İFSAK 30. Kısa Film Festivali Başlıyor
Haberler

İFSAK 30. Kısa Film Festivali Başlıyor

Bu yıl 30.kez düzenlenecek olan İFSAK Kısa Film Festivali, 11-17 Mart 2024 tarihleri arasında İFSAK Salonları ile Fransız Kültür Merkezi salonunda (Taksim) gerçekleşecek.

Ulusal ve Uluslararası bölümlerin yer aldığı festival süresince 34 farklı ülkeden gelen 99 film izleyiciyle buluşacak.

Festivalde yönetmen Nehir TUNA’nın konuk olacağı“Kısadan Uzuna” ve geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz değerli sinema yazarı Sungu Çapan’ın anılacağı “Anısına” söyleşilerinin yanı sıra “İFSAK Sinema Emek Ödülü” de sahibini bulacak. Ödülün bu yılki sahibi, aralarında Selvi Boylum Al Yazmalım, Hayallerim Aşkım ve Sen gibi unutulmaz filmlerin de bulunduğu 120’den fazla filmde görüntü yönetmeni olarak çalışmış, en iyi görüntü yönetmeni dalında iki kez altın portakal kazanmış olan Çetin TUNCA. Tunca’ya ödülü 16 Mart Cumartesi günü törenle takdim edilecek.

Ulusal Bölüm Festivalin ulusal bölümü, İFSAK 44. Kısa Film ve Belgesel Yarışması’nda ön elemeyi geçen 42 filmden oluşuyor. Yarışmaya Kurmaca, Belgesel, Canlandırma ve Deneysel kategorilerinde katılan 312 film, akademisyen, yönetmen ve sinema yazarı Bahar KILIÇ ADİLÇE, yönetmen Deniz TORTUM ve İFSAK sinema birimi üyesi Gönül GÖZEN’den oluşan ön jüri tarafından değerlendirildi. Ön elemeyi geçen 42 film, yönetmen, yapımcı ve akademisyen Ethem ÖZGÜVEN, yönetmen, yapımcı Zeynep ÜNAL ve yönetmen Ziya DEMİREL’den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilerek, dallarında en iyi filmler belirlenecek.

Yarışma sonuçları 16 Mart 2024 Cumartesi günü Fransız Kültür Merkezi’nde yapılacak ödül töreninde açıklanacak. Ödül alan filmler festivalin son günü olan 17 Mart 2024 günü İFSAK’ta toplu olarak izlenebilecek.

Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz Masterclass etkinliğinde kısa film ve belgesel yönetmeni, yazar Rıza Kıraç, senaryo yazımı üzerine yapacağı örnek bir dersle sinemaseverlerle buluşacak. Bu etkinlik 16 Mart Cumartesi günü 14:00-15:30 arasında Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Festivalde tüm etkinlikler ücretsiz olarak izlenebilecek.

 

Etiketler: etkinlikler

Yazdır e-Posta