Haberler

GezginFoto Mart-Nisan Sayısı İle Bayilerde

İki ayda bir yayınlanan fotoğraf, gezi ve kültür dergisi GezginFoto Mart-Nisan sayısı ile raflardaki yerini aldı.

Yeni sayıda fotoğrafçılık ve teknoloji dünyasından güncel haberler, tüm detayları ile Samsung Gear 2 incelemesi ile orta format fotoğraf makinesi kullanan fotoğraf sanatçısı Engin Coşkun röportajı bulunuyor. İlk kez Mart-Nisan sayımızda “Profesyonel Amatörler” başlığı ile yayınlayacağımız köşemize Siemens Türkiye’nin İnsan Kaynakları Direktörü Nurer Yüksel konuk oldu. Gezginstagram köşemizin konuğuysa fotoğraf aşkı ile yaşamış ve ülkemiz için yeri zor doldurulacak bir kayıp olan Mustafa Koç oluyor.

Sinan Gürlen 'Fotoğraf Makinesi Satın Alırken' başlıklı yazısı ile temelde bilmeniz gerekenleri detaylandırarak satın alacağınız fotoğraf makinesine karar vermenin inceliklerini anlatıyor. Begüm Suar “Kadınlar Ayna Gibidir” yazısı ile birlikte kaydettiği anne, çocuk portresini paylaşıyor.

2015 yılında Qatar Airways ile birlikte gerçekleştirdiğimiz İkinci GezginFoto  Instagram Yarışması'nda Serdar Güven’in fotoğrafı ödüle layık görülmüştü. Gidiş-dönüş yurtdışı uçak bileti ödülünü kazanan Serdar Güven'in objektifinden fotoğrafların ve gezi yazısının yer aldığı köşemizde “Asya’ın Üç Güzeli” başlığı ile Singapur, Malezya ve Tayland’I ziyaret ediyoruz. Portfolyo sayfalarında yaşam, kültür ve doğa fotoğrafçılığı üzerine yoğunlaşan fotoğraf tutkunu Yeliz Sevin’i ve Amerika’da yaşayan emekli bilim insanı Izet Kapetanovic’i konuk ediyoruz.

GezginFoto’da fotoğrafı anlamaya ve anlamlandırmaya dair yayınladığımız “Bir Kare, Bir Teknik”, “Bir Kare, Bir Hikaye” sayfalarına ek olarak Mart-Nisan sayısı ile birlikte yayınladığımız “FotoTerapi” sayfasında Psikiyatr Dr. Vedat Bilgiç Kız Kulesi’ne dair yazısını paylaşıyor.

Sevgin Akış Roney Bozkırların ve Cengiz Han'ın ülkesi  Moğolistan seyahatinin ardından fotoğraflarını ve izlenimlerini aktarmaya kaldığı yerden devam ediyor.

12. sayı, 27 Şubat’tan itibaren D&R, İnkilap ve Remzi Kitabevleri, Kültür Bakanlığı moboları ve tüm seçkin gazete bayilerinde...

Yazdır e-Posta