Haziran Ayında İFSAK’ta İki Sergi Açılıyor
Haberler

Haziran Ayında İFSAK’ta İki Sergi Açılıyor

İFSAK Galeri ve Lokal salonlarında iki fotoğraf sergisi ziyarete açılacak. “Çevre Döngüsünde Bumerang Etkisi” ve “insan izleri” sergileri 4- 23 Haziran 2022 arasında gezilebilir.

Pandemi döneminde, danışmanlığını Özlem Gün Bingöl ve danışman yardımcılığını Ferhan Coşkun’un yaptığı İFSAK Çevre Döngüsünde Bumerang Etkisi Projesi çevrim içi olarak yapıldı. Proje grubundan altı kişinin fotoğraflarıyla katıldıkları sergi İFSAK Galeri’de ziyaretçilere açılacak. Sergiyle ilgili olarak danışman Özlem Gün Bingöl “Bizlere yaşamak adına her olanağı sunan, ancak karşılığında sadece kendisini korumamızı isteyen gezegenimizi kurtarmak ve dolayısı ile yeni nesillere yaşanabilir, temiz bir dünya bırakmak adına harekete geçmekte, yine insanoğluna düşüyor.” dedi. Bingöl sözlerine şöyle devam etti: “Altı fotoğraf sanatçısı arkadaşımızla beraber gerçekleştirdiğimiz projemizde; hepimizin bildiği global sorunun olumsuz yansımalarını, örneklerini değil, sorunun çözümüne odaklı çalışmaları, eylemleri fotoğraflamayı hedefledik. Amacımız, çevreye duyarlı, doğayı koruyan kısaca sürdürülebilirlik bilincine hizmet eden güzel ve duyarlı örnekler yansıtarak, çevre bilincine katkı sağlamak.”

İFSAK 240.Dönem Temel Fotoğraf Semineri Proje Grubunun “insan izleri” sergisi de İFSAK Lokal’de izleyiciyle buluşacak. Danışmanlığını Meral Güler’in üstlendiği projenin sergisinde dokuz katılımcının fotoğrafları bulunuyor. Danışman Güler projeyi “Görsel kültürümüzü oluşturan nesneler kimi zaman yıkık dökük, kimi zaman işlevini yitirmiş, kimi zaman tek başına, kimi zamansa başka nesnelerle bir araya gelip şehrin ve insanın izlerini oluşturuyor. Sokaklarda gezerken rastladığımız bu nesneler belirli bir tarihi veya estetik bilgileri taşıyarak hepimiz için farklı bağlamlarda değişken bilgiler içeriyor.” olarak özetledi. Ve ekledi “Bu fotoğraflar gündelik hayatta var olan sıradan objelerin gerçekliğine bir yorum getirip bulunduğu sosyal, kültürel, siyasal ve ideolojik yaşamın bir parçasına ait izlerdir. Hayatımızın içine bir şekilde dâhil olan bu nesneleri görmezden gelemezdik.”

Etiketler: sanat, etkinlikler, fotoğraf

Yazdır