Haberler

2. Ulusal Ağrı Foto Safari Yarışması Sonuçlandı

Ağrı’nın yaşam ve doğal dokusunun belgelenmesi, tarihi dokusunun bilinirliğinin artırılması ve doğal güzelliklerinin tanıtımı amacıyla Ağrı Valiliği koordinasyonunda, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Serhat Kalkınma Ajansı ve Foton Derneğinin katkılarıyla düzenlenen 2. Ulusal Ağrı Foto Safari Yarışması'nın sonuçları açıklandı.

Vali Yardımcısı Ahmet Vezir Baycar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ebu Muhsin Bulut, ünlü savaş muhabirleri Coşkun Aral ve Bünyamin Aygün, fotoğraf sanatçısı ve GezginFoto imtiyaz sahibi Adem Meleke, Mustafa Seven, Tanin Helvacı, Ali İhsan Öztürk ve Ara Güler’in yanında yetişmiş olan Fatih Aslan yer aldığı jürinin oyları ile Murat Yanık’ın “Bisikletleriyle Belçika’dan Moğolistan'a giden ve dönüşte İshak Paşa Sarayı’nı görmek için Ağrı’ya gelen Celine ve Thommy çiftinin ‘Ağrı’yı Görmeye Gelin’ çağrısı” isimli eseri birinci, Mehmet Şah Deniz’in “İki farklı kuşağın samimi görüntüsünü yansıtan, Doğubayazıt ilçesinde Hatice Nine ile Torunu Azra’nın portresi” isimli eseri ikinci, Arzella Bektaş’a ait “Ağrı Dağı eteklerinde yaşayan bir annenin, zor şartların olduğu coğrafyada kızı ile yol arkadaşlığı” isimli eseri üçüncü oldu.

Mansiyon ödülleri ise Murat Doğan’ın “Ağrı Dağı eteğindeki sazlıklardan, Ağrı’nın heybetinin yansıması” adlı eseri, Faysal Kanber’in“Ağrı Balık Göldeki Menderesler” eseri ile Ayten Altıntaş’ın “Sarayları yapanların da fani olduklarını ve bir gün bu dünyadan göçüp gidebileceğini hep hatırlamak” eserinin oldu. Mansiyon ödüllerinin yanı sıra birbirinden değerli 44 eser sergilenme ödülüne layık görüldü.

Bisikletleriyle Belçika'dan Moğalistan'a giden ve dönüşte İshak Paşa Sarayını görmek için Ağrı'ya gelen Celine ve Thommy çiftinin ''Ağrı'yı Görmeye Gelin'' çağrısı.


 

İki farklı kuşağın samimi görüntüsünü yansıtan, Doğubayazıt ilçesinde Hatice Nine ile torunu Azra'nın portresi.

Ağrı Dağı eteklerinde yaşayan bir annenin, zor şartların olduğu coğrafyada, kızı ile yol arkadaşlığı.

Etiketler: kültür, etkinlikler, yarışma, fotoğraf yarışması, fotoğraf

Yazdır