 101 AF sensörüne sahiptir. Gece çekim yaparken bile güvenilir bir şekilde odaklanmak için, halihazırda -4 EV'de çalışan üç özel sensör merkezi olarak konumlandırılmıştır.

İlk kez, kamera, bireysel odak noktalarının hassas olarak seçilebildiği küçük bir joystick ile donatılmıştır.

Yeni AF sistemi, yakl. 307.000 piksel ve yeni geliştirilmiş bir görüntü izleme algoritması. Bu, hareket halindeki nesnelerin bile güvenilir bir şekilde tespit edildiği ve daha hassas bir şekilde odaklandığı anlamına gelir.

PENTAX Gerçek Zamanlı Sahne Analiz Sistemi

PENTAX Gerçek Zamanlı Sahne Analiz Sistemi, en son yapay zeka teknolojisi ile kamera kontrolünü destekler. Yaklaşık 307.000 piksellik RGB-lr görüntü sensörüne dayanan işlemci, pozlamayı ve otomatik netlemeyi optimize etmek için gelişmiş görüntü tanıma teknolojisini kullanır. Çekim sahneleri analiz edilir ve renk veya parlaklık dağılımına bağlı olarak konu ve hareket algılamaya bağlı olarak deklanşör, otomatik netleme, beyaz dengesi gibi belirli pozlama parametreleri buna göre ayarlanır ve görüntü hesaplaması için dikkate alınır.

Derin Öğrenme (Deep Learning)  teknolojisini Yapay Zeka ile birlikte sunan PENTAX K-3 Mark III, her zamankinden daha iyi ve daha güvenilir sahne tanıma ve değerlendirmeyi garanti eder.

Görüntü dönüştürme için gelişmiş operasyon sistemleri

  • Özel "Hiper Operasyon Sistemi" ilk olarak PENTAX Z-1'de kullanıldı ve bugün hala pozlama kontrolü için önemli bir unsurdur. Daha önce olduğu gibi program otomatik modunda herhangi bir geçiş olmadan sadece diyafram açıklığı ve deklanşör hızı arasında geçiş yapılamaz. Artık ISO duyarlılığı takibi de mümkündür.
  • Bir başka PENTAX geliştirmesi de Akıllı Fonksiyon Sistemidir. Kamera kontrolü için beş işlev seçilebilir ve hızlı ve kolay bir şekilde çağrılabilir. Kontrol bilgileri vizörde görüntülenir.
  • Ek olarak, on farklı kontrol düğmesi, sık kullanılan işlevlerin hızlı bir şekilde çağrılabildiği özelleştirme için ek bir olanak sunar.
  • HDR (Yüksek Dinamik Aralık) işlevi, birçok PENTAX fotoğrafçısı arasında çok popüler hale geldi. Bir görüntü, üç ayrı çekimden hesaplanır ve büyük bir kontrast aralığına rağmen dengeli bir pozlama sunar.,

PENTAX K Bayonet

PENTAX, en yüksek lens uyumluluğuna sahip kamera sistemidir. Bu, K bayonetin ilk günlerinden itibaren lenslerin yeni APS-C üst modelinde ve hatta M42 lenslerde bile bir adaptörle zahmetsizce kullanılabileceği anlamına gelir. Bugün pek çok fotoğrafçıya bu kadar zevk veren, tam da dijital geçmişin bu kadar çok aranan ve kullanılan hazineleridir. IBIS için gerekli odak uzaklığı bilgisi artık kaydedilebilir ve ayrıca EXIF ​​verilerine yazılır.

Hassas dokunmatik ekran kontrollerine sahip yüksek çözünürlüklü LCD ekran

PENTAX sisteminde ilk kez 3.2 inç LCD ekran, yaklaşık. 1.620.000 piksel, görüntü oynatma sırasında hassas menü kontrolü ve görüntü yakınlaştırma işlevine sahip bir dokunmatik ekrana sahiptir.

PENTAX K-3 Mark III ayrıca daha iyi görünürlük için "Air Gapless" teknolojisine sahip denenmiş ve test edilmiş ekran yapısını kullanır. Ekran katmanları arasına, yansımaları ve ışığın saçılmasını etkili bir şekilde azaltan özel bir malzeme yerleştirilir.

Ekranın ötesine uzanan vizör göz merceğinin altında, fotoğrafçı vizöre baktığında isteğe bağlı olarak ekranı kapatan bir göz sensörü bulunuyor. Bu, monitörün aydınlatmasının çekim sırasında görüşü bozmasını önler. Özellikle gece fotoğrafçılığı için bir diğer avantaj, monitörün parlaklığını çekim konumuna bağlı olarak hızlı bir şekilde ayarlamak için gece görüşlü LCD ekran işlevidir.

