Haberler

81 Şehri Gezdi, Fotoğrafladı, Yazdı

Gezgin ve yazar Seymen Bozaslan’ın kaleme aldığı 81 şehirde 270 destinasyonu içeren Ölmeden Önce Türkiye’de Görülmesi Gereken Yerler, Altın Kitaplar etiketiyle raflardaki yerini aldı. Rehber niteliğindeki bu kitapta Seymen Bozaslan, Türkiye’nin 81 şehrinin eşsiz dokusunu kadrajına sığdırdı. Kitabın hazırlık aşamalarında çekilen ve Türkiye’nin birbirinden güzel manzaralarından oluşan video da kitaptaki QR kodla görüntülenebiliyor.

İçinden Yol Geçen Hayatlar isimli ilk kitabıyla dikkat çeken gezgin ve yazar Seymen Bozaslan bir buçuk yıllık bir çalışmanın ardından bu kez Türkiye’nin 81 şehrinin 270 eşsiz noktasını okurlarla buluşturdu. Kültürel mirası ve tarihi dokusuyla Dünya’nın en nadide coğrafyalarından biri olan Türkiye’nin her şehrinden etkileyici manzaraların yer aldığı Ölmeden Önce Türkiye’de Görülmesi Gereken Yerler’de, popüler bölgelerin yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş ve keşfedilmemiş noktalar da yer alıyor. Şehri ziyaret etmeyi düşünenler için “Şehirde Mutlaka” köşesinde Seymen Bozaslan kendi deneyimlerinden süzülen tavsiyelerini paylaşıyor.

Yeni kitabı Ölmeden Önce Türkiye’de Görülmesi Gereken Yerler ile ilgili Seymen Bozaslan, “Yerden ve havadan güncel çekilen 300'den fazla fotoğrafın kullanıldığı Ölmeden Önce Türkiye’de Görülmesi Gereken Yerler isimli kitabımda hem antik kentleri hem de doğasıyla ün salmış kimi bilinen kimi ise gizli cennetleri bulacaksınız. Yapacağınız yeni seyahatlerinizde ilham vermesi için hazırladığım bu kitapta eminim ki Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinde kaybolma hissini yakalayacaksınız. Keyifle okumanızı ve yeni rotalarınıza ilham vermesini dilerim,” yorumunda bulunuyor.

 

“Çok kişiye gezmeyi, daha çok gezmeyi tavsiye etmişimdir. Önce yaşadığın kenti, doğup büyüdüğün coğrafyayı, ülkeyi, ardından bize emanet edilen ancak ihanet edip yok etmeye başladığımız bu muhteşem gezegeni gezmek… Tabii ki bizlerden önce bırakılan izleri sürerek, okuyarak, araştırarak gezmek. Hatta bir iz bırakacak kadar derinlemesine gezmek. Doğasından, insan yüzlerine nakşolmuş kültürleri tanıyarak, belgeleyerek gezmek. Bu görkemli yaşamı bir misyon gibi gören insanların sayısı az. Bunlardan biri de Seymen Bozaslan. Bu kitabıyla gezginlerin dünyasına en güzel izlerden birini bıraktı. Ölmeden önce mutlaka görmeniz gereken yerlere yeni duraklar ekleyen Seymen Bozaslan’a ‘Ellerine sağlık,’ demek düşüyor bana.”

Coşkun Aral

Savaş Fotoğrafçısı, Gazeteci, Gezgin, Belgesel Yapımcısı

 

Seymen Bozaslan’ın fotoğraflarındaki rüzgâra kanat açarak hayal dünyasında harika bir gezinti yaptıktan sonra, iniş takımı olan kalemle kâğıttan bir piste ulaşmak, içimde yazmak duygusunun uyanması ne güzel!... İlham veren fotoğraflar bunlar, sözcükler çağıran…”

Sunay Akın

           Şair, Yazar, Araştırmacı

 

Seymen Bozaslan çok iyi bir gezgin. Türkiye’nin güzelliklerini o kadar farklı açılardan yansıtıyor ki ‘Burayı şimdiye kadar neden görmedim?’ sorusunu sayısız kişiye sordurduğuna eminim. Birbirine benzeyen, hatta taklit içeriklerin deryaya dönüştüğü sosyal medya ortamında, özgün olma çabası ve yeninin peşine düşme heyecanı takdiri hak ediyor. Seksen bir ile ayak basarak hazırladığı bu kitabın, onun için önemli bir adım, okurlar için önemli bir kaynak olduğuna inanıyorum. Ülkemizin hazineleri arasında rengârenk bir yolculuk sunan bu güzel çalışmadaki her sayfanın, yeni keşiflere kapı açması dileğiyle…

Saffet Emre Tonguç

        Tarihçi, Yazar, Profesyonel Rehber

 

Sayfa Sayısı: 336

İç Baskı: Renkli – Resimli

Kapak (Cilt Bilgisi): Ciltli

Satış Fiyatı: 150.00 TL

Dağıtım Tarihi: 03.08.2021

Tür: Gezi

YAZAR HAKKINDA

1987’de İstanbul’da doğdu. Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi üzerine yüksek lisans eğitimi aldı. Türkiye’de 81 şehri en az iki kere gezmiş, dünyada ise 56 ülke ve 250’den fazla şehri keşfetme imkânı bulmuştur. Ulusal birçok gazete ve dergide seyahat yazıları yazan Seymen Bozaslan, profesyonel anlamda fotoğrafçılık ve drone fotoğrafçılığı ile de ilgilenmektedir. 2005 yılından bu yana hem seyahat yazarlığına hem de kurumsal iş hayatına devam etmektedir. İlk kitabı İçinden Yol Geçen Hayatlar 2019 yılında yayımlanmıştır.

 

Etiketler: fotoğraf, kitap

Yazdır