Haberler

Sony’e TIPA’dan 5 Yeni Ödül

Sony, dünyaca ünlü Teknik Görüntüleme Basını Derneği -Technical Image Press Association(TIPA) Ödülleri’nde, toplamda beş TIPA ödülüyle bir kez daha takdire değer bulundu. 

En İyi Full Frame Profesyonel Fotoğraf Makinesi Alpha 1 

Sony’nin bugüne kadar çıkardığı teknolojik olarak en gelişmiş ve yenilikçi fotoğraf makinesi olan Alpha 1, yüksek çözünürlük ve yüksek hız performansını daha önce dijital fotoğraf makineleri dünyasında ulaşılamamış bir seviyede bir araya getiriyor. Yepyeni 50,1 megapiksel full frame yığma yapılı Exmor RS™ görüntü sensörü, saniyede 39 kareye kadar kesintisiz seri çekim, saniyede 120’ye kadar AF/AE hesaplaması, 8K 30p 10-bit 4:2:0 video özelliği ve çok daha fazlası ile Alpha 1, içerik üreticilerin bugüne dek yakalayamadıkları görüntüleri yakalamalarına olanak sağlar.

Alpha 1, spor, düğün, portre, vahşi hayat ve diğer pek çok zorlu alanda profesyonel fotoğrafçılara yeni bir yaratıcı özgürlük alanı sunuyor. 

En İyi Fotoğraf/Video Uzmanı Fotoğraf Makinesi 

 Yana açılan LCD ekranı ile yeni Alpha 7S III, video profesyonelleri ve hem fotoğraf hem de video çekimi yapanlar için en ideal yaratıcı araç olmaya aday. Yeni otomatik netleme sistemi ve dokunmatik ekran arayüzü özelliklerine ek olarak, film çekimleri için (S-log3) 15+ duraklı geniş dinamik aralığa sahip 12.1 MP (yaklaşık, efektif) arkadan aydınlatmalı full frame Exmor RTM CMOS ultra hassas görüntü sensörüne de sahiptir. 4K 120p ve 10-bit 4:2:2 renk derinliği, ısı yayılımı mekanizması ve çift yuvalı kayıt düzeneği pil bitene kadar[iv] bir saatten fazla 4K 60p film kaydı yapmaya imkân verir.

En İyi Prime Standart Lens FE 50 mm F1.2 GM

FE 50mm F1.2 GM (model SEL50F12GM), kompakt ve hafif bir tasarımda kullanıcılara Sony’nin G Master TM serisine has mükemmel çözünürlük ve dramatik bokeh etkisi, sektöre öncülük eden AF (otomatik netleme) yeteneği ile profesyonel kontrol ve güvenilirlik özelliği sunuyor. Lensin maksimum F1.2 diyafram açıklığı, azami yaratıcı ifade yer açacak şekilde çarpıcı derecede düşük alan derinliği ile inanılmaz ışık toplama kapasitesini bir araya getirerek loş ışık koşullarında daha yüksek deklanşör hızlarına ve düşük ISO’ya olanak veriyor; böylelikle portreler, düğün fotoğrafçılığı ve pek çok başka çekim kategorisi için ideal lens olmasını sağlıyor. 

 

En İyi Vlog Kamerası ZV-1 Vlog Kamerası

ZV-1; 1.0-tipi yığma yapılı, DRAM çipli Exmor RS® CMOS görüntü sensörüne ve fotoğraf öznesinin arka plandan ayrışmasına olanak veren muhteşem arka plan bokehi (arka plan bulanıklığı efekti) sağlayan 24-70mm[v] F1.8-2.8 ZEISS® Vario-Sonnar T* geniş diyafram açıklıklı bir lense sahiptir. 

Kamera, Sony’nin son teknoloji otomatik netleme sistemini kullanarak yüksek doğruluk ve hızda nesnelere kilitlenerek onları takip eder. ZV-1, selfie dostu değişken açılı bir LCD ekran, video blogger’lara uygun çekim kolu ve kayıt lambası gibi özellikler ve efektlerle tasarlanmıştır. Rüzgâr siperine sahip yönlü 3 kapsüllü mikrofon, daha az rüzgâr ve gürültü ile net ses çekimi sağlarken, Bokeh anahtarı ve Ürün Teşhiri Ayarı, daha az çabayla daha ilginç videolar elde etmeye yardımcı olur.

ZV-1, tüm video çekimi ihtiyaçlarını karşılamak üzere 4K film kaydı[vi] ve dahili görüntü sabitleme sistemi de dahil pek çok gelişmiş video özelliğiyle donatılmıştır. 

 

Etiketler: fotoğraf, kamera

Yazdır