Yüksek kare hızı - her saniye önemli olduğunda

Ayna ve deklanşör mekanizması, PENTAX K-3 Mark III için yeniden tasarlandı. Yeni işlemci teknolojisi ve hızlı görüntü işleme parametreleri ile birlikte PENTAX K-3 Mark III saniyede 12 kare hızında 32 RAW dosyası çekebilir.. Saniyede 2,5 kare ve JPEG formatında, kamera kaydetmeden önce çekim serisi 90 görüntüye çıkar, Deklanşör en az 300.000 çekim için tasarlanmıştır.

4K çözünürlüklü video işlevi

PENTAX K-3 Mark III, video klipleri 4K çözünürlükte (3840 x 2160 piksel; 30p / 24p kare hızı) veya Full HD (1920 x 1080 piksel; 60p / 30p / 24p kare hızı) H-264 kayıt biçiminde kaydeder. Ses için, bir stereo mikrofon ve kulaklık bağlantısı vardır. Ses kayıt seviyesini ayarlamak ve izlemek mümkündür.

Veri hacimlerini yüksek kare hızlarında veya buna göre video kayıtları için iki SD kart yuvasından biri UHS-II standardı için hazırlanmıştır.

Orijinal PENTAX güvenilirliği - sağlam, hava koşullarına dayanıklı ve kompakt

APS-C sisteminin temel avantajlarından biri küçük boyutudur. Kameranın her durumda mobil kamera olarak kullanılabilmesini sağlamak için kompakt boyuta ve yüksek sağlamlıkla birlikte düşük ağırlığa özel önem verildi. Gövde, hafif ancak yüksek mukavemetli magnezyum-alüminyum alaşımından yapılmıştır. Hava koşullarına dayanıklı gövde yapısı, -10 ° C'ye kadar düşük sıcaklıklara dayanıklıdır; toza ve neme karşı koruma sağlar.

Kamera içi görüntü ve video düzenleme ve RAW geliştirme

PENTAX K-3 Mark III, videoları ve fotoğrafları doğrudan kamerada düzenlemek için çok sayıda seçenek sunar. Çekim sırasında çeşitli filtreler ve farklı film türlerini simüle eden orijinal PENTAX Özel Görüntü işlevi mevcuttur. Daha fazla filtre ve RAW geliştirme, seçeneği mevcuttur. Video kayıtları için basit film düzenleme seçenekleri vardır.Pek çok seçenek sayesinde, kendi ayırt edici görüntü stilinizi oluşturmak için karmaşık bir görüntü düzenleme programına gerek yoktur.

"Image Sync" Uygulaması ile Kamera Kontrolü ve Görüntü Aktarımı

PENTAX K-3 Mark III, Bluetooth® veya Wi-Fi aracılığıyla akıllı telefonlar veya tabletler gibi cihazlara bağlanabilir.

Ücretsiz Image Sync uygulamasını bir mobil cihaza yükleyerek, kullanıcı Live View görüntüleri ekranında görüntüleyebilir, kamera ayarlarını değiştirebilir ve fotoğraf çekebilir. Çekilen görüntüler mobil bir cihaza aktarılabilir ve oradan doğrudan sosyal ağlarda paylaşılabilir.

PENTAX K-3 Mark III Öne Çıkan Özellikler

  • Parlak TTL prizma vizör,%100 görüş alanı ve yakl. 1.05x büyütme
  • ISO 1.600.000 ışık hassasiyetine sahip 25.73 MP BSI sensör
  • Daha yüksek görüntü kalitesi için Piksel Kaydırma (Pixel Shift) işlevi
  • Gövdeye entegre SR II sistemi (IBIS)
  • 101 odak sensörlü SAFOX 13 otomatik odak sistemi
  • PENTAX Gerçek zamanlı Sahne Analiz Sistemi
  • Görüntü dönüştürme için gelişmiş işlem sistemleri
  • Hassas dokunmatik ekran kontrollerine sahip yüksek çözünürlüklü LCD monitor
  • 12 kare / saniyeye kadar yüksek kare hızı
  • 4K çözünürlüklü video işlevi
  • Orijinal Pentax güvenilirliği – sağlam, hava koşullarına dayanıklı ve kompakt
  • PENTAX K bayonet
  • Kamera içi görüntü ve video düzenleme ve RAW geliştirme
  • "Image Sync" uygulaması ile kamera kontrolü
  • Kameranın üst kısmında bilgi ekranı
  • Daha yüksek kontrast aralığı elde etmek için HDR çekim işlevi
  • Tek pil şarjı ile 900 görüntüye kadar yüksek enerji verimliliği
  • USB kablosu ile şarj edebilme –mobil power bank’ler ile şarj edilebilir
  • Programlanabilir uzun pozlama,10 saniyelik artışlarla 5 dakikaya kadar, ardından dakikalık artışlarla 20 dakikaya kadar          
  • Kullanıcı ayarları için 5 hafıza konumu
  • Beş adet programlanabilir akıllı fonksiyon
  • 9999 çekime kadar aralıklı çekim
  • 20 çekime kadar çoklu pozlama

Etiketler: fotoğraf, kamera

Yazdır e-Posta