Ara Güler Arşivinden ‘Kıyının Hafızası’ Sergisi Galataport İstanbul Paket Postanesi’nde
Haberler

Ara Güler Arşivinden ‘Kıyının Hafızası’ Sergisi Galataport İstanbul Paket Postanesi’nde

Türkiye’de kültür ve sanata önemli katkılar sağlayan Doğuş Grubu’nun, fotoğraf sanatının duayenlerinden Ara Güler iş birliğinde hayata geçirdiği Ara Güler Müzesi’nin yeni sergisi “Kıyının Hafızası”, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında Galataport İstanbul Paket Postanesi’nde fotoğraf severlere kapılarını açtı.

Doğuş Grubu’nun kültür ve sanat alanında gerçekleştirdiği en kıymetli sosyal yatırımlarından biri olan ve Ara Güler iş birliğinde kurulan Ara Güler Müzesi’nin T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Yolu Projesi özelinde hazırladığı ikinci sergisi ‘Kıyının Hafızası’ Galataport İstanbul Paket Postanesi’nde sanatseverler ile buluştu. Sergide, Ara Güler’in daha önce yayınlanmamış 28 adet renkli İstanbul fotoğrafı bulunuyor. 

Sergide, İstanbul ile özdeşleşen Boğaz ve kıyılarından ilham alınarak, gündelik hayatın içinden farklı anları yansıtan fotoğraflar yer alıyor. Ziyaretçiler sergide, sabahın ilk ışıklarından gün batımına uzanan, İstanbul’un kıyı şeridinden manzaralar eşliğinde bir yolculuğa çıkıyor.  Kültür Yolu Projesi hattında Ara Güler’in ölümsüzleştirdiği anlar ve yerlerin karelerinden oluşan bu özel seçki, Galataport İstanbul Paket Postanesi’nde ziyaret edilebilir.  

Ara Güler Müzesi ile Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi, yurtiçi ve yurtdışı sergiler, yayınlar, etkinlikler, iş birlikleri ile fotoğraf sanatının görsel, duygusal ve sosyal etkisini öne çıkartmayı ve yaygınlaştırmayı hedeflemektedir. 

Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi (AGAVAM) Hakkında:

2016 yılında Ara Güler ve Doğuş Grubu arasında gerçekleşen anlaşma ile hayata geçen Ara Güler Doğuş Sanat ve Müzecilik A.Ş. çatısı altında yer alan AGAVAM, Türkiye’nin en önemli fotoğraf arşivlerinden biri olan Ara Güler arşivinin bütün olarak korunması ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak üzere çalışıyor. 2018 yılında Ara Güler’in 90’ıncı doğum gününde İstanbul Yapı Kredi bomontiada’da açılan Ara Güler Müzesi ise, duayen fotoğraf sanatçısının eserlerinin daha geniş kitlelere ulaşması için çalışmalar gerçekleştiriyor. Profesyonel düzeyde yönetilen ve kâr amacı gütmeyen iki sanat kurumu, birbirini operasyonel ve içerik anlamında da besleyecek şekilde faaliyet gösteriyor. Doğuş Grubu Sanat Danışmanı Çağla Saraç liderliğinde çalışmalarını sürdüren arşiv ekibi, Ara Güler’in yüzbinlerce eserinin tasnif, envanter, koruma, sayısallaştırma ve indeksleme işlemlerini yürütüyor. Arşiv koleksiyonlarının önümüzdeki dönemde bir portal üzerinden fotoğraf meraklıları ve araştırmacılara açık hale getirilmesi hedefleniyor. 

 

Etiketler: sanat, istanbul, fotoğraf

Yazdır