Portfolyo Arelfoto

İstanbul Arel Üniversitesi Fotoğraf Kulübü

Arelfoto, bir diğer adı ile İstanbul Arel Üniversitesi Fotoğraf Kulübü, 2011 yılında İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından kuruldu. Kulübün temel amacı, üyelerinin estetik kaygıyla fotoğraf çekmelerini hedeflemek ve fotoğraf sanatına dair bakış açısı kazandırmak...

Arelfoto bugün, Prof. Dr. Güler Ertan’ın danışmanlığında 450’den fazla üye sayısına ulaştı. Kulüp üyelerimiz, sanatsal ve sosyal etkinlikler doğrultusunda takım ruhu ve uyumlu ekip çalışmasının öneminin farkına varıyor. Kulüpte ayrıca, önemli gün ve haftalarda farkındalık oluşturmak ve bu günleri kalıcı kılmak için çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. (18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Çanakkale ve Gelibolu yarımadasına ziyaret, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası nedeniyle Anıtkabir’e ziyaret gibi). Milli duyguları unutmamak ve milli değerlerin sonsuza kadar yaşaması için önemli gün ve haftalarda bu faaliyetleri her yıl düzenli olarak gerçekleştiriyoruz.
Kulüp kurulduğundan bu yana, şehir içi ve şehir dışı geziler, fotoğraf sergileri, yarışmalar, eğitimler gerçekleştirdik ve İstanbul Arel Üniversitesi bünyesinde, alanında uzman birçok saygın fotoğrafçıyı ağırladık.
Etkinlikler kapsamında Hilmi Nakipoğlu Kamera Müzesi ziyareti ile fotoğraf makinelerinin tarihçesine dair bilgiler alarak, çekmiş olduğumuz siyah beyaz fotoğrafların karanlık odada baskısını aldık. İstanbul’un birçok noktasında fotoğraf gezileri düzenleyerek, şehir dışından ilk defa gelen arkadaşlarımızla İstanbul’u fotoğraflayarak şehri yeniden keşfettik. Bunun yanı sıra okul içerisinde fotoğraf çekim workshopları/eğitimleri düzenledik. Fotoğrafın doğayla olan ilişkisinin kaçınılmaz bir bütünlükte olduğu gerçeği göz önüne alındığında, bu kapsamda yapmış olduğumuz Arboretum gezisinde birçok renkli, doğanın sınırsız sayıda vermiş olduğu eşsiz güzellikteki hareketi, fotoğraf kareleri ile ölümsüzleştirdik. Dönem sonunda seçtiğimiz tema dahilinde fotoğraf yarışması düzenledik. Düzenlenen yarışma sonucunda dereye giren eserler üniversitemiz tarafından ödüllendirildi. Gelecek yıllarda daha fazlasını başarmak ve kendi yıllık fotoğraf dergimizi yayınlamak planlarımız bulunmaktadır.
Bu bağlamda üniversite kulüplerinin seslerini duyurmada yardımcı olan GezginFoto Ailesi’ne teşekkür eder, yayın hayatında başarılar dileriz.

Fatih Sağdıç

Ceyhun Öztürk

Erdem Kuruca

Selin Çavdar

Nur Sena Bektaş

Begüm Arıcı

 

Yazdır