Has’bi Hayat Sergisi 3 Haziran’da Sanatseverlerle Buluşuyor
Haberler

Has’bi Hayat Sergisi 3 Haziran’da Sanatseverlerle Buluşuyor

ART 212, 3-9 Haziran tarihleri arasında Prof. Dr. Ertuğrul H. Aydemir’in kişisel fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak. Tıp kariyerinin yanında uzun yıllar amatör olarak fotoğrafçılıkla ilgilenen Prof. Dr. Ertuğrul H. Aydemir’in fotoğraf arşivinden seçilen karelerin birçoğu sanatseverlerin karşısına ilk defa çıkacak.

Üniversite yıllarında fotoğrafa merak salan ve başarılı tıp kariyerinin yanında amatör fotoğrafçılığı da yıllar boyu tutkuyla devam ettiren Prof. Dr. Ertuğrul H. Aydemir, farklı dönemlerde çektiği fotoğraflarından oluşan kıymetli bir seçkiyi Has’bi Hayat sergisinde bir araya getiriyor. 3-9 Haziran 2022 tarihlerinde, ART 212’de ziyaret edilebilecek sergi, amatör sanatçının en önemli çalışmalarını bir araya getiriyor.

Has’bi Hayat sergisi, Ertuğrul H. Aydemir’in artistik dilinin ve estetik anlayışının peşinden giderken, amatör sanatçının yoğun teknik birikimini de gözler önüne seriyor. Işık ve gölge kullanımı ile çarpıcı duyguları açığa çıkaran, odağına insan ve sevgiyi alan kareler, fotoğrafçının kişisel tarihine ayna tutarken, aynı zamanda herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir kesit sunuyor.

Prof. Dr. Ertuğrul H. Aydemir hakkında:

5 Ağustos 1949’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamlayıp, 1966 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi. 1972 yılında mezuniyetin ardından, Sarıkamış’ta iki yıl askerlik hizmetini tamamladı. 1974 yılında asistan olarak girdiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalında ihtisasını 1977 yılında tamamladı. Aynı klinikte çalışmayı sürdürerek, 1984 yılında Doçent ve 1989 yılında Profesör oldu. 1995-2001 yılları arasında aynı kliniğin Anabilim Dalı başkanlığını yürüttü. Yüz elliyi aşkın yerli ve yabancı yayını vardır. Tıp kariyerinin yanında amatör olarak fotoğrafçılıkla ilgilenmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.

Etiketler: kültür, sanat, etkinlikler, fotoğraf

Yazdır