Alarko Carrier'in Düzenlediği ''Küresel İklim Değişikliği Fotoğraf Yarışması'' Başladı
Haberler

Alarko Carrier'in Düzenlediği ''Küresel İklim Değişikliği Fotoğraf Yarışması'' Başladı

Yarışmaya, iklim değişikliğinin çarpıcı etkisini başarılı şekilde yansıtan fotoğraflarıyla, amatör ya da profesyonel olarak fotoğrafla ilgilenen herkes katılabilecek. 

Bu yıl seçici kurul üyeleri arasında oyuncu Ceyda Düvenci’nin de yer aldığı yarışmanın birincisi Iphone 13’ün sahibi olacak. Çevrenin korunmasına katkı sunan geri dönüşüm sürecini anlatan fotoğraf, Alarko Carrier Özel Ödülü’nün sahibi olacak. 

Yıllardır sürdürülebilirliğe önem veren, çevreye ve insana duyarlı ürünleri ile öne çıkan Alarko Carrier, üzerinde yaşadığımız dünyanın en güncel problemlerinden “İklim Değişikliği”ne farkındalık yaratmayı amaçlıyor. İklim değişikliğinin dünyamıza olan etkisini ortaya koyarak konuyla ilgili farkındalık yaratmayı hedefleyen yarışmaya 11 Ağustos ve 25 Eylül tarihleri arasında başvurulabiliyor. 

Yarışmaya katılmak isteyen amatör ve profesyonel fotoğrafçıların; @alarkocarrier Instagram, veya @alarko_carrier Twitter hesapları üzerinden #AlarkoCarrierKüreselİklim2022 etiketiyle adını kullanarak fotoğraflarını paylaşması yeterli olacak.

Geri dönüşüm özel olarak ödüllendirilecek

Fotoğraf tutkunlarının dokuz yıldır heyecanla beklediği Küresel İklim Değişikliği Yarışması’nda bu yıl özel ödül kategorisi eklendi. Çevrenin korunmasına katkı sunan geri dönüşüm sürecini anlatan, umut dolu fotoğraflar Alarko Carrier Özel Ödülü’nün sahibi olacak. 

Dünya standartlarında eleme

8 yıldır büyük ilgi gören yarışmanın eleme yöntemi de bu sene güncellendi. Fotoğrafçılık alanında usta isimlerin yer aldığı seçici kurula bu yıl 5 kişiden oluşan bir ön eleme kurulu da eklendi. Dünya standartlarına göre revize edilen yarışmada artık halk oylaması ile eleme yapılmayacak. Gelen başvurular arasından küresel iklim değişikliğinin çarpıcı etkisini yansıtan “En iyi 50” fotoğraf çalışması ön eleme kurulu tarafından belirlenecek. Belirlenen 50 fotoğraf nihai seçim için seçici kurula iletilecek. Kurul, söz konusu 50 fotoğrafı oylayarak öncelikle ilk 20 fotoğrafı seçecek. Seçilen 20 fotoğraf nihai oylama için seçici kurul üyeleri tarafından yüz yüze bir görüşmede değerlendirilecek ve kazanan 13 fotoğraf belirlenecek. 

Seçici kurul kimlerden oluşuyor

Seçici kurul usta isimlerden oluşuyor. Kurulda; Gazeteci ve Fotoğrafçı Adem Meleke, Belgeselci ve Foto Muhabiri Coşkun Aral, Fotoğrafçı Dilan Bozyel, Milliyet gazetesi Fotoğraf Editörü ve Foto Muhabiri Ercan Arslan ve Fotoğrafçı Mehmet Turgut yer alıyor. Ayrıca seçici kurula, Alarko Carrier Yönetim Kurulu Başkanı Niv Garih ve Reklamcı Serdesin Ajans Başkanı Serhat Bayram da katkı sağlayacak. 

Bu kategoride, profesyonel fotoğrafçıların yanı sıra Taş Kağıt Makas Duygu Atölyesi ortağı ve oyuncu Ceyda Düvenci de seçici kurulda yer alacak. Kazananlar 17 Ekim 2022 tarihinde açıklanacak. 

Yarışmada dereceye girecek ilk 13 fotoğrafın sahipleri aşağıdaki ödülleri almaya hak kazanacak: 

 Finale kalan ve ödül alan yarışmacılar ise, Alarko Carrier’ın resmi web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacak.

Nasıl başvururum?

 

Alarko Carrier Hakkında

Gebze ve Dudullu’da toplam 96.000 m2 alan üzerine kurulu üretim tesislerinde ısıtma, soğutma ve su basınçlandırma sistemlerinin üretimini sağlayan Alarko Carrier iklimlendirme sektörünün önemli üreticiler arasında yer alıyor. Ayrıca Alarko Carrier, dünyanın önde gelen üreticilerinin distribütörlüğünü yaparak bu ürünleri tüketicilerine sunuyor. Üretici kimliğinin yanı sıra Toshiba markasıyla bireysel klimaların, ısı pompalarının ve aynı zamanda Carrier ve Wolf marka ürünlerinin ithalatını ve satışını gerçekleştiriyor. Değişen tüketici ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda üstün teknolojili ürünler geliştiren Alarko 

Carrier, 5 kıtada 65 ülkeye ihracat yaparak global ölçekli projeleri ile Türkiye’ye değer katmaya devam ediyor. Müşteri odaklı hizmetini yurt içinde de sürdürerek ülke genelinde 262 bayi, 290 servis ve satış sonrası servis ağıyla tüketicisine ulaşıyor.  

Alarko Holding çatısı altında bulunan Alarko Carrier, lider ve bağımsız uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’in yayımladığı “Türkiye’nin En Değerli 100 Markası” listesinde Isıtma-Soğutma-Havalandırma kategorisinde 4 yıl üst üste yer alan tek markadır.

İlk yerli kombi üreticilerinden olan Alarko Carrier, sektöründe SA 8000 ve Enerji Yönetim Standardı Belgesi (ISO 50001) alan İlk Türk Şirketidir.

Etiketler: yarışma, fotoğraf yarışması

Yazdır