33. Şinasi Barutçu Kupası Fotoğraf Sergisi İFSAK Galeri’de Açılıyor
Haberler

33. Şinasi Barutçu Kupası Fotoğraf Sergisi İFSAK Galeri’de Açılıyor

FOTOGEN Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından düzenlenen ve ülkemizin en uzun soluklu fotoğraf etkinliklerinden Şinasi Barutçu Kupası Sergisi 06 Kasım 2021’de açılıyor. Kupa Sergisi, İFSAK Galeri’de 06-25 Kasım 2021 tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

FOTOGEN Fotoğraf Sanatı Derneği, Türk Fotoğrafına pek çok emeği geçmiş Şinasi Barutçu’nun adının saygı ile anılmasını sağlamak, fotoğraf dünyamıza yeni heyecanlar getirebilmek amacıyla kupa düzenliyor. Kupanın diğer bir amacı; fotoğraf çalışmalarına koşul olarak fotoğrafçıyı tek fotoğraftan çok bütünü düşünmeye yöneltebilmek ve yüksek düzeyde sergi elde edebilmektir. Ödüllendirmede rastlantı payının azaltılması ve sürekli başarılı olanların öne çıkarılması da düşülmüştür.

Çağrılı olan Kupa, amatör ya da profesyonel, 18 yaş üstü fotoğrafçıların FOTOGEN Yönetim Kurulu tarafından davet edilmesiyle yapılıyor. Fotoğrafçıların daha önceki çalışmaları göz önünde bulundurularak ve dengeli bir dağılım gözetilerek toplam katılımcı sayısı 12’ye tamamlanacak şekilde Kupa organize ediliyor. Kupaya çağrılan fotoğrafçılar üç yıl boyunca her yıl altı fotoğraf baskısıyla katılım gösteriyor ve üst üste üç yıl turlarda başarılı olanlar Kupa ödülünü alıyor.

2021 yılında 33. kez düzenlenen Şinasi Barutçu Kupası seçici kurulu Cengiz Karlıova, Emre İkizler, Gülnur Sözmen, İbrahim Göksungur ve Nadir Ede’den oluştu. Bu yılın katılımcıları ise şöyle sıralandı:

3. Katılım (Kupa Adayları): Ali Aral, Zehra Çöplü

2.Katılım: Ali Kahveci, Dayk Danzig, Eda Arısoy, Sadık Üçok, Seçkin Yılmaz

1.Katılım:  Alphan Yılmazmaden, Alptekin Baloğlu, Emirkan Cörüt, Kerem Yücel, Özlem Acaroğlu

 

Daha detaylı bilgi için:

(0212) 292 42 91- (0212) 292 18 07

www.ifsak.org.tr

 

Etiketler: kültür, sanat, etkinlikler, fotoğraf

Yazdır