İfsak 24. Fotoğraf Günleri Başladı
Haberler

İfsak 24. Fotoğraf Günleri Başladı

Türkiye'de fotoğraf ve sinema sanatının öğrenilmesi, yaygınlaşması ve gelişmesi için çalışmalar yapan İFSAK'ın, 1985'ten beri düzenlediği İstanbul Fotoğraf Günleri, 1 Kasım Salı saat 19:30'da Demirören İstiklal'de açıldı.
1-30 Kasım 2016 tarihleri arasında ziyaretçilerine açık olan '24. İFSAK İstanbul Fotoğraf Günleri'nin teması 'THANATOS - Tek Düşmanım Kendim' olarak belirlendi.

İFSAK 24. İstanbul Fotoğraf Günleri'nin Düzenleme Kurulu Tanju Akleman, Altan Bal, Orhan Cem Çetin, Serra Mübeccel Gültürk, Yalçın Savuran, Özcan Yurdalan'dan oluşuyor. Sergiler, fotoğraf gösterileri, yurt içi ve yurt dışından katılan sanatçılarla söyleşiler, forumlar ve fotomaraton gibi etkinliklerle dolu program, bu yıl yine yoğun katılımla gerçekleşecek. Bangladeşli sanatçı Shahidul Alam ''Belgeseli Sarma Pratiği'' isimli bir konferans verecek.
 

Sergileri ile yer alacak uluslararası sanatçılar: Shadi Ghadirian (İran), Lori Nix (ABD), Tina Enghoff (Danimarka), Kent Klich (İsveç), Aorta - Marco Grizelj and Kristian Krän (İsveç), Issa Touma (Suriye) ve AES + F (Rusya)

Ulusal sanatçılar Ozan Emre Oktay, İlke Veral Coşkuner, Sadık Demiröz, Yücel Tunca, Emin Özmen, Çağdaş Erdoğan, Seçkin Tercan, Aramis Kalay, Bedran Tekin, İlham Tibet, Rıza Aydan Turak, Sinan Kılıç, İFSAK Kadın Hakları Grubu ve İFSAK Belgesel Fotoğraf Grubu sergileriyle İFSAK 24. Fotoğraf Günleri'ne renk katacak.


Sergiler; İFSAK, Cumhuriyet Sanat Galerisi, Demirören İstiklal, İTÜ RSG ve Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Galerisi'nde görülebilir.



Fotoğraf Gösterileri, söyleşi ve forumlara İFSAK, Akbank Sanat ve Saint Pulcherie Fransız Lisesi ev sahipliği yapıyor.

Bu yıl İFSAK 24. İstanbul Fotoğraf Günleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sponsorluğu ve Canon eş sponsorluğunda gerçekleşiyor.

Yazdır e-Posta