AKM'de Bu Hafta
Haberler

AKM'de Bu Hafta

Türkiye’nin kültür ve sanat merkezi AKM, en yeni ve gelişmiş sahne teknolojisiyle seçkin etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Atatürk Kültür Merkezi, 25-31 Mart tarihleri arasında birbirinden özel tiyatro, opera, sergi ve konserlere ev sahipliği yapacak. AKM Türk Telekom Opera Salonu, dünyaca ünlü barok müzik grubu ‘Accademia Bizantina’ konserine ev sahipliği yapacak, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, ‘Giselle’ balesi ve ‘Faust’ operası ile izleyici karşısına çıkacak. ‘Profesyonel’ oyunu AKM Tiyatro Salonunda sahnelenecek.

ACCADEMIA BIZANTINA

26 MART- 21.00- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

Barok döneme ait unutulmuş opera ve oratoryo repertuarının ortaya çıkarılması  konusunda uzmanlaşmış Accademia Bizantina, Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonunda  40. Yıldönümünü kutluyor. Grammy adaylığının yanı sıra Diapason d'Or, Midem, Prix Classica, Gramophone gibi en prestijli ödüllerin sahibi barok müzik grubu, klavsen sanatçısı Ottavio Dantone'nin liderliğindeki performansıyla 26 Mart saat 21.00'de AKM’de seyirci karşısına çıkacak.

RAMAZAN AYI TASAVVUF KONSERİ- İSTANBUL DEVLET TÜRK MÜZİĞİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA TOPLULUĞU

27 MART- 21.00 AKM TİYATRO SALONU

İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu tarafından, ilahi, nefes, suğul ve kaside gibi tasavvufi eserlerin icra edileceği ‘Ramazan Ayı Tasavvuf Konseri’ 27 Mart saat 21.00’de AKM Tiyatro Salonunda izleyiciyle buluşacak.

GISELLE- İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ

27 MART 20.30 TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

AKM Türk Telekom Opera Salonunda sezon başından itibaren büyük ilgiyle izlenen ‘Giselle’ balesi, 27 Mart tarihlerinde sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Konusu Alman şairi Heinrich Heine'nin ‘Almanya Üzerine’ adlı kitabında anlattığı Wililer Efsanesi'nden alınan ‘Giselle’, Fransız besteci Adolphe Adam'ın (1803-1856) müzikleri üzerine Jean Coralli-Jules Perrot-Marius Petipa koreografisiyle balenin en önemli yapıtlarından biri olarak kabul ediliyor. Kırsal yaşam biçimi ile olağan dışı dünyayı bir arada işleyen, aşkın yüceliği ve tutkunun vazgeçilmezliğini vurgulayan, doğaüstü öğelerle dolu olan ‘Giselle’ balesi, dans etmeyi çok seven, genç ve güzel, bir o kadar da utangaç Giselle adında bir köylü kızı ile kendisini ona ‘Loys’ adlı bir çiftçi olarak tanıtan ve Giselle’e delicesine âşık olan Kont Albrecht’in trajik ve romantik hikayesini konu alıyor.

SEMA-SEMAH-DEVRAN- TASAVVUF İRFAN VE MEYDAN MEŞKLERİ TOPLULUĞU

28 MART- 21.00- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

Tasavvuf ve İrfan geleneğini yaşatmak amacıyla hazırlanan Sema-Semah-Devran etkinliği, Anadolu'nun zikir ritüellerini özgün bir şekilde sunacak. Sanat Yönetmeni Yüce Gümüş ve Postnişin M. Fatih Çıtlak liderliğinde gerçekleşecek etkinlik, 28 Mart'ta saat 21.00'de Türk Telekom Opera Salonunda, İstanbul Devlet Halk Dansları Topluluğu katkısıyla izleyicilerle buluşacak.

PROFESYONEL- İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

29-30 MART- 20.30- AKM TİYATRO SALONU

Dünyaca ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçevic’in ‘Profesyonel’ isimli kara komedisi, 29-30 Mart tarihlerinde AKM Tiyatro Salonunda sanatseverle buluşacak. Yugoslavya’daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal-politik ortamı, bir entelektüelin yaşam öyküsü içinde ironik bir üslupla anlatan oyun; 40 yaşlarında bir edebiyat adamı, bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle dolu soluk soluğa izlenecek hikayesini konu alıyor. ‘Profesyonel’ oyunu ünlü oyuncular; Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli ve Cenap Oğuz tarafından sahneye taşınacak.

İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI DENİZBANK KONSERLERİ

29 MART- 20.30- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasının bu haftaki konserinde, Macar şef Tibor Boganyi liderliğinde, Hande Özyürek keman ve Dorukhan Doruk viyolonsel solist olarak yer alacak. Programda ilk olarak Vivaldi'nin ‘Fa Majör İkili Konçertosu (RV544)’ ve Saint-Saëns'ın ‘La Muse et Le Poète’ eseri seslendirilecek. Ardından orkestra, W. A. Mozart'ın popüler eserlerinden biri olan ‘Senfoni No. 40'ı icra edecek.

LE DONNE DELL’OPERA-  KAHVE KONSERLERİ

30 MART- 11.00- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU ALT FUAYE

Opera sanatının her döneminde en büyük bestecilerin eserlerine adını veren, hikâyenin akışına yön veren, odak noktasında ‘kadın’ karakterlerin olduğu eserler AKM Kahve Konserleri’nde seslendiriliyor. Mart ayının bu son konserinde solistler mezzo soprano Ezgi Aydın, soprano Rumeysa Delican, soprano Nazlıcan Karakaş, mezzo soprano Gizem Keklikçi, soprano Cansu Özel ve soprano Selin Uzun kadın ruhunun tüm güzelliğiyle geniş bir yelpazede yansıtıldığı, seçkin bir repertuarla ‘Operanın Kadınları’ 30 Mart Cumartesi günü 11:00’de AKM seyircisiyle buluşacak.

GALA KONSER İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ

30 MART- 20.30- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Giuseppe Verdi & Richard Wagner Gala Konseri’nde sanatseverle buluşacak. İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı Şef İbrahim Yazıcı yönetecek. Koro Şefliğini Paolo Villa’nın yaptığı konserde solistler; Caner Akgün, Caner Akın, Göktuğ Alpaşar, Aylin Ateş, Sevim Ateş, Perihan N. Artan, N.Işık Belen, Nesrin Gönüldağ, Önay Günay, Yoel Keşap, Otilia İpek, Şebnem Ağrıdağ Kışlalı, Efe Kışlalı, Nurdan Küçükekmekçi, Anıl Önder, Bahadır Özkoca, Ufuk Toker sahnede olacak.   

‘SÜS’ SERGİSİ- 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNE İTHAFEN

7-31 MART 2024- AKM GALERİ

AKM Galeride 7-31 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Süs’ başlıklı sergi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak hazırlandı. Kadınların toplum içindeki rolüne, kimliklerini oluşturma süreçlerine ve ataerkil normlara meydan okuyan emekçi kadınların mücadelesine odaklanarak, kadın çehresindeki anlam boyutunu ele alan, farklı sanat disiplinlerinden eserlerin yer aldığı sergi, kadın ve erkek arasındaki dengeye, kadının toplumdaki yerine ve kadın kavramının farklı açılardan ele alınmasına odaklanarak şaşırtıcı bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Detaylı bilgi için www.akmistanbul.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: kültür, sanat, etkinlikler

Yazdır e-Posta