'Yeniköy Caz Günleri' Merih Akoğul'un Fotoğraf Sergisi İle Açıldı
Haberler

'Yeniköy Caz Günleri' Merih Akoğul'un Fotoğraf Sergisi İle Açıldı

Yeniköy Caz Günleri, Merih Akoğul'un 1980-1990 arasında çektiği caz fotoğraflarından oluşan 'Caz Zamanı' adlı fotoğraf sergisi ile dün akşam Avusturya Kültür Ofisi'nde başladı. Sergide Keith Jarrett’ tan Oscar Peterson ’a, Paco de Lucia’ dan Hermeto Pascoal ’a , Dave Brubeck’ ten Stan Getz’ e, John Abercrombie ’den Charles Lloyd’ a, Süheyl Denizci’ den Okay Temiz ’e kadar caz dünyasının önemli müzisyenlerinin 30 adet fotoğrafı yer alıyor. Sergiye çok sayıda fotoğrafçı, müzisyen ve cazsever katıldı. Enstrüman dünyasının önemli ismi Cenk Erdoğan, açılışta katılımcılara mini bir konser verdi.

Fotoğraflar: İzzet KERİBAR

'Yeniköy Caz Günleri' ikinci kez 24 Mayıs - 29 Mayıs ve 4 Haziran’da gerçekleşecek.

 32. Akbank Caz Festivali “Yıl Boyu Caz” etkinlikleri kapsamında Akbank Sanat,Goethe Enstitüsü, İsviçre İstanbul Başkonsolosluğu, Goons ve Sedona Concept ‘in destekleriyle gerçekleşecek ikinci Yeniköy Caz Günleri herkesi mahalleye; seslerin peşinde, mekanlarda, cazın önde gelen müzisyenleri ile buluşmaya davet ediyor.

Yeniköy’de haftaya yayılan geniş bir program ile sadece konserler değil başka buluşmalarla semtin enerjisini yükseltiyor. Medya sponsoru Diken; içerik partnerleri  Dadanizm, vesaire, YOK Yayınları, Ecco, Boxx ve Lindos ve BCF Keşif ; konaklama sponsoru Fuat Paşa Yalısı ve ulaşım sponsoru Menger İstanbul olan Yeniköy Caz Günleri’nin ayrıntılı programına Yeniköy Caz Günleri Instagram hesabı ve Mobilet üzerinden ulaşılabilir.

Şehrin sürekli değişen dinamiğine uyum sağlayarak, bazı kaçış noktaları düşlüyoruz.

Ycg22 TEMASI

Karga Yiki ve arkadaşları Yeniköy’e sihirli bir dokunuş yapıyor.

Yeniköy Caz Günleri’ de birbirine sihirli dokunuşlar yapan herkesi, kendi içindeki müziği keşfetmeye davet ediyor.

Onunla yolu kesişenlere; ilham veren,onu görenlerde merak uyandıran, şehirde her daim gezen karga Yiki bu sefer Yeniköy’de caz günlerinde uçuyor. 

Bu sene temayı belirlerken kendimize en yakın olan ve her gün yolumuzun kesiştiği; karga Yiki’yi benimsedik. Sesleri, hareketliliği ,müziğe dönüştürerek bambaşka bir yere koyan karga sürüleriyiz. Mekanımız olarak ise bir kere daha bu deniz kıyısını, Yeniköy’ü seçtik.

Yeniköy Caz Günleri ‘nde müzik ise 26 Mayıs Perşembe günü Yeniköy Kitapçısı’ ndaki iki seans ile başlıyor.

Tek kişilik müzik projesiyle Cihan Gülbudak önce dünyanın ortasına kara delik açacak, elektronikler ve efektler ile doğaçlarken hem theremin çalacak hemde kitap yapacak

İki oturumdan oluşan,Istaka ve iğnelerin havada uçuşup kitap dikeceği, şiraze saracağı, mücelliddin theremin çalarak soluklanacağı, önce sohbetli, sonra müzikli bir deneyime davetlisiniz.

