Haberler

Rus Fotoğraf Sanatçısı Irina Popova Türkiye'de

Rus fotoğraf sanatçısı Irina Popova’nın uyuşturucu bağımlısı bir anne, babanın çocuklarıyla birlikte yaşam mücadelesini anlattığı “İnsanlık Namına” adını taşıyan sıra dışı fotoğraf sergisi İstanbul, Sirkeci'de bulunan Sepetçiler Kasrı’nda açıldı.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ilan edilen 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’nde her yıl ülkemizde de farkındalık sağlamaya yönelik etkinlikler düzenleniyor.

Yeşilay’ın bu kapsamda ülkemize davet ettiği Irina Popova’nın sergisi 22 Temmuz’a kadar gezilebilecek.

Belgesel fotoğrafçısı ve küratör olan Irina Popova’nın İnsalık Namına sergisi, dünyada sergilenmeye başladığından bu yana konuya yaklaşımı dolayısıyla büyük ilgi görüyor. 1986’da Rusya doğumlu sanatçı, Tver Devlet Üniversitesi Gazetecilik Okulu’ndan mezun ve St. Petersburg’da fotoğrafçılık üzerine eğitim aldı. 2008-2010 yıllarında Rodchenko Moskova Fotoğrafçılık ve Multimedya Okulu’nda belgesel fotoğrafçılığı eğitimini tamamladı.

2010 yılında Hollanda’ya yerleşen Popova, burada Dostoevsky Fotoğraf Topluluğu’nu kurdu, sergi küratörlüğünü yaptı. Sergileri birçok şehri dolaşan Popova, çeşitli dergilerde yazarlık ve fotoğrafçılık da yapıyor. Avrupa’nın birçok ülkesinde gerçekleşen fotoğraf festivallerine katılıyor.

2014’te oluşturduğu Başka Bir Hikâye ve Bir Sırrın Varsa eserlerinin fotokitaplarını yayınlayan, bu eserlerle Rusya’nın Genç Fotoğrafçıları (2008 ve 2010); Rusya’nın En İyi Fotoğrafçısı (2009); UNICEF mansiyon ödülü (2009); Fotoğraf Gazeteciliğinin Gelişimi Fonu Ödülü gibi birçok ödüle layık görüldü.

Yazdır e-Posta