ViewSonic, Türkiye-Suriye Arasındaki Sınırı ''Aydınlattı''
Haberler

ViewSonic, Türkiye-Suriye Arasındaki Sınırı ''Aydınlattı''

ViewSonic, Hatay’da faaliyet yürüten Tayvan-Reyhanlı Dünya Vatandaşları Merkezi’nin "Tayvan Filmleri Türkiye ile Suriye Arasındaki Sınırı Aydınlatıyor" başlıklı açıkhava film gösterimleri projesine destek verdi.

Tayvan Dışişleri Bakanlığı ve Reyhanlı Belediyesi işbirliğiyle finanse edilen Merkez’in düzenlediği gösterimlerde, ViewSonic’in LS850WU lazer projeksiyon cihazlarıyla beş hafta boyunca bölgede yaşayan Suriyeli göçmenlere ve Hataylılara  bağımsız Tayvan filmlerinden örnekler sunuldu.

Dünyanın önde gelen görsel çözüm sağlayıcılarından ViewSonic, görsel ve işitsel ürün uzmanlığını bir sosyal sorumluluk projesiyle birleştirdi. Tayvan-Reyhanlı Dünya Vatandaşları Merkezi’nin düzenlediği ve Tayvan Kültür Bakanlığı sponsorluğunda düzenlenen "Tayvan Filmleri Türkiye ile Suriye Arasındaki Sınırı Aydınlatıyor" başlıklı açıkhava etkinliğiyle, kültürlerarası etkileşimin sinema aracılığıyla sağlanması hedeflendi. Beş hafta boyunca, haftada 3 gece gerçekleşen gösterimlerde seyirciler; Tayvan kültürü, aile ilişkileri ve çevre gibi konularda çekilmiş bağımsız Tayvan filmlerini izleme olanağı buldu. 

Kültürel Etkileşim İçin Büyük Bir Fırsat

Türkiye'nin Suriye ile sınırını paylaşan ve son 10 yılda yerinden edilmiş insanların akınına uğrayan Hatay’da faaliyet gösteren Tayvan-Reyhanlı Dünya Vatandaşları Merkezi; Suriyeli göçmenler ve Hataylılar için eğitim ve öğretime desteğin yanı sıra sosyokültürel etkileşimi de sağlamayı amaçlıyor. Merkez; insanların öğrenme, dünyayı keşfetme ve bunu yaparken de eğlenme fırsatı yakalayabilecekleri bir güçlendirme ve eğitim yeri olarak faaliyet yürütüyor.

Tayvan-Reyhanlı Dünya Vatandaşları Merkezi'nin Kurucu Direktörü ve Baş Mimarı Dr. Chen-Yu Chiu, açıkhava film gösterimleriyle izleyicileri günlük hayatın zorluklarından biraz da olsa uzaklaştırmayı amaçladıklarını belirterek, “Etkinliğimiz, bu bölgede yaşayan insanların filmler aracılığıyla Tayvan kültürü hakkında bilgi edinmeleri için bir fırsat sunarken, bizleri birbirine bağlayan ortak temaları yansıtması açısından da oldukça değerli bir proje” dedi.

 ViewSonic Eğitime Desteğini Sürdürüyor

Bir dünya markası olan ViewSonic, etkinliğe sosyal sorumluluk yaklaşımıyla sunduğu destekle kültürler arası etkileşime verdiği önemi de bir kez daha göstermiş oldu. ViewSonic LED Ekran ve Projeksiyon Cihazları İş Birimi Başkanı Dean Tsai, markanın LS850WU lazer projeksiyon cihazlarıyla gösterilen filmlerin izleyenleri, dünyanın başka bir yerinde geçen hikayelerde kendilerini bulmalarına olanak tanıdığını vurgularken, “Her türlü eğitime destek vermeye ve çözümlerimiz aracılığıyla insanlara yardım etmeye kararlıyız. İnsanların normal yaşama dönmelerine yardımcı olmaktan ve dünyanın sıradan ile olağanüstü arasındaki farkı görmesi için ilham vermekten mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Merkezi ve etkinliği değerlendiren Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu ise şunları söyledi: “Tayvan-Reyhanlı Dünya Vatandaşları Merkezi, bölgemizde yaşayan insanlar için beceri ve eğitim sağlamak konusunda şimdiden önemli bir kaynak haline geldi. Belediye olarak, sanat yoluyla kültürler arası etkileşim yaratan bu etkinlikten ötürü büyük heyecan duyduk. Merkez’in gelecekte de bunun gibi heyecan verici kültürel deneyimler sunmasını umuyoruz.”

Etiketler: kültür

Yazdır