Günün devamında Sibel Köse, Kamil Erdem ve Serdar Barçın ‘Akustik Latin Trio’ adını verdikleri projeleri ile Apartıman Yeniköy’ de unutulmaz bir akşam için buluşuyoruz.  Dostlukları uzun yıllara dayanan, her biri kendi alanında deneyimli bu üç müzisyen, ortak tutkuları olan cazın geniş yelpazesinde bir araya geldi. Büyük ölçüde doğaçlamaya yer verdikleri performanslarında grup içindeki müzikal iletişime tanık olacaksınız. Üçlü, farklı coğrafyalardan ve ağırlıklı olarak Güney Amerika ülkelerinden seçtikleri şarkıları seslendirecekler.

27 Mayıs Cuma, özlediğimiz birlikteliklerden bir diğerine ilk defa YCG kapsamında dahil oluyoruz.

Müzik ve enstrüman dünyasının önemli isimleri; Derya Türkan,  Arto Tunçboyacıyan, Cenk Erdoğan ve Kağan Yıldız ilk kez Yeniköy Caz Günleri kapsamında Avusturya Kültür Ofisi İstanbul bahçesinde bir araya geliyor!

Bir bahar akşamı caz seven herkesi ;ağaçların dansına, şehrin tınısına eşlik etmeye, özlediğimiz birlikteliklere şahit olmaya, kalplerimizi müzik ile açmaya  Yeniköy’de ki bu özel konseri yaşamaya davet ediyoruz.

Yeniköy Caz Günleri ile haftasonu mahallede turluyoruz .

Bozcaada Caz Festivali’nin KEŞİF programından aşina olduğumuz Ada’da Ses Yürüyüşü, Yeniköy Caz Günleri’ne konuk oluyor.

Ses yürüyüşü,  1970’lerden beri dünyanın çeşitli yerlerinde gerçekleştirilen meraklısı bol olan bir aktivite. Geçtiğimiz yerlerden ‘daha’ farkında geçmek gayesiyle, yola çıkan  adanın sokaklarında sesler toplayan KEŞİF, şimdi sizleri 28 Mayıs Cumartesi sınırları Yeniköy’e uzanan bir ses deneyimine davet ediyor.

29.Mayıs Pazar sabahı Suzin Akalan Maçoro önderliğinde Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilise’ nin bahçesinde dinleniyoruz,dinliyoruz, şehrin,Yeniköy’ün tınılara kulak veriyoruz. Güne şehrin,mahallenin sesleriyle ile başlıyoruz.

Saat 14:00'de avluda Hi-fi ve caz kültür üzerine ;Adnan Arduman ve Merih Akoğul ile bir söyleşi yapıyoruz.

Devamında 15 yaşında bir kuş gözlemcisi olan Çağan Abbasoğlu ile nadir kuş türleri,İstanbul merkezli göç yolları, Yeniköy’ün kuş ekosistemi hakkında muhabbet ediyor, kargalara kulak kesiliyoruz.

Saat 19:00’da kilisenin avlusunda “Selüt” konserinde akşamı selamlıyoruz.

29.Mayıs Pazar akşamında Göksu Sandıkçı Trio ile Sedona Concept’ te buluşuyoruz. Göksu Sandıkçı sahneyi gitarda Eylül Biçer,trompette Barış Doğukan Yazıcı ile paylaşıyor. 

28-29 Mayıs’ta Araka Yeniköy’ de gerçekleşecek atölyelerde ise ; Randy Esen  vokal caz başlığı altında farklı seviyelerdeki ve katılımcılardan oluşan 2 farklı sınıf ile  bir araya geliyor.

Biraz mola veriyoruz, dinlemeye devam ediyoruz…

Enstrümanın ve caz tarihinin en önemli müzisyenlerinden David Friedman Yeniköy Caz Günleri kapsamında 4 Haziran Cumartesi günü İstanbul’a geliyor!

Vibrafon sanatçısı, marimbist, besteci ve caz eğitimcisi olarak uluslararası üne sahip olan Friedman, büyüleyici çeşitlilikteki tanılardan doğan bir  müzikal mesaja sahip. Leonard Bernstein, Luciano Berio, Bobby McFerrin, Wayne Shorter ve Yoko Ono gibi çeşitli sanatçılarla çalan Friedman'ın geniş bir performans ve kayıt yelpazesi de var.

 David Friedman, François Lindemann ve Andreas Metzler  ile birlikte 4 Haziran Cumartesi akşamı  20:30’da YCG ’nin kapanış konseri için Avusturya Kültür Ofisi İstanbul’da sahne alıyor. 

 

Etiketler: kültür, sanat, etkinlikler, fotoğraf

Yazdır