1'inci Arkeoloji Şurası Ankara'da Başladı
Haberler

1'inci Arkeoloji Şurası Ankara'da Başladı

Gaziantep’te kurulan Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü, 15 Haziran (bugün) Ankara'da "1. Arkeoloji Şûrası"nı açtı.
 
 
İlk kez düzenlenen şurada, iki gün boyunca Bilim ve Araştırma, Arkeometri, Dijital Arkeoloji, Eğitim, Sanat, Turizm ve Tanıtım, Kültür Ekonomisi, Kültür Politikaları, Kurum ve Yasalar, Kültürel Miras ve Müzecilik başlıklarında çalışma yapan 11 komisyon, hazırladıkları raporları tartışacak.
 
Arkeoloji ve yakın ilgili bilim alanlarının bilim, araştırma, meslek, eğitim, tanıtım, müzecilik, halkla ilişkiler gibi konularda teori ve uygulama açısından geldiği düzeyin tanımlanacağı şûrada, sorunlara çözümler önerileceğini, ideal bilimsel-kurumsal gelecek için yol haritası oluşturularak, öncelikli eylem alanları belirlenecek.
 
 
Strateji belirlemeye katkı vermeyi ve ilgili uygulayıcılara zaman kazandırmayı hedefleyen ve Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan şurada, tüm sonuçları değerlendirerek arkeoloji dünyasına ve Enstitü yönetimine hem kısa hem de uzun vadeli yol haritası ortaya konacak.

Etiketler: etkinlikler

Yazdır