Haberler

Fotoistanbul 1 Ekim'de Başlıyor

Türkiye'den ve dünyadan 60 fotoğraf sanatçısını bir araya getiren Fotoİstanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali 1 Ekim'de kapılarını açıyor.

30 Ekim'e kadar sürecek festival kapsamında 60 sergi, 12 panel ve yuvarlak masa tartışması, altı ustalarla sohbet toplantısı, 250’yi aşkın portfolyo değerlendirmesi, kitap imza günleri düzenlenecek. Bu yılın yeniliği ise açık havadaki video gösterim geceleri olacak.

Fotoİstanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali, 1 Ekim tarihinde üçüncü kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Türkiye’den ve dünyadan 60 sanatçıyı bir araya getiren Fotoİstanbul 2016, 30 Ekim'e kadar fotoğraf severleri bekliyor.

60 sergi, 12 panel ve yuvarlak masa tartışması, altı ustalarla sohbet toplantısı, 250’yi aşkın portfolyo değerlendirmesi, kitap imza günleri ile fotoğrafı tüm sanatseverlerle buluşturacak olan festivaldeki bu seneki yenilik ise açık havadaki video gösterim geceleri olarak. Festivalin gerçekleşeceği mekanlar ise şöyle: MKM Kültür Merkezi, O’Art Galeri, Ortaköy Yetimhanesi, Ortaköy Kültür Merkezi, Çırağan Kaymakamlık Binası.



Fotoİstanbul 2016, yaşayan önemli fotoğraf sanatçılarından biri olan Sandro Miller başta olmak üzere,  Ruud van Empel, Antonie D'agata, Christer Strömhölm, Nick Brandt, Daesung Lee, Mandy Barker, Josef Hoflehner, Kai Widenhofer, Henrik Spohler, James Mollison, Shadi Ghadirian, Tomasz Lazar, Marcus Lyon, Jean Fransuva Lepage, Park Seung Hoon gibi dünyaca ünlü isimlerin aralarında bulunduğu 35 yabancı sanatçının eserlerini İstanbul’da ağırlayacak. Türkiye’den ise aralarında Yıldız Moran, Maryam Şahinyan, Gül Ilgaz, Sinan Tuncay, Ahmet Öner Gezgin, Ergun Turan, Bennu Gerede, Barbaros Kayan, Aydın Büyüktaş, Tayfun Öztürk, Seçkin Yılmaz, H-art Kollektif gibi isimlerin bulunduğu 20 fotoğraf sanatçısı festivalde yer alacak.

Bu Yılın Onur Konuğu Macaristan

Fotoİstanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali, bu seneden başlayarak her yıl bir ülkeyi ve o ülkenin fotoğrafçılarını “Onur Konuğu” olarak ağırlayacak, o ülkeye özgün etkinlikler düzenleyecek. Bu yılın onur konuğu başta André Kertész olmak üzere, Brassaï, Robert Capa, László Moholy-Nagy gibi dünyaca ünlü fotoğrafçılar yetiştirmiş olan Macaristan olacak.

“Robert Capa Uluslararası Büyük Ödülü” birincisinin eserleri her yıl Fotoİstanbul'da sergilenecek. Bunun yanında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Rusya'da düzenlenen, Uluslararası Andrei Stenin yarışmasının birincisinin eserleri Fotoİstanbul'da sanatseverlerle buluşacak.

İstanbul'daki Fotoğraf Galerileriyle İş Birliği

The Empire Project, Gama, Art Galerim, Fotoğraf Evi, O’Art Galeri, Mixer ve İFG bu yıl sergileriyle Fotoİstanbul etkinlikleri çerçevesinde yer alacak.

Bu yılki festival kapsamında The Eveyday Projects ve Canon sponsorluğunda Instagram fotoğraf yarışması da düzenlenecek. Dünyadan binlerce adayın gönderdiği fotoğraflardan yapılacak seçim sonrası finale kalan isimler, Canon Türkiye tarafından dağıtılacak çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. Ayrıca bu yarışmada ilk elliye giren fotoğrafçıların eserleri festival boyunca sergilenecek.

Bu seneki festivalin sanat yönetmenliğini Attila Durak, festival yöneticiliğini Rıza Erdeğirmenci üstlenirken, Ersin İleri iletişim koordinatörü, Çoşar Kulaksız festival danışmanı, Ebru Uluğkay projeler koordinasyonu, Noyan Sungur proje yöneticisi olarak görev alacak. Bu yılın zenginleşen ve çeşitlenen küratör kadrosunda ise şu isimler yer alıyor: Hüseyin Yılmaz, Katharina Mouratidi, Seok Jae-hyun, Christophe Laloi, Oscar Durand, Elie Gardner, István Virágvölgyi.

Festivale katılmak isteyenler www.fotoistanbul.org adresinden detaylı bilgi alabilir.

Yazdır e-Posta