• Anasayfa
  • Haberler
  • Bu Yıl İkincisi Yapılacak PhotoMaraton Şenliği 2 Kasım 2019 Cumartesi Günü Başlıyor
Haberler

Bu Yıl İkincisi Yapılacak PhotoMaraton Şenliği 2 Kasım 2019 Cumartesi Günü Başlıyor

Sokak fotoğrafçılığının dünyadaki en heyecanlı, en şenlikli, çok ödüllü etkinliği PhotoMaraton 2 Kasım 2019 Cumartesi günü Sirkeci Garı’ndan start alıyor.

Katılımcılar, 2 Kasım sabahı Sirkeci-Eyüp-Galata-(Taksim) üçgeninde, şehrin kalbinde, 12 saatte, 12 temalı, 12 fotoğraf çekecek.

Cumartesi günü saat 10.30’da Tarihi Sirkeci Garı’nda start alacak fotoğrafçılar    Eyüp ve Galata rotasını izleyerek turu saat 24.00’te Taksim meydanında bitirecekler. Tema birincilerinin fotoğraf makinası kazanacağı yarışmada ayrıcafotoğraf tutkunları çektikleri fotoğraflarla İstanbul’un görsel hafızasına ve tanıtımına katkıda bulunmuş olacak. Etkinliğe, amatör, profesyonel fotoğrafçılar ister analog ister dijital fotoğrafları ile dileyende cep telefonu ile katılabilecek.

8 Aralık’ta Haliç Kongre merkezinde yapılacak ödül törenine Vietnam savaşında bombalardan kaçan çocukları fotoğraflayan ödüllü Foto muhabiri Nick Ut onur konuğu olarak yer alçak. Ayrıca Belgeselci Coşkun Aral’ın hazırladığı Ara Güler Belgeseli ödül töreninde katılımcılar tarafından izlenebilecek.

 

 

Cep PhotoMaraton seçici kurul üyeliğini;Saffet Emre Tonguç, Ayhan Sicimoğlu, Serkan Ocak ve İsmail Sarı tarafından yapılacak.

PhotoMaraton seçici kurulu ise Ercan Arslan, İhya Bozkurt, Emine Ceylan, Engin Güneysu, Emre İkizler, Aramis Kalay, İzzet Keribar, Turan Keskin, Selim Seval, Erhan Şermet, Mustafa Turgut, Şafak Yavuz’dan oluşmaktadır.  

 

 

Photo Maraton Fikri:

PhotoMaraton fikri İspanyol iki arkadaş Antonio Bolivar ve Eduardo Soto’ya ait. 1984’te projelerini “MaratónFotográfico” adıyla Madrid Kent Konseyi’ne sunan ikili, Kodak ve Albacolor markalarının sponsorluğuyla ilk etkinliği hayata geçirdi. 1985'ten 1988'e kadar Madrid Kent Konseyi ve Kodak'la birlikte dört kez tekrarlanan etkinlik Lizbon ve Santiago de Compostela’da yapıldı, ardından dünyayı dolaşmaya başladı. 1987'de New York, 1988'de Stockholm ve 1989'da Kopenhag’da düzenlenen PhotoMaraton etkinlikleri Berlin, Cardiff, Nice, New Castle maratonları ile devam etti. Bugün her kıtada, 79 şehirde gerçekleştirilen, dünyanın en kapsamlı fotoğraf etkinliği.

Yazdır e-Posta