İFSAK - Uluslararası Işık Yılı Sergisi
Haberler

İFSAK - Uluslararası Işık Yılı Sergisi

İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) tarafından gerçekleştirilen ve Serkan TURAÇ'ın küratörlüğünde düzenlenen ‘’Uluslararası Işık Yılı Sergisi’’, 30 Mart 2024 tarihinde İFSAK ILFIAP Salonu'nda sanatseverlerle buluşuyor.

Bir yıl süren bir fotoğraf serüveninin ardından hayata geçirilen bu proje, ışığın önemine odaklanarak geliştirildi ve UNESCO'nun "16 Mayıs 2018 Uluslararası Işık Günü" ilanıyla desteklendi.

Bu benzersiz sergide, 35 fotoğrafçının katkılarıyla oluşturulan etkileyici ışık fotoğrafları yer alıyor. Bilimden kültüre, sanattan iletişime, enerjiden tıbba kadar birçok alanda ışığın önemine ve rolüne vurgu yapılıyor.

Projeye katkı sağlayan ünlü fotoğrafçılar arasında İbrahim Zaman, Gültekin Çizgen, Sebahattin Özveren, Kumral Kepkep, Tacettin Yüksel, İbrahim Ayşıl, Zehra Arslan Ceylan,  Burak Şenbak, Serkan Turaç, Hatice Ezgi Özçelik ve Serra Mübeccel Gültürk eserleri ile sergide ve Kitapta yer aldılar. Ayrıca, Prof. Rengin Ünver'in katılımcılara yaptığı sunumlar ve giriş yazısıyla projeye değer katması da takdire şayan.

Sergi aynı zamanda bir kitapla da yaşam buluyor. Timus sponsorluğunda basılan bu kitap, izleyicilere unutulmaz bir görsel deneyim sunacak.

Uluslararası Işık Yılı Sergisi, 30 Mart - 18 Nisan 2024 tarihleri arasında İFSAK ILFIAP Salonu'nda ziyaret edilebilir.

Küratör: Serkan TURAÇ

Projeye fotoğraflarıyla hayat veren fotoğrafçılar:

Abdullah Agah Öncül, Ahmet Adil Nevresoğlu, Alper Tunga Doğan, Ayfer Candemir, Aysun Bulca, Bahar Onan, Berna Yazıcı, Birsen Uzun, Cem Toprak, Emine Bulut, Emine Bulmuş, Fadime İriz, Gökhan Günay, Gülay Özdabak, Hakan Mustafa Kural, Hande Tekay, Hasan Ürey, Hatice Karakan, Hayat Çaylı,  İpek Yıldız, Kerem Ocak, Kumral Kepkep, Mehmet Naci Demirkol, Neşe Karaca, Nevzat Turgay Işıkgöz, Ömer Faruk Avar, Selma Topaç, Sema Kahraman Vurucu, Serhat Ali Korkmaz Sibel Öztürk, Sinan Okan Çavuş, Taner Düner, Tuğrul Tekbulut, Ünal Arslan , Yonca İnceoğlu

Etiketler: fotoğraf

Yazdır e-Posta